Strona 3 z 3 PierwszyPierwszy 123
Pokaż wyniki od 21 do 26 z 26

Wątek: Katalogowanie zdjęć

zło konieczne Awatar Vitez
    Miasto
    Warszawa

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez pawelooss Zobacz posta
    Znalazłem już ciekawy temat (http://canon-board.info/showthread.php?t=5009), ale jest on już bardzo stary i myślę, że przez te kilka lat pojawiły się nowe rozwiązania.
    To czemu, zgodnie z Punktem 3. Regulaminu, się tam nie dopisałeś? Przecież nie jest zamknięty .
    Odświeżanie starych wątków lepiej działa niż zakładanie nowych bo:
    - pozwala w jednym miejscu porównać argumenty/programy starsze i nowsze
    - nie wprowadza bałaganu na forum z kilkoma wątkami na ten sam temat.

Połączyłem wątki i nie rób tak więcej .

Domyślnie

OK, nie ma sprawy. Na wielu forach odkopywanie tematów sprzed 2 miesięcy (a ten miał kilka lat) traktowane jest niemile jako "archeologia".

Tak więc trzeba tak naprawdę napisać parę postów na danym forum, by się przekonać jakie panują tam zasady. W każdym bądź razie przepraszam, dostosuję się.

Ponawiam prośbę o podpowiedzenie dobrego programu do tagowania zdjęć, pomijając ich archiwizację na płytach.

Uzależniony
    Miasto
    Warszawa

Domyślnie

Pomijając archiwizacje na płytach to Canonowski ZoomBrowser i darmowy XnView powinieneś sprawdzić.

Domyślnie

Witam serdecznie!

Odświeżam temat. Czy pojawiły się może jakieś nowe rozwiązania i programy od poprzedniego razu, kiedy pisałem? Canonowski ZoomBrowser ostatecznie mógłby być, tylko że on zapisuje tagi jako osobny plik XML w danym katalogu, zamiast w strukturze metadanych zdjęcia, co jest trochę niefajnym rozwiązaniem.

Z góry dzięki za odpowiedzi!

Pozdrawiam,
    pawelooss

Domyślnie

OK, jako iż nie widzę możliwości wyedytowania poprzedniego postu, jestem zmuszony do napisania kolejnej wiadomości pod własną - jeśli taka praktyka jest tu źle odbierana, to z góry przepraszam.

Z pomocą innych osób znalazłem propozycje dwóch programów - Image Tagger oraz iTag. Ktoś miał z nimi styczność? A może są jeszcze jakieś podobne, a lepsze? Pytam, bo chciałbym się zdać na doświadczenie tutejszych użytkowników.

Z góry dzięki za odpowiedzi!

Pozdrawiam,
    pawelooss

Bywalec
    Miasto
    Clare

Domyślnie Odp: Katalogowanie zdjęć

Hmm ... jak to zrobić? Piszę w podobnym ...czy ktoś zna na dzień dzisiejszy jakiś program, bądź plugin (np do LR) do wyszukania zdjęć wg dni, ale w sposób taki jak: szukanie zdjęć zrobionych w poniedziałki , wtorki itd ,a nawet opcja bardziej szczegółowa np zrobione o danej godzinie ?

Strona 3 z 3 PierwszyPierwszy 123

Tagi dla tego wątku

Uprawnienia umieszczania postów