Pokaż wyniki od 81 do 90 z 90

Wątek: Zrob sobie wlasny album foto

Widok wątkowy

Bywalec

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez merger Zobacz posta
    czy w polsce jest jakas alternatywa fotojokerowskiej fotoksiazki?
    Ja to robię tak:

1) wywołane z raw jpg wrzucam do iPhoto (od tego się wątek zaczął - nawiasem mówiąc iPhoto się "w międzyczasie" nieco rozwinęło),
    2) w iPhoto wybieram Album,
    3) układam fotki jak mi się podobają, podpisuję jak trzeba, dorzucam kolejne strony (do 100) etc.
    4) wybieram drukowanie (opcje wysłania do druku w PL oczywiście nadal nie działają),
    5) zapisuję jako pdf
    6) idę do najbliższej przygotowalni (akurat moja najbliższa to ProteaTaff w Warszawie),
    7) za godzinę mam w ręku książkę w formacie 21x28 na papierze 210 albo 250g. wydrukowaną, zgrabnie zbindowaną i oprawioną w grubszy, półprzeźroczysty plastik. IMHO wygląda to znacznie lepiej niż obleśna "twarda oprawa" na którą jeszcze trzeba czekać. Za 100 stron Państwo liczą 100 zł plus VAT.

Uwaga 1: Druk cyfrowy to druk cyfrowy. Jakość fotolabu na pewno to nie jest. Ale jak na album z fotkami z wczasów jak dla mnie absolutnie wystarczająca.

Uwaga 2: Punkty 5-7 powyższej wyliczanki oczywiście nie wymagają używania Maka Drukarnia przyjmuje pliki niemal w dowolnym cywilizowanym formacie, chyba nawet mają jakąś stronę w internecie do przesłania fotek, niemniej "własnoręczne" zrobienie albumu w iPhoto lub podobnym sofcie na PC ma swój urok.
    Ostatnio edytowane przez RafalK ; 12-09-2006 o 10:36
    --

pozdrawiam,
    Rafał

Uprawnienia umieszczania postów