Strona 11 z 16 PierwszyPierwszy ... 910111213 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 101 do 110 z 156

Wątek: Canon 3000D - nieoficjalnie

Dopiero zaczyna

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez akustyk
    podobno badania rynkowe dowodza, ze dobrze ponad polowa uzytkownikow trabantow ogranicza sie do jednego szkla kitowego w ogole. to co za roznica w tym momencie, czy ono jest wyciagane czy nie? jesli czesc z tych uzytkownikow pewnie nawet nie wie o mozliwosci zmiany
    No właśnie, chociaż o możliwości zmiany pewno wiedzą. Jak kupujesz 300D to szkło masz oddzielnie i musisz sobie je sam założyć pasującym końcem. Sam mam trabanta i jak żona pstryka to tylko na programach tematycznych. Ostatnio nawet jak gdzieś się wybierała z dzieciakami i aparatem, to nawet nie chciała żeby gripa odkręcać. Mówi że się przyzwyczaiła. Myślę że taki model jak 3000D będzie się sprzedawał i wtedy badania rynkowe dowiodą że 100% użytkowników nie zmienia szkła.

Zablokowany Awatar pn_
    Miasto
    Wiesbaden

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez dariuszartur
    D70 jest podobny rozmiarami bardziej do 300D niż 350D. W 300D obsługa jest mniej ergonomiczna, a 350D fajny. Coś się gubisz w zeznaniach.
    Fajny wnetrzem, bo z facjaty i z wymiarow to niestety, moje subiektywne odczucie jest takie, ze moje dzieci zabawki maja lepszej jakosci.

gajowy Awatar akustyk
    Miasto
    holandia

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez pn_
    Fajny wnetrzem, bo z facjaty i z wymiarow to niestety, moje subiektywne odczucie jest takie, ze moje dzieci zabawki maja lepszej jakosci.
    te "zabawki" jak sie wyraziles, dzialaja bez zajakniecia w kazdym momencie. i nie wieszaja sie tak dla jaj, np. z dzialaniem AF jak niektore modele tzw. "prawdziwych aparatow" konkurencyjnych firm.

a pewnosc co do dzialania sprzetu to dosc fajna cecha. lubie wiedziec, ze cos zadziala gdy bede potrzebowal.
    www albo tez flickr

Zablokowany Awatar pn_
    Miasto
    Wiesbaden

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez akustyk
    te "zabawki" jak sie wyraziles, dzialaja bez zajakniecia w kazdym momencie. i nie wieszaja sie tak dla jaj, np. z dzialaniem AF jak niektore modele tzw. "prawdziwych aparatow" konkurencyjnych firm.

a pewnosc co do dzialania sprzetu to dosc fajna cecha. lubie wiedziec, ze cos zadziala gdy bede potrzebowal.
    Totez pisze, ze po prostu jakie jest moje subiektywne odczucie organoleptyczne. Uwazam, ze jest fajny, robi niezle fotki, ale DLA MNIE za maly i za plastikowy. Nie musisz doszukiwac sie w mojej wypowiedzi ataku ciemnej strony mocy :-)

Oczywiscie nie mowisz tez na powaznie, ze aparaty pewnej firmy nigdy nie nawalaja :-)

A co do AF o ktorym mowisz, to juz znalazlem przyczyne - przesunalem sobie przesuwak na obiektywie nieznacznie, tak wiec moglem sobie szukac AFa na puszce do konca zycia.

PS. Adminie, chcialem wrzucic tu takiego wstydzacego sie emotikonka, ale jak na niego klikam, to wrzuca "dwukropek"oops"dwukropek", ale pojawia mi sie wtedy (czyli buzka zamiast "dwukropek"o i zostaje tekstem ops"dwukropek")
    Ostatnio edytowane przez pn_ ; 25-08-2005 o 08:45

Domyślnie

Totez pisze, ze po prostu jakie jest moje subiektywne odczucie organoleptyczne. Uwazam, ze jest fajny, robi niezle fotki, ale DLA MNIE za maly i za plastikowy. Nie musisz doszukiwac sie w mojej wypowiedzi ataku ciemnej strony mocy :-)

Oczywiscie nie mowisz tez na powaznie, ze aparaty pewnej firmy nigdy nie nawalaja :-)

