Strona 1 z 7 123 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 1 do 10 z 69

Wątek: 5d przebieg 250 000 klapnięc - czy warto kupić

Mieszany widok

Bywalec Awatar 3voQ
    Miasto
    LDZ

Domyślnie 5d przebieg 250 000 klapnięc - czy warto kupić

Witam,

mam do kupienia 5d w okazyjnej cenie jednak z przebiegiem ponad 250 000. Dzwoniłem na żytnią i powiedzieli że serwis z wymianą migawki to koszt rzędu 1k zł.

prosze o opinie posiadaczy tego modelu oraz rady czy warto wydac 2,5k na body plus 1k zl na serwis, czyli ladnie 3,5 za body z takim przebiegiem.

z góry dziekuje za wszystkie odpowiedzi!
    3voQ

Canon EOS 5D mk II + 5D + 500D+ sLoiki 16-400 [1.4-2.8]+ balast

----------------------------------------------------------------
    Fotografia ślubna Łódź - zdjęcia ślubne, chrzest, komunia

Uzależniony Awatar Richie
    Miasto
    Nowy Tomyśl

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez 3voQ Zobacz posta
    Witam,

mam do kupienia 5d w okazyjnej cenie jednak z przebiegiem ponad 250 000. Dzwoniłem na żytnią i powiedzieli że serwis z wymianą migawki to koszt rzędu 1k zł.

prosze o opinie posiadaczy tego modelu oraz rady czy warto 2,5k na body plus 1k zl na serwis, czyli ladnie 3,5 za body z takim przebiegiem.

z dziekuje za wszystkie odpowiedzi!
    Myślę,że każdy może to body kupić

http://www.allegro.pl/item687686367_canon_eos_5d.html

Pytanie jak cała reszta....migawka to nie wszystko.Spust też się zużywa wiec też można go doliczyć lub mieć na uwadze.Moim zdaniem dobry temat dla kogoś kto chce .''Wyrywa'' je za te 2,5k,robi mig i spokojnie sprzedaje za 4,5. Cena puki co jest na tyle atrakcyjna,że warto się nad tą puszką zastanowić nawet na własny użytek.
    Richie
    FF + stałki + błyskotka

MOJE PLFOTOMOJE FOTOMOTYWY

Początki nałogu
    Miasto
    Dobczyce, Kraków

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez 3voQ Zobacz posta
    Witam,

prosze o opinie posiadaczy tego modelu oraz rady czy warto wydac 2,5k na body plus 1k zl na serwis, czyli ladnie 3,5 za body z takim przebiegiem.

z góry dziekuje za wszystkie odpowiedzi!
    warto, nie warto. Jeżeli ma taki przebieg to moze być zajechany cały aparta. Poogladaj jak wyglada. Oprocz migawki są inne problemy ktore 5D może miec jak jest mocno zajezdzona.

Dopiero zaczyna
    Miasto
    Katowice

Domyślnie

a tak BTW - 250tys w trzy lata (wg informacji na Allegro puszka ma 3 lata) daje na okrągło licząc 250 klapnięć na dzień... Oczywiście statystycznie licząc, ale trudno mi sobie to wyobrazić w praktyce.

Pełne uzależnienie Awatar wojkij
    Miasto
    Meksyk Europy

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez koziar1 Zobacz posta
    a tak BTW - 250tys w trzy lata (wg informacji na Allegro puszka ma 3 lata) daje na okrągło licząc 250 klapnięć na dzień... Oczywiście statystycznie licząc, ale trudno mi sobie to wyobrazić w praktyce.
    Przejedz się kiedyś do jakiegoś studia robiącego packshoty dla firm, załamiesz się

Pełne uzależnienie
    Miasto
    3city

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez koziar1 Zobacz posta
    a tak BTW - 250tys w trzy lata (wg informacji na puszka ma 3 lata) daje na okrągło licząc 250 klapnięć na dzień... Oczywiście statystycznie licząc, ale trudno mi sobie to wyobrazić w praktyce.
    Ale zakładając że była to np puszka ślubna - znam kolesia co potrafi 'naklepać' ok 4000fot podczas jednej uroczystości, nawet przy o połowę mniejszej ilości (2000klatek), zakładając jedno wesele w tygodniu wychodzi ponad 500fot/dzień..., przy 2ch weselach w miesiącu robi się z tego ok 250fot dziennie, czyli dość prawdopodobna ilość (jeśli ktoś ma ciężką łapę)...

Pozdrawiam,
    Loty widokowe nad morzem - teraz mnie pochłaniają, 1Ds kurzy się na półce...

Początki nałogu Awatar preinwher
    Miasto
    Zakopane

Domyślnie

Podziw bierze że ta migawka tyle wytrzymała. Producent deklaruje chyba coś ok. 150 tys.
    Canon eos 5d - ef 17-40 mm f/4L - ef 85 mm f/1.8 - ef 70-200 mm f/2.8 L IS - 430 EX
    http://www.waldemarlach.iportfolio.pl/

Przeszukaj forum http://maciejko.net/cbsearch/

Zablokowany

Domyślnie

Może wcale tyle nie ma. Zakładaj, że spust też nowy potrzebny (około 370 pln) To jest chyba właśnie puszka studyjna.

Początki nałogu Awatar preinwher
    Miasto
    Zakopane

Domyślnie

Ja bym się bał takowe cudo nabyć.
    Wyeksploatować mogło się wiele bebechów.
    Canon eos 5d - ef 17-40 mm f/4L - ef 85 mm f/1.8 - ef 70-200 mm f/2.8 L IS - 430 EX
    http://www.waldemarlach.iportfolio.pl/

Przeszukaj forum http://maciejko.net/cbsearch/

Coś już napisał

Domyślnie

Ze strony o mnie użytkownika Allegro wynika, że wystawiane na aukcjach przedmioty to sprzęt poleasingowy.

Strona 1 z 7 123 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów