Strona 1 z 3 123 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 1 do 10 z 156

Wątek: Canon 3000D - nieoficjalnie

Mieszany widok

Pełne uzależnienie Awatar p13ka
    Miasto
    Warszawa

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez gawryl
    oby nikt nie mial tak przesrane jak ja mialem....powodzenia Czacha!
    No to faktycznie nic tylko współczuć. Oczywiście również życzę powodzenia Czasze (tak to się chyba odmienia ).
    Zastanowiło mnie tylko sformułowanie Czachy, że to duży plus jeśli nie jest się onanistą sprzętowym. A ten co jest onanistą to nie plus? Plus dla handlu, plus dla producenta i gospodarki... a jak jeszcze potrafi tą przypadłość przełożyć na jakość fotek to plus dla kultury, społeczeństwa itd. itd. Gdzie minusy?
    Wywód Czachy prowadzi do wniosku, że kupujący 3000D to nie onanista. A kto? Czy ten, który zamienia kompakta na ten wynalazek nie zrobi tego z onanizmu bo dostanie sprzęt szybszy, GO, wymienność szkieł, mniejsze szumy, wyższe ISO itd. itd. Gdzie kończy się pragmatyzm a zaczyna onanizm?

Bywalec Awatar kartel
    Miasto
    Warszawa

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez p13ka
    Wywód Czachy prowadzi do wniosku, że kupujący 3000D to nie onanista. A kto? Czy ten, który zamienia kompakta na ten wynalazek nie zrobi tego z onanizmu bo dostanie sprzęt szybszy, GO, wymienność szkieł, mniejsze szumy, wyższe ISO itd. itd. Gdzie kończy się pragmatyzm a zaczyna onanizm?
    Cóz za filozoficzne podejście... Taki człowiek to ktoś kto chce rozpocząć przygode z lustrzanką... nic więcej. Onanizm natomiast zaczyna się wtedy gdy wymyślasz setki powodów dla których pownieneś bezzwłocznie zakupić 1d lub conajmniej 5d :wink: zamiast przestarzałego 20d którym obecnie focisz.
    50d + Canon 24-105 f4 IS |Reszta bubli i kompletnie brak czasu...

Miasto
    Warszawa

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez kartel
    Cóz za filozoficzne podejście... Taki człowiek to ktoś kto chce rozpocząć przygode z lustrzanką... nic więcej. Onanizm natomiast zaczyna się wtedy gdy wymyślasz setki powodów dla których pownieneś bezzwłocznie zakupić 1d lub conajmniej 5d :wink: zamiast przestarzałego 20d którym obecnie focisz.
    Wydaje się, że zastosowałeś zbyt duże uproszczenie. Znam osoby, które chciały rozpocząć przygodę z lustrzanką i musiały wymyśleć wiele powodów, żeby jakoś przekonać innych (którzy pukali się w głowę) aby bezzwłocznie zakupić, nie tani w końcu, sprzęt. A taka przygoda kończy się czesto onanizmem, wystarczy poczytać to forum.

Zablokowany Awatar pn_
    Miasto
    Wiesbaden

Domyślnie

No to faktycznie nic tylko współczuć. Oczywiście również życzę powodzenia Czasze (tak to się chyba odmienia ).
    Zastanowiło mnie tylko sformułowanie Czachy, że to duży plus jeśli nie jest się onanistą sprzętowym. A ten co jest onanistą to nie plus? Plus dla handlu, plus dla producenta i gospodarki... a jak jeszcze potrafi tą przypadłość przełożyć na jakość fotek to plus dla kultury, społeczeństwa itd. itd. Gdzie minusy?
    Ja ci powiem, gdzie sie zaczyna onanizm sprzetowy na wlasnym przykladzie. Gdybym wymienil swojego D70 na dwa razy drozszego 20D, mimo iz nie jest mi on do niczego potrzebny i nie wykorzystam tego, co oferuje, to bylby onanizm sprzetowy.

Jezeli natomiast za jakis czas kupie go swiadomie, bo dojde do wniosku, ze to co mam juz nie wystarcza do tego co chce robic, to bedzie pragmatyzm.

Miasto
    Warszawa

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez pn_
    Ja ci powiem, gdzie sie zaczyna onanizm sprzetowy na wlasnym przykladzie. Gdybym wymienil swojego D70 na dwa razy drozszego 20D, mimo iz nie jest mi on do niczego potrzebny i nie wykorzystam tego, co oferuje, to bylby onanizm sprzetowy.

Jezeli natomiast za jakis czas kupie go swiadomie, bo dojde do wniosku, ze to co mam juz nie wystarcza do tego co chce robic, to bedzie pragmatyzm.
    Tylko widzisz, onanista sprzętowy to moim zdaniem ktoś, kto zawsze będzie siebie przekonywał/oszukiwał, że upgrade sprzętu wiąże się z potrzebą wykorzystania dodatkowych możliwości technicznych. To taki niegroźny narkoman. Zastanów się, czy jak kupowałeś D70 to w czyjejś opinii nie zostałeś onanistą, bo mogłeś przecież kupić 300D...

Zablokowany Awatar pn_
    Miasto
    Wiesbaden

Domyślnie

Zastanów się, czy jak kupowałeś D70 to w czyjejś opinii nie zostałeś onanistą, bo mogłeś przecież kupić 300D...
    No nie, w czerwcu 300D kosztowal prawie tyle samo co D70, a i obiektyw kitowy nie ten, no i obsluga jednak mniej ergonomiczna. Natomiast 350D, fajny, ale byl zdecydowanie drozszy. Kierowal mna pragmatyzm.

PS. W miedzyczasie D70 z kitem 18-70 DX poszybowal w gore, byl tanszy od kita D70s od 170 euro, a teraz tylko o 50 euro. Nikon zorientowal sie, ze nikt nie chce dokladac tyle kasy do D70s po nic nie znaczacym liftingu, az tak glupi klienci nie sa.

I tu jest duzy plus dla Canona, jak wypuszcza cos nowego, to jest to naprawde nowe, ze znaczacymi zmianami w funkcjach lub jakosci (np. 300D->350D).

Miasto
    Warszawa

Domyślnie

No nie(...)
    Z tym 300D to tylko przykład. Dla potrzeb tej dyskusji mogłem podać porównanie z jakimś kompaktem lub dużo tańszym analogiem. Chodzi mi o to, co napisał gawryl. To subiektywna ocena czy jesteś czy nie jesteś onanistą. Ty uważasz, że nie... inny powie, że tak i nic na to nie poradzisz. Twoje potrzeby sprzętowe mogą być postrzegane jako wymówka... jak każdego, kto zapragnie mieć 3000D

Dajmy już spokój bo robi się mocny OT.

Zablokowany Awatar pn_
    Miasto
    Wiesbaden

Domyślnie

To subiektywna ocena czy jesteś czy nie jesteś onanistą. Ty uważasz, że nie... inny powie, że tak i nic na to nie poradzisz.
    Ja jestem szczesliwym czlowiekiem, mi to nie grozi, wedlug innych (sven jestes?) mam takie barachlo, ze dziwie sie, ze mi wogole jakies fotki z tego wychodza :-)

Uzależniony Awatar gawryl
    Miasto
    Bialystok

Domyślnie

No nie, w czerwcu 300D kosztowal prawie tyle samo co D70, a i obiektyw kitowy nie ten, no i obsluga jednak mniej ergonomiczna. Natomiast 350D, fajny, ale byl zdecydowanie drozszy. Kierowal mna pragmatyzm..
    Ty tak serio to gadasz?
    jak mozna porownywac cos tak subiektywnego, jak obsluge? w koncu: jak sie do czegos przyzwyczaisz, to za nic nie chcesz tego zmieniac - dla mnie kazdy Nikon ma tak skopana obsluge, ze nie pytaj a dlatego tak pisze, bo od 2 lat mam system EOS i do niego sie przyzwyczailem (i ide o zaklad, ze gdyby to byl Nikon przez 2 lata, to bym gadal tak jak Ty).

tylko, ze ja zdaje sobie sprawe z tego. Ty natomiast wyciagasz to jako argument. pomidor
    350d, KIT 18-55, 50/f1.8, 100-300/f4.5-5.6 USM, 420EX. www.gawryl.pl

Zablokowany Awatar pn_
    Miasto
    Wiesbaden

Domyślnie

Ty tak serio to gadasz?
    jak mozna porownywac cos tak subiektywnego, jak obsluge?
    No przepraszam, nie chcialem wcale wywolywac dyskusji o przewadze pizzy nad spaghetti, juz sie poprawiam, DLA MNIE jest bardziej ergonomiczna i MI sie spodobala.

pomidor
    Nie absolutnie nie. Po prostu pisalem, jak jak wybieralem aparat dla siebie, nie znajac zadnego systemu cyfrowego i nie preferujac zadnej firmy. Zakup jest u mnie kompromisem jakosc / cena / potrzeby.
    Ostatnio edytowane przez pn_ ; 24-08-2005 o 12:08

Strona 1 z 3 123 OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów