Niestety, ale już chyba sprzedany, więc się nie umówię. Poza tym to był sklep więc i tak nic by to nie dało...
Mimo wszystko średnio mi pasował akurat ten aparat - szukam dalej...
PS A ten sposób działa zawsze z 20D tylko nie wiem, w jakim stopniu jest miarodajny ;-) Bo nikt tak na prawdę nie zna przebiegu swojej puszki, nikt nie liczy ;-)
Sprawdziłem tą metodą. Wynik wydaje się być zbliżony do tego, co się spodziewałem (17649).
BYKOM STOP - poprawna pisownia i ortografia w internecie
Zgadza się,
jest zwiększenie o taką liczbę(cyfrę) zdjęć ile ich strzeliłeś.. Czyli dodaje ;-)
U mnie jest tak, ze jak badam RAW'y i ich zapisane dane w hex, to do malych roznic np 2-50 zdjec kolejno zawsze sie zgadza, numeracja jest zgodna w hex i w nazwie IMG. Jednak gdy wezme na 'warsztat' 2 RAWY oddalone o np. o 300 lub wiecej, to zawsze sa bledy i liczba IMG_xxx odjeta od drugiego jest niezgodna z danymi odczytanymi w HEX'ach RAW'ow.
Przykladowo mam numer IMG_0001 i IMG_0050 - roznica 49, badam w srodku HEX np. 10001 i 10050 - zgadza sie.
Ale juz np. IMG_8001 i IMG_8400 - roznica 399, badam rawy od srodka i wyskakuje mi roznica np. 200...
To tak przykladowo. Moglbym szukac w ktorym miejscu sa wałki, ale nie chce mi sie grzebac.
Reasumujac zawsze kolejne fotki sa ok, numeracja w hex jest dodatnia, jest rowna. Ale patrzac wyrywkowo rozne rawy z calego zywota mojego 20D to wyskakuja mi bardzo rozne liczby. Raz mam duzy przebieg, a raz 5x mniejszy![]()
Ostatnio edytowane przez siudym ; 17-07-2009 o 00:59
Gdyby to byla prawda, to juz dawno by ktos napisal prosty program z automatu odczytujacy i wyswietlajacy wynik. Bez kombinowania z tutorialami i programem do grzebania w hex'achWidocznie sposob nie daje realnych wynikow, wiec nikkt o zdowych zmyslach nawet nie chce sie podjac pisania takiego softu
![]()