Wlasnie powtorzyles dokladnie to, co ja napisalem, tylko innymi slowami.Zamieszczone przez gawryl
Tak, wlasnie, ja napisalem to samo, tylko krocej :-)Zamieszczone przez gawryl
Wlasnie powtorzyles dokladnie to, co ja napisalem, tylko innymi slowami.Zamieszczone przez gawryl
Tak, wlasnie, ja napisalem to samo, tylko krocej :-)Zamieszczone przez gawryl
tylko ze mi sie wydawalo, ze Twoja wypowiedz jest perioratywna - a moja to stwierdzenie faktu, praw rynku, bez zabarwien emocjonalnychZamieszczone przez pn_
350d, KIT 18-55, 50/f1.8, 100-300/f4.5-5.6 USM, 420EX. www.gawryl.pl
Moja to tez bylo tylko stwierdzenie faktu. :-)Zamieszczone przez gawryl
Canon nie budzi we mnie zadnych emocji![]()
Zamieszczone przez pn_
![]()
![]()
![]()
![]()
350d, KIT 18-55, 50/f1.8, 100-300/f4.5-5.6 USM, 420EX. www.gawryl.pl
[QUOTE=pn_]Canon wypusci kazde badziewie, jezeli okaze sie, ze mozna na tym pieniadze zarobic.
QUOTE]
dla porzadku dodam, ze oprocz tego jak to nazywasz badziewia, canon robi najlepsze lustrzanki cyfrowe na swiecie, a taka 350 robi lepsze zdjecia niz d50, d70, d70s, d2h i d2hs razem wziete. i tego nie zmienisz.
Jezeli dobrze widze to ma byc na karty SD?
O ile to nie montaz oczywiscie.
Pozdrawiam
Riccardo
--
Fuji & Ricoh
Chłe chłe... "zdanie muflona" wiecznie żywe"Zdjęcie" wygląda raczej na fake, ale to potencjalnie mógłby być kolejny mistrzowski ruch Canona. Pamiętajcie, że takie 300D jest ciągle odrobinę za trudne dla Joe Average, jego cioci, babci itp. (zwłaszcza za oceanem ;-) ). Ale gdyby tak zmniejszyć ilość guziczków o połowę, dwukrotnie rozbudować interfejs do drukowania zdjęć, wywalić tryby "Creative", zostawić tylko automat i tematyczne... no krótko mówiąc zrobić głupawkę z lustrem - i sprzedawać z kitem za $500... kolejny segment rynku w którym C zmiata konkurencję z powierzchni
![]()
tak naprawde z takiego 3000D mozemy sie podsmiewac, ale jest wiele osob ktore marza o takim aparacie - a to ze ich nie stac na 300D nie znaczy ze sa ****mi wolowymi i zdjec nie potrafia robic.. albo nie maja prawa posiadac lustrzanki cyfrowej.. jak by ona nie wygladala i z czego nie byla zrobiona
to ze my/wy mamy/macie super sprzety za 3-5-10tysiecy, dlaczego mamy nie pozwolic ludziom ktorzy nie sa tak bardzo zamozni tudziez nie potrzebuja wydac tylu pieniadzy na lustrzanke aby cieszyc sie z robienia zdjec... i jestem przekonany ze wiele z takich osob bedzie robilo lepsze zdjecia 3000D niz wy 350'tkami i 20'tkamia frajda jaka beda czerpali z uzytwkoania takiego aparatu bedzie na tym samym badz wyzsszym poziomie..
![]()
O, a to co Czacha napisał to też swoją drogąAczkolwiek ja mimo wszystko nie sądzę, że Canon takim "Jankom Muzykantom" da aparat za pół ceny. To znaczy da, ale będzie on tak (sztucznie) okrojony z guzików, trybów itp., że z płaczem, ale trzeba będzie dozbierać do "trzycyfrowej" półki.
Mysle ze wszystko jest kwestia wymagan - codziennie sprzedaje aparaty ludziom o roznych zasobach portwela oraz wymaganiach sprzetowych. Wiele osob potrafi myslec racjonalnie i wybieraja sprzet w ktorym stosunek jakosci do cena jest relatywnie najkorzystniejszy. A to ze np. aparat nie bedzie robil 5klatek na sekunde a polotrej, badz ze nie ma RAWa tylko JPEG, tudziez ma plastikowy bagnet... w niczym to tak naprawde nie bedzie przeszkadzalo 70% uzytkownikow dslr'ow.
Jasne ze fajnie jest miec szybki i wypasiony sprzet.. ale co mi np. z takiego ettl-II lub synchro 1/500 skoro nie uzywam lampy blyskowej?w kompaktach synchro z lampa wynosi od 1/30 do 1/60s ... i nikomu to nie przeszkadza
to po prostu klienci o innych wymaganiach - no i nie sa onanistami ... a to duzy plus
![]()