Pokaż wyniki od 1 do 7 z 7

Wątek: szybka pomoc - ocena

Początki nałogu

Domyślnie szybka pomoc - ocena

Witam moją prośbę kieruję głównie do użytkowników sigmy 17-70, ale nie tylko. Obiektyw kupiłem po okazyjnej cenie w skelpie i do niedzieli 12.07.2009 r. mam czas na ewentualny zwrot. Poniżej wrzucę nieco zdjęc wykonanych tak na szybkiego tym obiektywem - nie chodzi mi o ocene merytoryczną tych zdjęć (to są tylko zwykłe cyknięcia), ale o jakość obiektywu, którymi były wykonane. Aparat 450D, jpgi bez żadnej obróbki. Czy wg Was, oczywiście na podstawie tych fotek, obiektyw "daje radę", czy raczej kwalifikuje się do oddania?
    Zdjęcia są tutaj:
    http://picasaweb.google.pl/rosimo66/...WC7M_Ik6GDxwE#

Bywalec Awatar E.3
    Miasto
    Police/Szczecin

Domyślnie

Według mnie jest ok - coś złego zauważyłeś że pytasz?
    Moje graty: EOS 350D, C50 f/1.8 (plastik fantastik) i KIT

Początki nałogu Awatar szymekgd
    Miasto
    Gdynia

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez rosim Zobacz posta
    Witam moją prośbę kieruję głównie do użytkowników sigmy 17-70, ale nie tylko. Obiektyw kupiłem po okazyjnej cenie w skelpie i do niedzieli 12.07.2009 r. mam czas na ewentualny zwrot. Poniżej wrzucę nieco zdjęc wykonanych tak na szybkiego tym obiektywem - nie chodzi mi o ocene merytoryczną tych zdjęć (to są tylko zwykłe cyknięcia), ale o jakość obiektywu, którymi były wykonane. Aparat 450D, jpgi bez żadnej obróbki. Czy wg Was, oczywiście na podstawie tych fotek, obiektyw "daje radę", czy raczej kwalifikuje się do oddania?
    Zdjęcia są tutaj:
    http://picasaweb.google.pl/rosimo66/...WC7M_Ik6GDxwE#
    Nie chce sie wymadrzac, ale jakosc fotek jest za slaba na dokladne ocenianie jakosci szkla, ale wydaje sie obiektyw jest OK...
    Ostatnio edytowane przez szymekgd ; 10-07-2009 o 23:58
    CANON EOS 40D z dodatkami

Początki nałogu

Domyślnie

Zdaję sobie sprawę, że zdjęcia są małe, ale chciałem pokazać więcej różnorodnych - tak, żeby sprawdzić obiektyw w różnych sytuacjach.
    Pozdrawiam

Pełne uzależnienie Awatar Mac
    Miasto
    Gdańsk/Warszawa

Domyślnie

W tych kadrach jakość jest o.k. i zgadzam się z szymekgd, że jakość zamieszczonych zdjęć nie pozwala dokładnie ocenić jakości szkła. Nie mniej to co pokazałeś jest o.k.
    Generalnie jak mawiają bardziej doświadczeni koledzy 17-40/4L jest trochę lepszy od kita i jest w tym sporo prawdy.
    EOS 5D/BG-E4, EOS-300V, EF 16-35/2.8L | EF 24-105/4L IS | EF 70-200/2.8L| EF 100-400/4.5-5.6L IS | EF 15/2.8 Fisheye | EF 35/1.4L | EF 135/2L| EF 100/2.8L IS Macro | EF MP-E 65/2.8 Macro | Lensbaby Composer | 580 EX II | MR-14EX | PowerShot SX1 IS, Gitzo 1540, 682B
    Onanizm sprzętowy NIE, dobra jakość TAK.

Początki nałogu

Domyślnie

Mac, robiłem porównanie tej sigmy i kita 18-55IS na zdjęciu tego plastikowego ludzika i na cropie kit jednak odstaje z ostrością

Dopiero zaczyna Awatar Dominik K
    Miasto
    Sucha Beskidzka

Domyślnie

Potwierdzam to co powiedzieli poprzednicy.
    Sam mam kita 18-55 IS i Twoja sigma moim zdaniem jest o wiele lepsza.
    Według mnie nie musisz zmieniać tego obiektywu.
    NIE WAŻNE CZYM SIĘ ROBI, LICZY SIĘ EFEKT

Uprawnienia umieszczania postów