Strona 1 z 3 123 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 1 do 10 z 25

Wątek: Wynagrodzenie "zielonego" pomocnika na ślubie

Mieszany widok

jinjinx
    Guest

Domyślnie Wynagrodzenie "zielonego" pomocnika na ślubie

Hejka,

mam problem. Kupiłem niedawno 50D a wcześniej zaopatrzyłm się w 24-70L i 70-200 2.8 L IS.
    Problem w tym, że nie bardzo mam jak wykorzystać sprzęt.
    Wymyśliłem więc, że mógłbym dorobić jako pomocnik na weselu/ślubie.
    I pytanie:
    ile można zażądać za usługę "pomocnictwa" od profesjonalngo fotografa?
    a dla tych którzy zajmują się fotografią ślubną profesjonalnie:
    ile bylibyście gotowi zapłacić pomocnikowi, który ma jako takie pojęcie o kadrowaniu i w miarę dobrze zna swój aparat.
    Region: Łódź.
    pozdrawiam

Pełne uzależnienie
    Miasto
    Łódź

Domyślnie

Nic , czemu ? Bo kto chce kupic kota w worku ? Pomysl najpierw o tym zeby za darmo jednak nabrac troche doswiadczenia , nie oznacza to psucia rynku , ale rzeczowego podejscia i checi nauki w pierwszej kolejnosci. Bo tak coz , historia w stylu "kupilem fajny sprzet chce trzepac kasa odrazu" jaka by ona nie byla.
    no comment...

Pełne uzależnienie Awatar trampek
    Miasto
    Rzeszow, Poland

Domyślnie

nie pomylilo ci sie?
    przeciez to ty powinienys placic za nauke...jak juz. wiedza ktora bys zdobywal moze ci przyniesc przeciez w pozniejszym czasie korzysci finansowe
    R5, R6,RF10-20, RF1535, RF2870, RF50L, RF85L, RF70200 2.8, M1 Max

Domyślnie

no i kto będzie chciał sobie wychowywać konkurenta?
    40d + 17-40/4L + 70-200/4L

Pełne uzależnienie Awatar wojkij
    Miasto
    Meksyk Europy

Domyślnie

Ja się odzywać może i nie powinienem bo sam zielony jestem ale też wydaje mi się że bedziesz musiał raczej zapłacić niż zarobić. Głupie warsztaty z ps-a u zawodowców kosztują sporo(http://canon-board.info/showthread.php?t=43179), aż nie chce mi się myśleć ile kosztowało by Cię szkolenie ogólne .

Początki nałogu Awatar GhostRider
    Miasto
    Tarnow - okolice

Domyślnie

Jak nakupiłeś sprzętu za kilka średnich krajowych to kasę masz.
    Jak chcesz zarabiać to przeglądnij z 50 galerii ślubnych, zrób ze 3-5 wesel u znajomych za free i będziesz wiedział na czym stoisz. Pokaż później foty i zobaczymy. Się mi tak wydaje.
    !!! Łączenie podwójnego wpisu !!!
    Cytat Zamieszczone przez wojkij Zobacz posta
    Głupie warsztaty z ps-a u zawodowców kosztują sporo(http://canon-board.info/showthread.php?t=43179)
    No akurat na warsztaty z PS to ja bym ni grosza nie wydał - teraz jest tyle tutoriali w necie, że szok. A zresztą najlepiej dochodzi się do celu metodą prób i błędów.
    Wnet to będą warsztaty z włączania i wyłączania aparatu. :-?
    Ostatnio edytowane przez GhostRider ; 11-07-2009 o 00:11 Powód: Automerged Doublepost
    Moje zdjęcia na forum
    7d 17-35 18-135STM 35/2 50/1.8 85/1.8 100/3.5 70-200/4 580EXII
    http://jaceklosko.blogspot.com/

Zablokowany

Domyślnie

To ja Ci powiem jak jest w moim mieście-idziesz do firmy co kręcą gnioty i robią foty-mówisz że coś tam znasz się na robieniu zdjęć-pokazujesz kilka jakiś fotek-i najciekawsze-dostajesz nikona 90-tke z podpietym tamronkiem 17-50 + lampa "prosto w ryje" i lecisz na automacie-gość ci tylko mówi jakie foty masz zrobić-czyli bukiet,wejście,obrączki coś tam ,wyjście ...i zbiorówka-jak będa ostre i bez amputacji -dostaniesz stówe LOL

Pełne uzależnienie Awatar trampek
    Miasto
    Rzeszow, Poland

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez mieszko_1vp Zobacz posta
    To ja Ci powiem jak jest w moim mieście-idziesz do firmy co kręcą gnioty i robią foty-mówisz że coś tam znasz się na robieniu zdjęć-pokazujesz kilka jakiś fotek-i najciekawsze-dostajesz nikona 90-tke z podpietym tamronkiem 17-50 + lampa "prosto w ryje" i lecisz na -gość ci tylko mówi jakie foty masz zrobić-czyli bukiet,wejście,obrączki coś tam ,wyjście ...i zbiorówka-jak będa ostre i bez amputacji -dostaniesz stówe LOL
    jestem zdruzgotany tym opisem
    R5, R6,RF10-20, RF1535, RF2870, RF50L, RF85L, RF70200 2.8, M1 Max

jinjinx
    Guest

Domyślnie

No może niezbyt dobrze się wyraziłem, to że nie mam doświadczenia w robieniu zdjęć na ślubach nie znaczy że poprawnych fotek nie umiem robić.
    Oczywiście przejrzałem wszelke możliwe fora o poradach dla fotografów ślubnych więc podstawową wiedzą na ten temat dysponuję.
    Utrzymuję się z pracy w innym dobrze płatnym zawodzie.
    Dlatego nie mam zamiaru na dzień dzisiejszy pracować teraz i w przyszłości jako pierwszy fotograf ślubny.
    Rola pomocnika do samego końca powinna mi wystarczyć.
    Widziałem się bardzej w roli "zapasowego aparatu" niż jako przysposobiującego (trudne słówko, nie wiem czy to się tak pisze) się do zawodu.
    Profesjonalista chyba doceni fakt, że nie będzie musiał dzwigać zapasowego zestawu przez całą uroczystość...

Bywalec

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez mieszko_1vp Zobacz posta
    To ja Ci powiem jak jest w moim mieście-idziesz do firmy co kręcą gnioty i robią foty-mówisz że coś tam znasz się na robieniu zdjęć-pokazujesz kilka jakiś -i najciekawsze-dostajesz nikona 90-tke z podpietym tamronkiem 17-50 + lampa "prosto w ryje" i lecisz na automacie-gość ci tylko mówi jakie foty masz zrobić-czyli bukiet,wejście, coś tam ,wyjście ...i zbiorówka-jak będa ostre i bez amputacji -dostaniesz stówe LOL
    święta prawda, potwierdzam

czasami bywa jeszcze lepiej. idzie koleś "z firmy" i na jedno ramie dostaje kamerę, na drugie aparat. bez doświadczenia, ale tanio. 400 złotych chyba max można wyciągnąć, reszta bierze "firma"
    :}

Strona 1 z 3 123 OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów