Strona 3 z 3 PierwszyPierwszy 123
Pokaż wyniki od 21 do 26 z 26

Wątek: ponieważ Wy się znacie a ja nie ;) jaki aparat byście wybrali T90, A-1...?

Bywalec
    Miasto
    Bydgoszcz

Domyślnie

Wybor EOS 5 czy EOS 33/30 to rowniez kwestia rozmiaru. 5-tka jest znacznie wieksza od 33/30. 33/30 bez gripa jest wrecz miniaturowy

Jednak przy ograniczonym budzecie, jesli masz zamiar posiadac wiecej
    niz jedno szklo, to pomysl nad systemem manualnym.
    Po co przypinac słoiki na m42 do body AF, skoro sa dostepne lepsze
    szla manualne nieomal w kazdym systemie i do tego kompatybilne body.
    Ew zwroc uwage na Pentax-a. Tam do lustrzanki AF (nawet cyfrowej)
    podepniesz wiekszosc (jesli nie wszystkie) szkiel manualnych z tego systemu.
    Ostatnio edytowane przez ptrk ; 14-07-2009 o 14:33

Dopiero zaczyna
    Miasto
    ostrołęka

Domyślnie

powiem tak, mam ae-1 i 50e. uzywam ae-1
    jak dla mnie sprzęt bajka, czysta przyjemność fotografowania. 50tka jest wygodna, ale wieje plastikiem. manualem to przylozyc tez mozna
    1d, 30, 24-200/2.8l, 580ex

Początki nałogu

Domyślnie

Kupujac aparat trzeba tez brac pod uwag koszty ewentualnych napraw. T90 malo kto chce teraz wziasc do reki, a jesli juz to za pokazne pieniadze.
    EOSy 50E sa na tyle tanie, ze w razie czego mozna kupic nowego :-) albo od razu 5D.
    Co do 50E, to byc moze mam mylne wrazenie, ale wydaje sie byc wyjatkowo solidnym EOSem w porownaniu z reszta.
    Bardziej niezawodne byly chyba tylko 1-ki.

Domyślnie

wybeałam juz

wybór padł na eosa 50e włąśnie i na początek standardowy obiektyw 50mm.

jakie mam pierwsze wrazenie? ten aparacik wszystko robi sam, do czego w ogóle nie jestem przyzwyczajona, ale nie wiem czy jest to dla mnie jego wada czy zaleta.. okaze sie w najblizszym czasie

bardziej przypomina mi cyfre niz aparat analogowy... pierwsze zdjęcia wyszly calkiem niezle zwlaszcza, ze testowalam go na przeterminowanym styczniowym fuji 100 który o dziwo wykazał zero wad

jest cichutki i jak dla mnie calkiem lekki, co do baterii to dopiero wsadze nowe i okaze sie ile trzyma. (czy przy wsadzonym filmie zawsze wyswietla sie liczba zrobionych zdjęc po jego wylaczeniu? nie zjada to szybciej baterii?)

jak wygląda sprawa z AE-1p? tz jest tak zautomatzowany?

ps. dziekuje za pomoc.

Bywalec Awatar rbit9n
    Miasto
    Reichshof

Domyślnie

z automatyki w AE-1P uświadczysz jeno preselekcje czasu i PROGRAM. w preselekcji czasu ustawiasz A na obiektywie, wybierasz czas, a aparat dobiera odpowiednią przysłonę, w PROGRAMIE nastawiasz na obiektywie A na aparacie PROGRAM i aparat sam ustawia, według własnego "widzimisię"
    Master of Disaster

KOREX

APARATY TRADYCYJNE

Uzależniony
    Miasto
    Warszawa

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez madzienstwo Zobacz posta

jest cichutki i jak dla mnie calkiem lekki, co do baterii to dopiero wsadze nowe i okaze sie ile trzyma. (czy przy wsadzonym filmie zawsze wyswietla sie liczba zrobionych zdjęc po jego wylaczeniu? nie zjada to szybciej baterii?)
    Licznik wyświetla się zawsze, ale ten kawałek LCD ma pomijalnie mały pobór prądu, nie trzeba się przejmować. Co do żywotności baterii - sporo zależy jak często bedziesz błyskać wbudowaną lampką - mnie bateria starczała o ile dobrze pamiętam na 20-30 rolek (EOS 50 bez "E")

A w ogólę gratuluje wyboru . Pamiętam swoją przesiadke z Zenita 122 na EOS 50, normalnie jakbym się przesiadł z Trabanta do Mercedesa ;-). Chyba żaden późniejszy "upgrade" sprzętu nie sprawił mi tyle przyjemności . Pozdrawiam i udanych zdjęć życzę.

Strona 3 z 3 PierwszyPierwszy 123

Tagi dla tego wątku

Uprawnienia umieszczania postów