Cytat Zamieszczone przez mithil Zobacz posta
Witam,
Słyszałem o „jednorazowych aparatach” do wody na kliszę? Ktoś używał, wartę jest to tych 30zł. A jak tak to jaki kupić z jaką kliszą 400 czy 800 ASA?
w okolicy większości przyzwoitych hoteli znajdziesz oficjalne punkty Kodaka, w których bez problemu zarówno kupisz taką jednorazówkę za +/- 5 USD, jak i później na miejscu wywołasz i zrobisz odbitki w niezłej cenie i wbrew pozorom jakości. Oczywiście ISO 800.
Co do jakości, to nie wymagaj zbyt wiele, ale jeżeli będą to Twoje pierwsze zdjęcia na rafie, to i tak będziesz zachwycony :-) ja w każdym razie przez to załapałem :-)
Oczywiście takie aparaty jednorazowe z załadowanym filmem znajdziesz prawie w każdym sklepie typu "kiosk" w Egipcie. Jednak odradzałbym taki zakup ze względu na ich metody przechowywania (czyli np. piękna ekspozycja w witrynie sklepu przy słoneczku dającym 40 st. w cieniu) oraz na masę podróbek. Zdecydowanie lepiej w tym wypadku czasami skorzystać ze sklepiku hotelowego przyzwoitego hotelu, cena będzie wyższa pewnie o 1USD.