Strona 15 z 16 PierwszyPierwszy ... 513141516 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 141 do 150 z 156

Wątek: Canon 3000D - nieoficjalnie

Uzależniony
    Miasto
    3miasto

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez gawryl
    i tu sie z Toba zgadzam w 100%

w Polsce te wymagania sa szczegolnie wysokie, a to wynika z naszej narodowej pychy? glupoty? chciejstwa? (niepotrzebne skreslic )

bo taki Polak to chce od razu kupic sprzet fulwypas,i innego nie bierze do glowy! pytam tylko po co: potem wyciskac z niego 10% - przyklady przewijaly sie na tym forum wielokrotnie, gdzie ludzie pokazywali zdjecia z 350D robione na P inny przyklad to ludzie kupujacy dSLR i kitowy lens, ktory ma im pozostac na wieki....
    inne, bardziej jaskrawe przyklady o naszym narodzie, i naszej swiadomosci - juz z dziedziny informatyki - byle dzieciak co ma w domu komputer, chce miec MS Worda do pisania listow/wypracowan ! jakby to byl jedyny soft do tego celu ! o innym sofcie nawet nie pomysli....
    NAPRAWDĘ MYŚLISZ ŻE GŁUPOTA JEST NARODOWĄ SPECJALNOŚCIĄ?!
    To będzie ci trudno WSZĘDZIE.
    Szpanerstwo i moda są internacjonalne.Ja to się cieszę z każdego kupionego przez ludzi Canona - bo jak firma będzie miała kasę - będzie pracowała nad coraz nowszymi aparacikami za coraz bardziej przyjazne pieniądze.Aparacikami dla mnie....

Uzależniony Awatar gawryl
    Miasto
    Bialystok

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez hekselman
    NAPRAWDĘ MYŚLISZ ŻE GŁUPOTA JEST NARODOWĄ SPECJALNOŚCIĄ?!.
    tak mysle - przeciez tak napisalem (czytasz nieuwaznie?)
    choc....byly glosy,ze w niemczech jest podobnie
    To będzie ci trudno WSZĘDZIE..
    jakos nie jest mi trudno nigdzie
    Szpanerstwo i moda są internacjonalne..
    globalista jakis czy co?
    Ja to się cieszę z każdego kupionego przez ludzi Canona - bo jak firma będzie miała kasę - będzie pracowała nad coraz nowszymi aparacikami za coraz bardziej przyjazne pieniądze.Aparacikami dla mnie....
    niepoprawny marzyciel
    350d, KIT 18-55, 50/f1.8, 100-300/f4.5-5.6 USM, 420EX. www.gawryl.pl

Uzależniony
    Miasto
    3miasto

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez pn_
    Totez oni wzdychaja, ale nie kupuja - cena. A zachwyceni sa, bo tam jest taki jeden, najlepszy na swiecie program na pokretelku.

Gdyby prokretelka nie bylo i zostal ten jeden, najwspanialszy program, pliki RAW i inne komplikacje zniknely, a cena spadla o polowe - szlo by jak cieple buleczki.
    Taaak?!To spróbuj sprzedać 10D za pół ceny zakupu - mimo że jak i 300 i 350 i 20 - ma strefę "programów" dla.... - sorry - DLA KOGO?

Uzależniony
    Miasto
    3miasto

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez gawryl
    tak mysle
    ...współczuję...
    a co do marzycielstwa: no to jak wytłumaczysz że 5D - który ma się pokazać ma kosztować tyle co D30 (kiedy się pokazywał)? Może Canon postanowił dokładać do aparatu który w stosunku do D30 jest inna epoką?Zrobił się firmą charytatywną czy....zarobił kasę?Można marżą, można też obrotem...

Miasto
    Bialystok

Domyślnie

a co do marzycielstwa: no to jak wytłumaczysz że 5D - który ma się pokazać ma kosztować tyle co D30 (kiedy się pokazywał)? Może Canon postanowił dokładać do aparatu który w stosunku do D30 jest inna epoką?Zrobił się firmą charytatywną czy....zarobił kasę?Można marżą, można też obrotem...
    wytlumaczenie jest proste: Canon chce byc liderem na rynku, i dlatego wypuszcza cyfrowe pelnoklatkowe body a czy cena jest niska? nie wiem z czym Ty porownujesz - D30 to....Canon jakis? chodzi Ci o 30D ? czy o Nikona jakiegos, Minolte...pisz uwaznie. w kazdym razie: nie sadze, zeby dokladnali, po prostu wyprzedzaja konkurencje: a to zagwarantuje im ogromne zyski. poza tym: fakt powstania takiego 5D nie musial bylc wynikiem dobrej kondycji firmy - moglo byc inaczej, np. przy zlej kondycji firmy wstrzelenie sie w oczekiwany produkt. scenariuszy jest 1000. Ty masz jakies przecieki ze stajni Canona?

a jesli jestesmy ze soba juz tak blisko to i ja Ci wspolczuje: jesli wedlug ciebie silnikiem marketingu jest tylko dobra kondycja, to brak pytan.... jak na faceta z 50-cioma latkami powinienes wiedziec, ze to konkurencja wymusza nowe produkty! bo jesli wszystko jest OK to po co cos zmieniac i pchac sie w nowe przedsiebwziecia?

edit:
    zwracam honor - piszesz uwaznie (mowiac o D30) - mea culpa.
    Ostatnio edytowane przez gawryl ; 07-09-2005 o 21:51

Pełne uzależnienie Awatar Tomasz Golinski
    Miasto
    Białystok

Domyślnie

Gawryl, wszystko racja, tyle ze d30 jest canonem... banan jestes.
    30D | 85/1.8 | 135/2 | 70-200/4 | T17-50/2.8 | 100-300/4.5-5.6 | 50/1.4 | 650 | 430EX | Sherpa 600r
    Zdjęcia - Iran, folk, jazz, wątek galeriowy

FoFot.pl
    Canon IRC

Pełne uzależnienie Awatar Tytus

Domyślnie

Ja to się cieszę z każdego kupionego przez ludzi Canona - bo jak firma będzie miała kasę - będzie pracowała nad coraz nowszymi aparacikami za coraz bardziej przyjazne pieniądze.Aparacikami dla mnie....
    naiwny...

każdy nowy model tego samego samochodu jest droższy od poprzednika
    Ostatnio edytowane przez Tytus ; 07-09-2005 o 22:31

Pełne uzależnienie Awatar Tomasz Golinski
    Miasto
    Białystok

Domyślnie

A to coś nowego. Zawsze myślałem, że każdy następny kosztuje tyle samo.

Podobnie komputery. Cena zestawu komputerowego również jest stała w czasie.
    30D | 85/1.8 | 135/2 | 70-200/4 | T17-50/2.8 | 100-300/4.5-5.6 | 50/1.4 | 650 | 430EX | Sherpa 600r
    Zdjęcia - Iran, folk, jazz, wątek galeriowy

FoFot.pl
    Canon IRC

Uzależniony Awatar Aszu
    Miasto
    Bemowo

Domyślnie

Znowu plastikowy badziew
    //mj

Miasto
    Bialystok

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Aszu
    Znowu plastikowy badziew
    IMO plastik nie ma za wiele do rzeczy:
    1) sam przygode z EOSami zaczynalem od 3000N - (praawie) od poczatku doczepialem do niego Sonnara na M42, czesto zmienialem obiektywy i mimo zapewnien wielu ,,fachowocow'' nie posypal sie a mialem go... 2lata jakies
    2) jak pytalem sie w sklepach foto, czy widzieli kiedys klienta z polamanym mocowaniem w 3000N (na skutek czestego przypinania/odpinania obiektywow) to nigdy nie uslyszalem twierdzacej odpowiedzi

wniosek: mozna nie lubic tego aparatu za wiele rzeczy (ktore okaza sie po premierze) albo....za plastik - ale wowczas trzeba jeszcze zarzucic mu brak czarnego, profesjonalnego koloru

Strona 15 z 16 PierwszyPierwszy ... 513141516 OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów