Strona 1 z 4 123 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 1 do 10 z 37

Wątek: ME-600U2 OTG a DigiMate IIIx

Dopiero zaczyna

Domyślnie ME-600U2 OTG a DigiMate IIIx

Witam,
    Rozważam kupno jednego z tych 2 data/foto-banków.
    Jak myślicie który z nich jest lepszym wyborem.
    Zastanawia mnie jedno czy 1 i 2 może pracować bez baterii tylko na zasilaczu sieciowych, kopiować pliki z karty po podłączeniu tylko do sieci (bądź usb)?
    Jak wygląda porównanie szybkości - który z nich jest szybszy?
    Który z nich pozwoli na kopiowanie większej ilości zdjęć z karty, a pełnej baterii?

Pełne uzależnienie Awatar Krzychu
    Miasto
    Ambush Country

Domyślnie

Od Digimate sie trzymaj z daleka - zlom jakich malo, wolny (karta 4 GB - 30 min), slaba bateria. Nie ma najmniejszego sensu kupowanie czegos takiego. Drugie pewnie tez nie lepsze. Jezeli databank - to hyperdrive.
    Pozdrowienia,
    KZ
    KZ Aviation Photography

Dopiero zaczyna

Domyślnie .

Problem w tym że ma to służyć tylko na 2 tygodniowy , i pewnie rok będzie leżał w szufladzie, dlatego nie chce wydawać tyle kasy.
    Ostatnio edytowane przez marcinmarg ; 13-07-2009 o 17:37

Pełne uzależnienie Awatar Krzychu
    Miasto
    Ambush Country

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez marcinmarg Zobacz posta
    Problem w tym że ma to służyć tylko na 2 tygodniowy , i pewnie rok będzie leżał w szufladzie, dlatego nie chce wydawać tyle kasy.
    To kup karty zamiast takiego badziewia... Albo netbooka + zewnetrzny dysk 2.5" na USB.
    Pozdrowienia,
    KZ
    KZ Aviation Photography

Dopiero zaczyna

Domyślnie .

ehhh, zakładając że taki data bank z dyskiem wyjdzie około 360zł za to można kupić 4karty po 8GB co da 32GB, dwie takie karty już posiadam.
    Teoretycznie na taki DB wejdzie dużo więcej, ale... jak coś będzie nie tak, to po zdjęciach z wyjazdu, ciężki temat.

Coś już napisał
    Miasto
    Wrocław

Domyślnie

ME-600U2 OTG testowałem na wyjezdzie i w sumie do tej pory mam tylko 2 karty 4gb kopiuje może 10 minut, dziala z baterii (nie wiem jak długo, zrzuciłem 40gb i kieszeń dalej działała). Ogólnie bardzo fajne - jedyny minus dysk ATA a tak sie nie mam do czego przyczepić
    Reklama (z łac. reclamo, reclamare) to informacja połączona z komunikatem perswazyjnym. Zazwyczaj ma na celu skłonienie do nabycia lub korzystania z określonych towarów czy usług, popierania określonych spraw lub idei (np. promowanie marki).
    http://noop.pl <-homesite

Dopiero zaczyna

Domyślnie

Czyli chyba na + (czas działania z baterii i szybkość działania) w porównaniu z digimate. Rozumiem że kiedy bateria jest rozładowana a podłączymy ładowarkę (zasilacz) to można kopiować, czy trzeba czekać do naładowania aku.?
    Coraz bardziej do tych kart chyba się przekonuje, ehhh..

zło konieczne Awatar Vitez
    Miasto
    Warszawa

Domyślnie

Coraz bardziej do tych kart chyba się przekonuje, ehhh..
    Mam Wellanda... kupiłem z pół roku temu i leży czekając na ewentualny dłuższy wyjazd. W tzw międzyczasie dokupiłem kolejne 2 karty 8GB (w sumie mam 4) i... chyba będę sprzedawał tego Wellanda ... bo na dłuższy wyjazd to i tak laptopa będę brał a na krótsze focenie (dzień, dwa) to 32GB wystarczą a do 5DMkII się nie przymierzam by zapychać karty.

Dopiero zaczyna

Domyślnie

Laptop niby ok, plus dysk przenośny, też o tym myślałem, ale tu jest jedno ale Trzeba się zmieścić w 20kg bagażu.

zło konieczne Awatar Vitez
    Miasto
    Warszawa

Domyślnie

Laptop niby ok, plus dysk przenośny, też o tym myślałem, ale tu jest jedno ale Trzeba się zmieścić w 20kg bagażu.
    A po co dysk przenośny? 320GB w laptopie Ci nie wystarczy (takie największe dyski do lapa można kupić w rozsądnej cenie, 500GB chyba też są ale w nierozsądnej cenie)? Max 20-30GB na system i software... naprawdę potrafisz wypstrykać ~200GB (wliczam karty pamięci) fotek w 2 tyg?

Strona 1 z 4 123 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów