Czy w PL można gdzieś kupić-zobaczyć NextoDi eXtreme?
Czy w PL można gdzieś kupić-zobaczyć NextoDi eXtreme?
Ja mam Digimate III od jakiś 2 lat i przez ten czas użyłem go może z 3 razy.
Moim zdaniem to straszne badziewie, wolne i delikatne.
Przy wkładaniu kart CF co rusz wyginały się pin'y i musiałem rozbierać go i je przyginać.
Teraz kupiłem sobie Notebook'a i jak potrzebuje coś zgrać, podłączam czytnik, parę minut i wszystko na dysku (a w Digimate zgranie 8 GB to masakra).
Co do wagi Noteook'a, to nie zgodzę się, że jest to ciężkie.
Mój 10' maluszek nie waży dużo więcej niż ten cały Digimate.
Osobiście nie polecam tego rozwiązania.
Lepiej kupić kilka dodatkowych kart.
Nie wiem. Wiem ze mozna kupic HYPERDRIVE (tez bardzo szybkie i chwalone przez forumowiczw [moim zdaniem te 2 sa najlepsze])
Hyperdrive jest dostepne m. in. w http://www.hyperdrive.pl/ NeXto - muszisz poszukac
Ja mialem Digimate III plus przez ~ 2 lata i sluzyl mi dzielnie. Od swiat mam NextoDi i powiem tak, uzywm ciagle. Tak sie przyzwyczailem ze jakos sobie dzisiaj ciezko bez fotobanka rusza. Po prostu przyzwyczjenie - karta pelna - kopia na fotobank - jak mam wystarczajaco kart to nie kasuje - jak nie mam juz miejsca ot kasuje. Dodatkowa zaleta to taka ze nie musze uzywac czytnika (duzo wolniejszy). i kopiuje dane szybko
Wolny - tak, delikatny - nie tak bardzo - u mnie sie nasluzyl.
u mnie bylo spoko
Mam tez malego laptopa - tylko ze nie biore. Wole wlozyc Fotobank (mniej mijsca i spokoj) Z laptopem jest zawsze zabawa - osobiscie takie rozwiazanie mi nie pasi
Zgodze sie - duzo kart jest dobrym wyjsciem, tylko ze jak sie jedze gdzies na 3 tygodnie to i tak braknie