Pokaż wyniki od 1 do 5 z 5

Wątek: szumy w jpeg - canon 450d

karbex
    Guest

Domyślnie szumy w jpeg - canon 450d

Witam, mam taki dziwny problem i nie wiem co jest grane. Robiłem w lutym pare fotek w rawach na tym sprzęcie i po wywołaniu do jpeg (iso 800) szumy na przyzwoitym poziomie- bez żadnych problemów, natomiast teraz robie zdjęcia w rawach (iso 800) i loteria - wywołuje do jpeg'ów i jedno zdjęcie ok - inne zaszumione że masakra (podobne warunki oswietlenia itd.). Czy ktoś sie spotkał z takim mykiem na Canonie eos 450d? - nie wiem czy to wada sprzętu czy może oprogramowania ???
    Ps. Otworzony plik raw w DPP wygląda ok, natomiast po wywołaniu do jpeg'a nie można na to patrzeć .
    Z góry dziękuje za wszelkie rady i uwagi, pozdrawiam

Pełne uzależnienie

Domyślnie

A ostro jeździsz suwakami?

Początki nałogu Awatar talarczyk
    Miasto
    Poznan

Domyślnie

1. Przykładowa fotka (crop)
    2. Wyostrzasz?
    3. Podobnie jest w ACR, LR itp.?

Pełne uzależnienie Awatar Merauder
    Miasto
    Myslovitz

Domyślnie

Po wysostrzeniu masz tam jeszcze takie suwaczki odpowiedzialne za odszumianie przy wywolywaniu z RAW Luminance i Chrominance noise reduction, ostatnia zakladka TOOL.
    7D | 450D | C10-22 3.5-4.5 | S8 3.5 Fish | C28 1.8 | C50 1.4 | C85 1.8 | 430EX II | Phottix|

karbex
    Guest

Domyślnie

Witam, dzieki za podpowiedź - rzeczywiście chodziło o te suwaczki niby je przesuwałem, ale domyślnie miałem ustawione na 0 i nie dla wszytskich zdjęć je przestawiłem przez niedpoatrzenie i stąd ta loteria
    Dzięki jeszcze raz i pozdrawiam

Uprawnienia umieszczania postów