A co do AF o ktorym mowisz, to juz znalazlem przyczyne - przesunalem sobie przesuwak na obiektywie nieznacznie, tak wiec moglem sobie szukac AFa na puszce do konca zycia.
    A ja się zawiodłem na D70, po tylu ochach i achach wziąłem ten aparat do reki i jest to taki sam plastik fantastik jak 350D, do solidności 10D się nie umywa, obiektyw też nie wydaje się za solidny. Do tego jakaś „porąbana” obsługa aparatu, a w wizjerze miałem dyskoteke, wszystko mrugało mi na czerwono że nie mogłem skupić się na kadrowaniu.
    I jest TO MOJE zdanie o tym aparacie.

W dodatku pierwsze zdjęcie jakie zrobiłem D70 i otrzymałem piękną firankę

Zablokowany Awatar pn_
    Miasto
    Wiesbaden

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez jacam
    do solidności 10D się nie umywa
    Z tym sie zgadzam calkowicie. Zeby jeszcze 10D sie obslugiwalo ala N. ;-)

obiektyw też nie wydaje się za solidny.
    Hihi, jak to kitowy, ale w porownaniu do denek od butelki na trabantach to potega.

a w wizjerze miałem dyskoteke, wszystko mrugało mi na czerwono że nie mogłem skupić się na kadrowaniu.
    Wszystko? Fizycznie niemozliwe. Co najwyzej mrugaly ci kwadraciki AFa.

A w ogole to jeszcze tam mozna wyswietlic linie siatki. Straszne! I jak tu kadrowac!

W dodatku pierwsze zdjęcie jakie zrobiłem D70 i otrzymałem piękną firankę
    Sliczna moira :-)
    Ostatnio edytowane przez pn_ ; 25-08-2005 o 09:15

Pełne uzależnienie Awatar muflon
    Miasto
    Zürich

Domyślnie

Sliczna moira :-)
    No co ty jaka mora? Przecież na forum Nikona wszem i wobec obwieszczano że to wymysł podstępnych Canoniarzy. jacam przyznaj się, dorysowałeś!

gajowy Awatar akustyk
    Miasto
    holandia

Domyślnie

Z tym sie zgadzam calkowicie. Zeby jeszcze 10D sie obslugiwalo ala N. ;-)
    to by byl zupelnie nieergonomiczny :-)
    a tak serio: kwestia przyzwyczajenia. zauwaz, ze w 10D i 20D wszystkie podstawowe nastawy mozna zrobic jedna reka. w takim D70 juz sie to nie uda

a sa sytuacje, kiedy to sie przydaje

Wszystko? Fizycznie niemozliwe. Co najwyzej mrugaly ci kwadraciki AFa.
    ja tez mam takie wrazenie, ze wszystko mruga jak biore D70 do oka. to tez jest oczywiscie kwestia przyzwyczajenia.
    w celowniku D70 fajna jest siatka. dla osob z takim stritem do poziomow jak ja to duza zaleta. ale przy rozmiarze tego tuneliku i ilosci kresek naniesionych na matowke ergonomia jest ponizej 10D/20D. a przynajmniej odczuwa sie to w sytuacjach reporterskich, gdzie robiac na szybko zdjecia chce sie jednak sledzic co widac przez obiektyw

A w ogole to jeszcze tam mozna wyswietlic linie siatki. Straszne! I jak tu kadrowac!
    ile ja bym dal za mozliwosc wyswietlenia siatki w 10-tce... :rolleyes:
    www albo tez flickr

Uzależniony
    Miasto
    Warszawa

Domyślnie

Mnie też by siatka nie zaszkodziła. To prostowanie horyzontu w PS, tfu. No cóż, ma się to krzywe oko . A co do ergonomii - ile ja bym dał za drugie kółko w 350D...

Chociaż w sumie nie tak wiele, bo można to mieć za jakieś 1800 PLN

gajowy Awatar akustyk
    Miasto
    holandia

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez ukasz
    Chociaż w sumie nie tak wiele, bo można to mieć za jakieś 1800 PLN
    e no... nie wykluczajmy zupelnie analogow. EOS 50e ma wszystko co trzeba. albo EOS 5. 450 i 700zl odpowiednio :-)
    www albo tez flickr

Strona 11 z 16 PierwszyPierwszy ... 910111213 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów