Strona 1 z 2 12 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 1 do 10 z 12

Wątek: Ultrasonic 35-135mm i inne obiektywy!!

Myself
    Guest

Domyślnie Ultrasonic 35-135mm i inne obiektywy!!

Witam Przymierzam się do zakupu uzywanej lustrzanki, najprawdopodobniej bedzie to wlasnie Canon 400d, znalazlam jedna, dosc korzystna oferte z obiektywem Ultrasonic 35-135mm :-o Tylko ze nie za wiele mi to mowi:-D
    Do czego nadaje sie ten obiektyw, czy warto w niego inwestowac czy kupic body i dopkupic cos innego

Potrzebuje obiektywu do focenia zwierzat, czesto w ruchu, czasem takich jakby ich portretow ( uwielbiam to rozmazane tlo wtedy), uwielbiam tez macro, wiec pewnie dokupie sobie 2 obiektyw lub pierscienie

Mozecie polecic jakies obiektywy, i powiedziec cos o tym 1

Pełne uzależnienie Awatar mate00sh
    Miasto
    Warszawa & Mysiadło

Domyślnie

Ten obiektyw jest dość stary. Raczej się zawiedziesz - na 400D to ogniskowe ni przypiął ni wypiął (taki bardziej teleobiektyw niż standard), a poza tym raczej rozdzielczość cię nie zachwyci. Lepiej poszukaj 28-105, powinno być lepiej, choć nadal niezbyt szeroko.
    "Aparat fotograficzny jest dla artysty kolejnym narzędziem. Jeżeli się nad tym zastanowić, to jest to mechanizm podobny do skrzypiec. To artysta jest w stanie tworzyć sztukę nie aparat." - Brett Weston

Myself
    Guest

Domyślnie

A wogole 400d ma stabilizację czy zalezy od obiektywu??

A jakie jeszcze inne obiektywy do tego Canona, jak cos:-D??

Bywalec
    Miasto
    Kamienna Góra/Wawa

Domyślnie

Canony nie mają stabilizacji w body tylko w obiektywach (oznaczenie IS). Taki patent z stabilizacją w body stosuje np. Sony...

Jaki obiektyw hmm bierz taki jaki ci pasuje i taki na który cię stać...

Pełne uzależnienie
    Miasto
    Wrocław

Domyślnie

najlepiej zrobisz jak kupisz body + kitowy 18-55 ze stabilizacja

a do zdjec zwierzat... coz, tu wszystko zalezy od kwoty jaka mozesz przeznaczyc na to i z jak bliska/daleka chcesz fotografowac

jak z dosc bliska to Canon 85 1.8 (~1300 zł) bedzie git, usyskasz rozmazane tlo jak lubisz, swietny obiektyw
    jak z daleka to ... ciezko o ciekawy obiektyw do 1500 zł, moze Canon 55-250?
    Moje wątki na forum: sport | fashion
    | R5 | 5D3 | 16-35L II | Sigma 24 Art | Sigma 50 Art | Sigma 105 Art | Sigma 120-300 2.8 OS |

Dopiero zaczyna
    Miasto
    Świdnik

Domyślnie

Do portrecików zwierzaczków to raczej jak najdłuższa ogniskowa. Wydaje mi się że dość dobrym rozwiązaniem byłby Canon EF 70-300 f/4-5.6 IS USM (cena/jakość/zakres ogniskowych), na alledrogo są nówki poniżej 1800 zł, używkę zadbaną można pewnie znacznie taniej kupić. Szkło podobno bardzo przyzwoite, ale to na podstawie opinii innych użytkowników i testu http://www.optyczne.pl/index.html?te...ywu&test_ob=52 , osobiście miałem L-kę 70-200 i tylko o niej mogę się wypowiadać na podstawie własnych doświadczeń.
    jedynka / EF 50-1,8mkI/ 24-105f4 L/Lowepro SlingShot 200AW
    ..inne później

Myself
    Guest

Domyślnie

Dzieki za rady:-D Zaraz poszukam tych obiektywow

A wogole co mozecie powiedziec o samym Canonie 400d, warto kupowac??

Znalazlam tez oferte 400d +kit + szkła do makro więc musialabym dookupic juz tylko obiektyw do zwierzakow
    Chociaz czytalam gdzies ze Canon 400d to stary model i ze nie warto kupowac uzywany, co Wy o tym myslicie:-o
    Ostatnio edytowane przez Myself ; 13-07-2009 o 13:56

Początki nałogu Awatar szymekgd
    Miasto
    Gdynia

Domyślnie

Mam 400D od ponad roku i nie narzekam, aparat nie ma wielu funkcji spotykanych w nowszych lustrzankach, ale robi zdjecia, a chyba o to chodzi? Tak jak juz koledzy napisali duzo zalezy od obiektywu, a najwiecej od fotografa
    Kupujac uzywany zwroc uwage na jego poprzednie uzytkowanie , ilosc zrobionych zdjec (migawka ma okreslona zywotnosc) i nie daj sie zwiesc super okazjom
    CANON EOS 40D z dodatkami

Początki nałogu Awatar Bogdan56_Ch
    Miasto
    Chrzanów

Domyślnie

Kupowanie z drugiej ręki to duże ryzyko. Zazwyczaj nie pozbywa się sprzętu poniżej pewnej wartości i do tego jak twierdzi sprzedawca, idealnego. Najpewniej jest wtedy, kiedy można samemu go przetestować. Na 100 sprzedawców, znajdzie się kilku, którzy oszukują kupującego i powodują pewne wątpliwości co do sprzętu. Nie wierzę też sklepom, które pozwalają wybierać, próbować sprzęt, a potem ten odrzucony wysyłają jak mają zamówienie przez internet. Najlepiej kupować u sprawdzonych sprzedawców jak np obiektywy Tamron u Cichego, który wyrobił sobie odpowiednią markę wśród kupujących.

Dopiero zaczyna Awatar Desperado
    Miasto
    Warszawa

Domyślnie

Mam 350D od 2 lat i po tym doświadczeniu już wiem, że następny będzie 40D tylko kiedy?

Z drugiej strony jak ma być to Twoja pierwsza cyfrówka lustrzana to może i lepiej...

choć z trzeciej jeśli chcesz w lesie czy na polu strzelać fotki zwierzaków (troszkę tak jak ja ) to jednak przydał by Ci się jakiś w stylu 40D ze względu na solidną obudowę i naprawdę łatwość obsługi, w sensie szybkość dobra dostępność, a to dość ważne w takich fotkach bo zwierzak zazwyczaj nie chce czekać

Strona 1 z 2 12 OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów