Strona 1 z 2 12 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 1 do 10 z 17

Wątek: Czy zmieniać G5 na Pro 1?

Mieszany widok

Domyślnie Czy zmieniać G5 na Pro 1?

Cześć. Aktualnie posiadam G5 i nie jestem z niej do końca zadowolony. (Strasznie wolno ostrzy a w ciężkich warunkach oświetleniowych czasami wcale nie łapie ostrości, często muszę zrobić parę zdjęć aby mieć pewność, że ostrość jest we właściwym miejscu). Najwięcej robię zdjęć makro z konwerterem (niestety często szuka ostrości kilka sekund nie ustawiając jej ostatecznie), a także na weselach(często na zdjęciach ostrość jest gdzieś za osobami na które próbowałem nastawić). Myślałem o wymianie na Pro 1 ponieważ ma: długi obiektyw, 8mgp matrycę, posiada także obracany tylni ekranik(ma duże znaczenie w zdjęciach makro), spodziewam się po nim również większej szybkości. Niestety nie stać mnie jeszcze na 10D a 300D nie chcę ponieważ jest plastikowy a do tego nie ma korekcji błysku. Nie chcę też zmieniać firmy ponieważ mam lampę 420EX. Co robić?

Bywalec Awatar LukasS
    Miasto
    Bielsko-Biała

Domyślnie

Ja mam pytanie, czy G5 to dSLR?
    10D + Stuff

Pełne uzależnienie Awatar DoMiNiQuE
    Miasto
    Ostrów Wlkp.

Domyślnie

pytania sa tendencyjne :wink:

zło konieczne Awatar Vitez
    Miasto
    Warszawa

Domyślnie Re: Czy zmieniać G5 na Pro 1?

Cytat Zamieszczone przez wojtek
    Myślałem o wymianie na Pro 1
    Zdecydowanie NIE!
    Pro1 to jeden z najbardziej niewartych swojej ceny kompaktow.

spodziewam się po nim również większej szybkości.
    Wiekszosc opinii uzytkownikow, w tym tych ktorzy przesiadali sie z G5 na Pro1 przeczy temu (choc tabelki testowe wykazuja ze niby szybszy). Sporo osob bardzo zawiedzionych przesiadka z g5 na pro1, sporo rowniez przesiadalo sie z powrotem. Gdzie wyczytyan: grupa pl.rec.foto.cyfrowa .

300D nie chcę ponieważ jest plastikowy a do tego nie ma korekcji błysku.
    Jesli plastik ci przeszkadza w o niebo wiekszej jakosci i szybkosci... .
    Korekte blysku bez problemu osiagniesz hackiem firmware.

Co robic?
    Albo zostan przy G5 albo 300D + kit + Soligor Macro

Domyślnie

Dziękuję za odpowiedź, przepraszam jeżeli kogoś uraziłem iż swoje pytanie umieściłem w tej kategorii. Myślałem iż Pro 1 chociaż hybryda to zaliczana jest już do dSLR.

Bywalec Awatar LukasS
    Miasto
    Bielsko-Biała

Domyślnie

Dziękuję za odpowiedź, przepraszam jeżeli kogoś uraziłem iż swoje pytanie umieściłem w tej kategorii. Myślałem iż Pro 1 chociaż hybryda to zaliczana jest już do dSLR.
    Do ciebie pretensji nie mam, ale do 'moderatorow', ktorzy jedynie tu zagladaja zeby cos pobrzeczec, a nie moderowac, oni sie powinni znac na swojej robocie, Ty nie musisz wiedziec ze Pro 1 to poprostu kompaktowy aparacik.

Pozdrawiam

LukasS
    10D + Stuff

Miasto
    Warszawa

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez LukasS
    Do ciebie pretensji nie mam, ale do 'moderatorow', ktorzy jedynie tu zagladaja zeby cos pobrzeczec, a nie moderowac, oni sie powinni znac na swojej robocie,
    W tresci postu jest wyraznie napisane ze autor sie przymierza rowniez do 300D co pasuje do kategorii, wiec nie marudz :P .
    jak ktos sie zastanawia "hybryda 8MP czy dSLR 300D" to na tym podforum lepiej mu podpowiedza niz na forum kompaktow .

Bywalec Awatar LukasS
    Miasto
    Bielsko-Biała

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Vitez
    Do ciebie pretensji nie mam, ale do 'moderatorow', ktorzy jedynie tu zagladaja zeby cos pobrzeczec, a nie moderowac, oni sie powinni znac na swojej robocie,
    W tresci postu jest wyraznie napisane ze autor sie przymierza rowniez do 300D co pasuje do kategorii, wiec nie marudz :P .
    jak ktos sie zastanawia "hybryda 8MP czy dSLR 300D" to na tym podforum lepiej mu podpowiedza niz na forum kompaktow .
    Przeczytaj temat, i zacznij cos robic na tym forum oprocz gadania...
    10D + Stuff

Miasto
    Warszawa

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Vitez
    Przeczytaj temat, i zacznij cos robic na tym forum oprocz gadania...
    W przeciwienstwie do ciebie nie klasyfikuje produktow tylko po opakowaniu ale rowniez po zawartosci.

DrFreak
    Guest

Domyślnie Re: Czy zmieniać G5 na Pro 1?

Myślałem o wymianie na Pro 1 ponieważ ma: długi obiektyw, 8mgp matrycę, posiada także obracany tylni ekranik(ma duże znaczenie w zdjęciach makro), spodziewam się po nim również większej szybkości.
    Szybszy od G5, ale niewiele
    Pro 1 :
    Shutter lag/ full autofocus
    0.74/0.63
    za taką kase !!! zapomnij o Pro 1, dużo dopłacić a zyskasz niewiele

wg mniez zdecydowanie 300D
    300D
    Shutter lag/ full autofocus
    0.250/0.278
    tu róznica jest !!!

Niestety nie stać mnie jeszcze na 10D a 300D nie chcę ponieważ jest plastikowy a do tego nie ma korekcji błysku.
    no z ta korekcja to z tego co wiem to juz dali rade (chlopaki zza buga) i mozna zassac nowszy Firmware, ktory daje spore mozliwosci.

POZDRAWIAM

Strona 1 z 2 12 OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów