Strona 1 z 2 12 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 1 do 10 z 15

Wątek: Lustrzanka, plaża - piasek i kolonia

Awatar Darianna
    Miasto
    Magiczny Kraków

Domyślnie Lustrzanka, plaża - piasek i kolonia

Witam.
    Mam takie może dziwne pytanie, ale... Jadę na kolonie nad morze i chciałam bym bardzo zabrać swoją lustrzankę (Canona 450D), ale nie wiem czy nie dostanie się do niej piasek (nie chce go kłaść na piasku, ale wiadomo...) a po drugie nie wiem jak z bezpieczeństwem na koloni i w mieście ogólnie...
    Chciałam bym go wziąć, bo bardzo chciałam mieć dobre zdjęcia z nad morza, a wiadomo, że lustrzanką to dobre wyjdą, mogę sobie ustawiać czas otwarcia migawki przy zachodzie słońca itp. - o czym doskonale wiecie, a nie wiem czy zwykłą cyfrówką wyjdą dobre... Bo tak to zostaje mi tylko cyfrówka, albo aparat w komórce (1,3Mpiks...).
    Co mi radzicie?

Początki nałogu
    Miasto
    3Miasto

Domyślnie

Moze... Nie jechac na kolonie?? ;>

Zdrowko

Domyślnie

co za temat .........
    A może masz tam jeszcze telefon bez drutu...? - Podróż za jeden uśmiech - 1971

Pełne uzależnienie Awatar aptur

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Darianna Zobacz posta
    Witam.

Chciałam bym go wziąć, bo bardzo chciałam mieć dobre zdjęcia z nad morza, a wiadomo, że to dobre wyjdą,
    Co mi radzicie?
    Błąd w rozumowaniu. Sprzęt to tylko sprzęt - on sam dobrego zdjęcia nie zrobi.

Radzę wziąć lustrzankę i skupić sić na robieniu zdjęć a nie zamartwianiu o sprzęt. Dla świętego spokoju możesz sobie kupić filtr UV na obiektyw*

*nie dotyczy obiektywu kitowego 18-55

Awatar Darianna
    Miasto
    Magiczny Kraków

Domyślnie

A są jakieś sposoby na zabezpieczenie aparatu przed piaskiem?

Zablokowany

Domyślnie

Zostawienie go w domu Sorry - nie ma. Jak jedziesz na polską, ,egispką plażę to luz. Jak jedziesz na pustynię - weź jedynkę

Bywalec Awatar rostek andrzej
    Miasto
    Szczecin/Kraków

Domyślnie

Pilnuj raczej żeby ci go ktoś nie wyrwał. Nie zostawiaj jak idziesz do wody i nie tarzaj w piasku. A będzie dobrze.

Pełne uzależnienie Awatar Mellan
    Miasto
    Poznań

Domyślnie

Zalecana ostrożność przy zmianie obiektywu, wymianie karty, akumulatora, słowem tam gdzie może coś nalecieć
    aaa... i uważaj by go nie namaczać, zarówno w wodzie jak i nie nosić w torbie razem z mokrymi rzeczami, napojami, kanapkami.
    Mogą przydać się filtry: szary, szaropołówkowy, polaryzacyjny i uv (do ochrony przed zarysowaniem).
    Ostatnio edytowane przez Mellan ; 10-07-2009 o 23:13
    C-F-K - forever

Początki nałogu Awatar djcargo
    Miasto
    Łódź

Domyślnie

I zainwestuj w porządną torbę z dobrym zamkiem. Tak żeby nie przepuszczała nic do środka. A aparatem się aż tak nie przejmuj, przy minimum ostrożności wszystko będzie ok. Lustrzanki nie są z cukru
    Regulamin pkt 8.

Awatar Darianna
    Miasto
    Magiczny Kraków

Domyślnie

Mam dobrą torbę, która będzie chyba chroniła przed piaskiem, a karty i akumulatora nie ruszam, bo mam tylko po jednym i obiektywu też nie ściągam, bo na razie również posiadam jeden, więc ja go tylko wyjmuję z torby, robię zdjęcia i wkładam z powrotem.
    Więc nie powinno się nic stać...? A jak bym chciała wejść do wody, to najwyżej zostawię nauczycielką, one nie powinny czegoś złego zrobić.

Strona 1 z 2 12 OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów