Strona 13 z 16 PierwszyPierwszy ... 31112131415 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 121 do 130 z 156

Wątek: Canon 3000D - nieoficjalnie

Pełne uzależnienie Awatar Tytus

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Vitez
    Il fuoco - a po co wzniecasz pyskowki tego typu porownaniami? Nie kontynuujcie w tym watku kolejnych wojenek Nikon-Canon
    wiesz Vitez, ja tylko sprawdzam ilu jeszcze Canonowych maniaków się ostało w narodzie

Bywalec
    Miasto
    Sopot

Domyślnie

Tak sobie patrzę, co tu piszecie...

Myślę, że potencjalne "tanie" dSLR Canona będzie przekleństwem dla "kompaktowców".

Dlaczego? Ich obiektywy, z powodu "małości" matrycy są stosunkowo jasne i mają bardzo dużą głębię ostrości. Dzięki temu kompakt dużo "wybacza" (ale jestem mądry :wink: , na forum się naczytałem ).
    Oprócz tego Canon musiałby ustawić algorytmy tak, jak w kompaktach. Żeby niebo było niebieskie, itp :wink: .

"Kompaktowcy" po przesiadce zobaczą, że ich nowe cacko "robi gorsze zdjęcia" . Bo jak to kiedyś Muflon zauważył (Muflona zdanie wiecznie żywe :wink: ) lustrzanka "mniej wybacza" .

Osobiście uważam, że kiedyś stanie się rzecz następująca: jakiś producent wstawi do "kompakta" migawkę i AF rodem z SLR. Napewno nie będą to aktualni producenci (Canon, Nikon, Pentax, Minolta), bo podetną gałąź na której siedzą... Ale ktoś to na pewno kiedyś zrobi.

Pełne uzależnienie Awatar Mac
    Miasto
    Gdańsk/Warszawa

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez akustyk
    kurcze, ze tez wczesniej na to nie wpadlem! lustrzanka komunijna! absolutny szlagier i mistrzowskie posuniecie Canona. miliony sprzedanych aparatow i miliony potencjalnych przyszlych uzytkownikow systemu
    To jest genialne, chyba przeczytali biblię Kothlera i idą w znanym kierunku maksymalizacji zysku aby mieć z czego dołożyć do EOS 1Ds Mark II i może EOS'a 5. Komuniści (dzieci przyjęte do komunii) dziękujemy Wam.
    EOS 5D/BG-E4, EOS-300V, EF 16-35/2.8L | EF 24-105/4L IS | EF 70-200/2.8L| EF 100-400/4.5-5.6L IS | EF 15/2.8 Fisheye | EF 35/1.4L | EF 135/2L| EF 100/2.8L IS Macro | EF MP-E 65/2.8 Macro | Lensbaby Composer | 580 EX II | MR-14EX | PowerShot SX1 IS, Gitzo 1540, 682B
    Onanizm sprzętowy NIE, dobra jakość TAK.

zło konieczne Awatar Vitez
    Miasto
    Warszawa

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez tomalxx
    Oprócz tego Canon musiałby ustawić algorytmy tak, jak w kompaktach. Żeby niebo było niebieskie, itp :wink: .

"Kompaktowcy" po przesiadce zobaczą, że ich nowe cacko "robi gorsze zdjęcia" . Bo jak to kiedyś Muflon zauważył (Muflona zdanie wiecznie żywe :wink: ) lustrzanka "mniej wybacza" .

A ja podejrzewam ze Canon jednak ustawi wlasnie tak firmware i podkrecanie parametrow by fotki wyszly rownie ladne co z kompaktow - w koncu taki target. Bez mozliwosci ich dowolnej zmiany tylko multum presetow - 5D ze swoimi trybami fotografowania jest prekursorem, ale ma jeszcze mozliwosci manualnego ustawiania tych presetow.

Dopiero zaczyna

Domyślnie

[QUOTE=Tytus]
    Cytat Zamieszczone przez sven

spędziłem 5 tygodni wakacji w gronie osób ciut lepiej sytuowanych i bardziej świadomych swoich potrzeb i wśród nich spotkałem jedynie kilka używających Canona 300/350D, wiele osób natomiast twierdziło, że Canona do rąk nie wezmą...

a 300D to niedorobiona tandeta i nic mojej opinii w tym temacie nie zmieni
    Jak by te osoby były ciut lepiej sytuowane i bardziej świadome swoich potrzeb, to by sobie chociaż 20D kupiły zamiast 300/350 - jak już wybrały Canona. Więc albo nie są lepiej sytuowane i ich nie stać, albo jednak nie są świadome swoich potrzeb. Totalne bzdury piszesz.

gajowy Awatar akustyk
    Miasto
    holandia

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Vitez
    A ja podejrzewam ze Canon jednak ustawi wlasnie tak firmware i podkrecanie parametrow by fotki wyszly rownie ladne co z kompaktow - w koncu taki target. Bez mozliwosci ich dowolnej zmiany tylko multum presetow - 5D ze swoimi trybami fotografowania jest prekursorem, ale ma jeszcze mozliwosci manualnego ustawiania tych presetow.
    racja. juz w 300D domyslne parametry byly psiejskie-czarodziejskie i dawaly przesliczna, podpakowana, "oczoj...a" kaszane a taki 3000D to pewnie by mial jeszcze bardziej podrasowane kontrast i nasycenie. komunisci byliby z tego powodu mega-szczesliwi...
    www albo tez flickr

Pełne uzależnienie Awatar Jurek Plieth
    Miasto
    Gdańsk

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Tytus
    śmiem mieć inne zdanie, zwłaszcza w kwestii najlepszych lustrzanek na świecie, owszem, w reporterce dziennikarskiej 100% sprzętu to Canon (pewnie sprzedaje dziennikarzom "jedynki" za 1/3 ceny detalicznej i to jedyny powód)...
    Tytus, czy to przystoi nawalić się tak w samo południe? :rolleyes:

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Jurek Plieth
    Tytus, czy to przystoi nawalić się tak w samo południe? :rolleyes:
    a z czym się nie zgadzasz? że 100% sprzętu to jedynki?

to rzeczywiście dość odważne stwierdzenie, ale przypomniało mi się pewne zdjęcie, widać na nim zdaje się któregoś premiera, schodzi po schodach w Sejmie, zdjęcie jest robione zza tłumu fotoreporterów, większość nie ma dobrego widoku na premiera, więc trzyma aparaty w górze, dokładnie przyjrzałem się temu zdjęciu, mieli wyłącznie "jedynki", aż się sam do siebie uśmiechnąłem...

to oczywiście jest tylko zbieg okoliczności, ale daje do myślenia, czemu są one tak popularne...

Domyślnie

[QUOTE=dariuszartur]

Jak by te osoby były ciut lepiej sytuowane i bardziej świadome swoich potrzeb, to by sobie chociaż 20D kupiły zamiast 300/350 - jak już wybrały Canona. Więc albo nie są lepiej sytuowane i ich nie stać, albo jednak nie są świadome swoich potrzeb. Totalne bzdury piszesz.
    albo wręcz przeciwnie, wiesz że 20D nie jest ci potrzebny, nie wywalasz na niego pieniędzy? może tak być?

Pełne uzależnienie Awatar Jurek Plieth
    Miasto
    Gdańsk

Domyślnie

a z czym się nie zgadzasz? że 100% sprzętu to jedynki?...
    W to akurat wierzę, bo bywam tu i ówdzie i też mam oczy. Natomiast za niezwykle oryginalną uważam Twoja hipotezę jakoby ich popularność wynikała li tylko z faktu, że można je kupić za ćwierć darmo.
    I tak (głupi) profesjonaliści używają jedynek Canona a (mądrzy) amatorzy używają lustrzanek Nikona Różne rzeczy tutaj na forum można wyczytać, ale tym stwierdzeniem pobiłeś najbardziej oryginalne wypowiedzi.

Strona 13 z 16 PierwszyPierwszy ... 31112131415 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów