Strona 4 z 4 PierwszyPierwszy ... 234
Pokaż wyniki od 31 do 37 z 37

Wątek: ME-600U2 OTG a DigiMate IIIx

Pełne uzależnienie

Domyślnie

z Digimate III plus dzialalo - mialem rozladowana baterie - podlaczylem zasilacz i bylo dobrze (to znaczy kopiowalem karty na Digimate a potem Digimate na PC). Na dzien dzisiejszy (pomimo na mojego nie powiem zlego zdania) powiem tak - kup cos innego. Zainwestuj wiecej kasy, kup raz a dobrze.

Dopiero zaczyna

Domyślnie

Czy w PL można gdzieś kupić-zobaczyć NextoDi eXtreme?

Domyślnie

Ja mam Digimate III od jakiś 2 lat i przez ten czas użyłem go może z 3 razy.
    Moim zdaniem to straszne badziewie, wolne i delikatne.

Przy wkładaniu kart CF co rusz wyginały się pin'y i musiałem rozbierać go i je przyginać.

Teraz kupiłem sobie Notebook'a i jak potrzebuje coś zgrać, podłączam czytnik, parę minut i wszystko na dysku (a w Digimate zgranie 8 GB to masakra).

Co do wagi Noteook'a, to nie zgodzę się, że jest to ciężkie.
    Mój 10' maluszek nie waży dużo więcej niż ten cały Digimate.

Osobiście nie polecam tego rozwiązania.
    Lepiej kupić kilka dodatkowych kart.

Pełne uzależnienie

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez marcinmarg Zobacz posta
    Czy w PL można gdzieś kupić-zobaczyć NextoDi eXtreme?
    Nie wiem. Wiem ze mozna kupic HYPERDRIVE (tez bardzo szybkie i chwalone przez forumowiczw [moim zdaniem te 2 sa najlepsze])
    Hyperdrive jest dostepne m. in. w http://www.hyperdrive.pl/ NeXto - muszisz poszukac
    Cytat Zamieszczone przez mini21 Zobacz posta
    Ja mam Digimate III od jakiś 2 lat i przez ten czas użyłem go może z 3 razy.
    Ja mialem Digimate III plus przez ~ 2 lata i sluzyl mi dzielnie. Od swiat mam NextoDi i powiem tak, uzywm ciagle. Tak sie przyzwyczailem ze jakos sobie dzisiaj ciezko bez fotobanka rusza. Po prostu przyzwyczjenie - karta pelna - kopia na fotobank - jak mam wystarczajaco kart to nie kasuje - jak nie mam juz miejsca ot kasuje. Dodatkowa zaleta to taka ze nie musze uzywac czytnika (duzo wolniejszy). i kopiuje dane szybko
    Moim zdaniem to straszne badziewie, wolne i delikatne.
    Wolny - tak, delikatny - nie tak bardzo - u mnie sie nasluzyl.
    Przy wkładaniu kart CF co rusz wyginały się pin'y i musiałem rozbierać go i je przyginać.
    u mnie bylo spoko
    Teraz kupiłem sobie 'a i jak potrzebuje coś zgrać, czytnik, parę minut i wszystko na dysku (a w Digimate zgranie 8 GB to masakra).
    Co do wagi Noteook'a, to nie zgodzę się, że jest to ciężkie.
    Mój 10' maluszek nie waży dużo więcej niż ten cały Digimate.
    Mam tez malego laptopa - tylko ze nie biore. Wole wlozyc Fotobank (mniej mijsca i spokoj) Z laptopem jest zawsze zabawa - osobiscie takie rozwiazanie mi nie pasi
    Osobiście nie polecam tego rozwiązania.
    Lepiej kupić kilka dodatkowych kart.
    Zgodze sie - duzo kart jest dobrym wyjsciem, tylko ze jak sie jedze gdzies na 3 tygodnie to i tak braknie

Coś już napisał

Domyślnie

Witam
    Na moja osatnia 2 tygodniowa wycieczke zabralem ze soba mini Asus 900 9" matryca z 160 GB trwardym i NEXTO M1 z dyskiem 160 GB. Zabralem tez 32 GB w kartach .
    Laptopik marzenie, nic nie wazy a dziala jak powazny laptop , NEXTO M1 zapisuje 1 gb w ciagu niecalej minuty.
    Zrobilem w sumie 60 GB zdjec i do tego 80 GB filmu HD.
    Dlaczego laptop i NEXTO ?
    Postanowilem zapisywac zdjecia na dwa odrebne urzadzenia zeby bylo bezpieczniej.
    Sprzet sie sprawdzil w 100% a do tego mialem mozliwosc uzywania internetu i przegladania zdjec i filmow w wolnych chwilach..

sztajmes
    Ostatnio edytowane przez sztajmes ; 18-07-2009 o 22:59

Początki nałogu Awatar mathom
    Miasto
    Poznań

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez marcinmarg Zobacz posta
    Pytałem trochę u dostawcy Human media o fotobank Digimate III. Dostałem odpowiedz że jest możliwa praca z zasilacza, kopiowanie z karty na dysk, czy z dysku na PC (bez baterii, lub na rozładowanej baterii) czy ktoś z was może to potwierdzić?
    Niestety nie. ten digimate to jakaś porażka. kupiłem mojego przed wyjazdem do egiptu. miałem wtedy karty 1x2gb i 1x1gb.

To badziewie ledwo zrzucało te dwie karty 2x na 1 ładowaniu. tragedia kompletna - dodam, że przy zakupie reklamowałem 2 razy u sprzedawcy.

w październiku jadę na 3 tyg. do tajlandii i wykopałem tą chińszczyznę z szuflady - po 24h ładowania nie ma nawet siły na rozkręcenie dysku ... no comments.

Osobiście pójdę chyba w zakup 4x8gb kingstona czy innej taniochy, a i to nie wiem czy mi na rawy wystarczy... niestety ten najtańszy hyperdrive nie jest dostępny

BTW do Viteza - do kraju takiego jak tajlandia laptopa się raczej nie bierze, chyba że się go chce szybko pozbyć, o taszczeniu go wszędzie nie wspomnę. Kompa to sobie można ew. brać w polsce lub europie zach.

EDIT: zobaczcie co znalazłem:
    http://www.chinavasion.com/product_i...-with-vga-otg/

w polsce mają coś takiego - niestety bez czytnika CF:
    http://allegro.pl/item739854247_md4_...so_sd_5_1.html

specyfikacja wygląda imponująco jak za tą cenę!
    Ostatnio edytowane przez mathom ; 20-09-2009 o 22:09

Domyślnie

Rozglądam się za czymś niewielkim, co można wrzucić do torby foto. Przymierzałem się do DigiMate ale po Waszych uwagach szybko sobie odpuściłem - jako alternatywę mam inne małe ustrojstwo - Emtec Photo Cube - wygląda konkretnie, ale obawiam się że może być równie wolne jak DigiMate... niby 5MB/s. Czy ktoś z Was miał okazję widzieć to w akcji?
    http://www.allegro.pl/item890789044_...zyn_zdjec.html
    Ostatnio edytowane przez maczik ; 30-01-2010 o 01:08

Strona 4 z 4 PierwszyPierwszy ... 234

Uprawnienia umieszczania postów