Strona 1 z 4 123 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 1 do 10 z 39

Wątek: [fish2004] Portret / Człowiek

fish2004
    Guest

Domyślnie [fish2004] Portret / Człowiek

Witam wszystkich, a szczególnie tych uzależnionych Jestem całkowitym żółtodziobem, dlatego postanowiłem dołączyć do Waszego forum, by nauczyć się robić poprawne i fajne zdjęcia. Mam nadzieje, że Wasze porady, jak i krytyka na tyle mnie zmotywują by dążyć do jak najlepszego poziomu i stać się w pełni uzależnionym

450-tkę mam od miesiąca. Kupiłem ją dzień przed moją podróżą poślubną, z której są poniższe trzy portrety mojej żony. Są bardziej eksperymentami niż przemyślanym portretami, bo wtedy jeszcze nic nie wiedziałem o fotografii. Dopiero od dwóch dni zabieram się za teorie a od dzisiaj zaczynam czytać „Ekspozycja bez tajemnic” Bryana Petersona

1.
    2.
    3.

Dopiero zaczyna

Domyślnie

to chyba Anglia, mam racje? tez jestem zoltodziob podobno trzeba cwiczyc, cwiczy i ... pozdrawiam
    C A1 + C 40d +...

Coś już napisał Awatar Look

Domyślnie

ucz sie, podgladaj lepszych cwicz warsztat photoshopowy poczatki sa trudne...

aha i nie zniechecaj sie zbyt szybko
    5dmk2/5d/C85 1,8/C50 1,4/C24LII 1,4/C15mm 2,8

Zablokowany

Domyślnie

Nie żebym był jakiś portrecista :P ale tyle co wiem bo widze że koledzy wyżej tylko podpowiedzieli żeby się uczyć, ale można też wytyczyć błędy.
    Więc tak:
    1. Nieostre podejrzewam że skoro masz od miesiąca 450tke to pstrykasz kitem, kit nie jest zbyt jasny i chyba tu tkwi kwestia rozmazania tego zdjęcia
    2.Światło i kolorki na pewno lepiej niż na pierwszym zdjęciu, szkoda oczu, rozumiem wiatr na molo i ciężko uchwycić ale w portrecie jedno z ważniejszych to stawiaj ostrość na oczy jeśli możesz. No i to molo po skosie, lepiej chyba na wprost molo albo troche inaczej.
    3.Znowu ciemne i rozmazane, za dużo po lewej dałbym to może w pionie ale to moje zdanie, B&W mi sie nie podoba tutaj.

To tylko moje zdanie

Bywalec Awatar sowask8
    Miasto
    Bydgoszcz

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Frugo Zobacz posta
    Więc tak:
    1. Nieostre ...
    2....szkoda oczu, rozumiem wiatr na molo i ciężko uchwycić ale w portrecie jedno z ważniejszych to stawiaj ostrość na oczy jeśli możesz.
    3.Znowu ciemne i rozmazane.. B&W mi sie nie podoba tutaj.

To tylko moje zdanie
    Moje też
    Canon pełna klatka i do przodu

http://www.soowsen.blogspot.com

Początki nałogu Awatar preinwher
    Miasto
    Zakopane

Domyślnie

Kopalnia wiedzy na temat portretu na naszym forum http://canon-board.info/showthread.php?t=30957
    Canon eos 5d - ef 17-40 mm f/4L - ef 85 mm f/1.8 - ef 70-200 mm f/2.8 L IS - 430 EX
    http://www.waldemarlach.iportfolio.pl/

Przeszukaj forum http://maciejko.net/cbsearch/

Pełne uzależnienie
    Miasto
    127.0.0.1

Domyślnie

2 ma power Dobry moment, podoba mi się.
    .

fish2004
    Guest

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Frugo Zobacz posta
    1. Nieostre podejrzewam że skoro masz od miesiąca 450tke to pstrykasz kitem, kit nie jest zbyt jasny i chyba tu tkwi kwestia rozmazania tego zdjęcia
    2.Światło i kolorki na pewno lepiej niż na pierwszym zdjęciu, szkoda oczu, rozumiem wiatr na molo i ciężko uchwycić ale w portrecie jedno z ważniejszych to stawiaj ostrość na oczy jeśli możesz. No i to molo po skosie, lepiej chyba na wprost molo albo troche inaczej.
    No niestety na razie robie tylko kitem, ale na razie postanowiłem się na nim pouczyć zanim kupię cos lepszego, bo jeszcze nie wiem jaki będzie dla mnie najlepszy.

Ciemność. Właśnie największe problemy mam z tym, że zdjęcia wychodzą za ciemne.

Co do ostrości, to efekt tego, że poszedłem od początku za bardzo ambicjonalnie i wszystko ustawiałem ręcznie. Dlatego tego efekty często nie są w pełni satysfakcjonujące.
    Cytat Zamieszczone przez Look Zobacz posta
    ucz sie, podgladaj lepszych cwicz warsztat photoshopowy
    Mam takie pytania co do obróbki zdjęć:
    Zna ktoś może jakąś fajną stronkę z tutorialami obróbki zdjęć ??
    Czy używacie „akcji” w photoshopie ?? Jak tak, to jak zainstalować „akcje” ściągnięte z sieci ?? Bo mi jakoś się nie udaje :/
    Cytat Zamieszczone przez jakbau Zobacz posta
    to chyba Anglia, mam racje? …
    A nie, bo Międzyzdroje :P
    Cytat Zamieszczone przez dr11 Zobacz posta
    2 ma power Dobry moment, podoba mi się.
    Wielkie dzięki Tobie i wszystkim komentującym

Coś już napisał

Domyślnie

dla mnie 3 jest iscie mistrzowska. tak wlasnie - mistrzowska, nie boje sie tego slowa. pasuje mi w nim wszystko, nawet to, ze nie jest super jakosci. ma w sobie taki niesamowity prawdziwy ladunek emocjonalno-spoleczny, ze az chce mi sie na to zdjecie patrzec

1 miala byc niby zabawna, bo w lustrze widac biust? wyszlo sztucznie bardz, a 2 mimo, ze ma byc urocza, to tez jest taka jakas podrobkowa.

ale 3 jest WOW. sadze, ze mozesz isc dalej w tym kierunku podgladania ludzi ze swojego otoczenia i uchwytywania ich w takich codziennych, badz niekoniecznie sytuacjach

keep on photing :P

Bywalec Awatar MarcinG
    Miasto
    Łódź

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez lajf_entusiast Zobacz posta
    niesamowity prawdziwy ladunek emocjonalno-spoleczny
    Co ma? Rozwiń to, bardzo jestem ciekaw o czym wogóle mówisz...

Niestety w trzecim zdjęciu jak i w pozostałych nie widzę nic interesującego.
    Ciemne, brzydko oświetlone, nieostre. Drugie to albumowy strzał.

Cytat Zamieszczone przez fish2004 Zobacz posta
    Są bardziej eksperymentami niż przemyślanym portretami, bo wtedy jeszcze nic nie wiedziałem o fotografii. Dopiero od dwóch dni zabieram się za teorie
    to dlaczego nas męczysz
    poczekamy, wtedy coś pokaż :-P

Cytat Zamieszczone przez fish2004 Zobacz posta
    jak zainstalować „akcje” ściągnięte z sieci ?? Bo mi jakoś się nie udaje :/
    Jak to robisz?
    Wrzuć plik ATN do folderu photoshopa - \Presets\Actions i już. Wydaje mi sie że to wystarczy i pojawią się w menu. Zresetuj PSa jeśli był włączony podczas kopiowania atn do folderu, żeby program zauważyl zmianę.
    Ostatnio edytowane przez MarcinG ; 18-07-2009 o 20:49

Strona 1 z 4 123 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów