wiesz Vitez, ja tylko sprawdzam ilu jeszcze Canonowych maniaków się ostało w narodzieZamieszczone przez Vitez
![]()
wiesz Vitez, ja tylko sprawdzam ilu jeszcze Canonowych maniaków się ostało w narodzieZamieszczone przez Vitez
![]()
20Dset
maj łeb...
Tak sobie patrzę, co tu piszecie...
Myślę, że potencjalne "tanie" dSLR Canona będzie przekleństwem dla "kompaktowców".
Dlaczego? Ich obiektywy, z powodu "małości" matrycy są stosunkowo jasne i mają bardzo dużą głębię ostrości. Dzięki temu kompakt dużo "wybacza" (ale jestem mądry :wink: , na forum się naczytałem).
Oprócz tego Canon musiałby ustawić algorytmy tak, jak w kompaktach. Żeby niebo było niebieskie, itp :wink: .
"Kompaktowcy" po przesiadce zobaczą, że ich nowe cacko "robi gorsze zdjęcia". Bo jak to kiedyś Muflon zauważył (Muflona zdanie wiecznie żywe :wink: ) lustrzanka "mniej wybacza" .
Osobiście uważam, że kiedyś stanie się rzecz następująca: jakiś producent wstawi do "kompakta" migawkę i AF rodem z SLR. Napewno nie będą to aktualni producenci (Canon, Nikon, Pentax, Minolta), bo podetną gałąź na której siedzą... Ale ktoś to na pewno kiedyś zrobi.
To jest genialne, chyba przeczytali biblię Kothlera i idą w znanym kierunku maksymalizacji zysku aby mieć z czego dołożyć do EOS 1Ds Mark II i może EOS'a 5. Komuniści (dzieci przyjęte do komunii) dziękujemy Wam.Zamieszczone przez akustyk
EOS 5D/BG-E4, EOS-300V, EF 16-35/2.8L | EF 24-105/4L IS | EF 70-200/2.8L| EF 100-400/4.5-5.6L IS | EF 15/2.8 Fisheye | EF 35/1.4L | EF 135/2L| EF 100/2.8L IS Macro | EF MP-E 65/2.8 Macro | Lensbaby Composer | 580 EX II | MR-14EX | PowerShot SX1 IS, Gitzo 1540, 682B
Onanizm sprzętowy NIE, dobra jakość TAK.
Zamieszczone przez tomalxx
A ja podejrzewam ze Canon jednak ustawi wlasnie tak firmware i podkrecanie parametrow by fotki wyszly rownie ladne co z kompaktow - w koncu taki target. Bez mozliwosci ich dowolnej zmiany tylko multum presetow - 5D ze swoimi trybami fotografowania jest prekursorem, ale ma jeszcze mozliwosci manualnego ustawiania tych presetow.
[QUOTE=Tytus]Jak by te osoby były ciut lepiej sytuowane i bardziej świadome swoich potrzeb, to by sobie chociaż 20D kupiły zamiast 300/350 - jak już wybrały Canona. Więc albo nie są lepiej sytuowane i ich nie stać, albo jednak nie są świadome swoich potrzeb. Totalne bzdury piszesz.Zamieszczone przez sven
Tytus, czy to przystoi nawalić się tak w samo południe? :rolleyes:Zamieszczone przez Tytus
a z czym się nie zgadzasz? że 100% sprzętu to jedynki?Zamieszczone przez Jurek Plieth
to rzeczywiście dość odważne stwierdzenie, ale przypomniało mi się pewne zdjęcie, widać na nim zdaje się któregoś premiera, schodzi po schodach w Sejmie, zdjęcie jest robione zza tłumu fotoreporterów, większość nie ma dobrego widoku na premiera, więc trzyma aparaty w górze, dokładnie przyjrzałem się temu zdjęciu, mieli wyłącznie "jedynki", aż się sam do siebie uśmiechnąłem...
to oczywiście jest tylko zbieg okoliczności, ale daje do myślenia, czemu są one tak popularne...
20Dset
maj łeb...
[QUOTE=dariuszartur]albo wręcz przeciwnie, wiesz że 20D nie jest ci potrzebny, nie wywalasz na niego pieniędzy? może tak być?Zamieszczone przez Tytus
20Dset
maj łeb...
W to akurat wierzę, bo bywam tu i ówdzie i też mam oczy. Natomiast za niezwykle oryginalną uważam Twoja hipotezę jakoby ich popularność wynikała li tylko z faktu, że można je kupić za ćwierć darmo.Zamieszczone przez Tytus
I tak (głupi) profesjonaliści używają jedynek Canona a (mądrzy) amatorzy używają lustrzanek NikonaRóżne rzeczy tutaj na forum można wyczytać, ale tym stwierdzeniem pobiłeś najbardziej oryginalne wypowiedzi.