Strona 10 z 11 PierwszyPierwszy ... 891011 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 91 do 100 z 103

Wątek: 450D vs 500D

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Tomas_h Zobacz posta
    ... bardziej wkurza mnie sąsiad który już dawno ten etap ma za sobą i łacha ze mnie oraz zrobionych przeze mnie zdjęć....
    kup Olka Ep-1 i jakieś szkło dodatkowe... sąsiadowi oko zbieleje, a fotki będą przyzwoite, filmy podobnie i bajer na mieście... lustrzankę ma już prawie każdy, chociaż nie każdy powinien używać - bądź oryginalny.. olej sąsiada i idź swoją drogą.. jak złapiesz bakcyla, to wtedy bez pytania i zamartwiania się kupisz i tak 5D
    .
    50D+grip, kilka szkiełek i gratów typu "akcesoria foto"...
    suma ogniskowych obiektywów nie przedłuży męskości...
    wielkość matrycy nie ogranicza wyobraźni...

[SIGPIC][/SIGPIC]

Pełne uzależnienie Awatar Parteq
    Miasto
    Szczecin

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Tomas_h Zobacz posta
    [...] Z tego całego mojego myślenia wychodzi mi na to, ze jak na start, to chyba najlepsza byłaby używka z serii 450d lub 500d. [...]

Podaje linka do wyszukiwarki i upominam drugi raz: poszukaj zanim zalozysz nowy watek.
    http://maciejko.net/cbsearch/

Do trzech razy sztuka.

Początki nałogu
    Miasto
    Wwa

Domyślnie

@TomBlack
    Ja bym się klócił tu jednak trochę...
    Różnica chociażby rozmiarowa między 450 a 40 jest znaczna i nie każdemu musi się dobrze trzymać w łapkach tego mniejszego. kupienie puszki takiej jak chcesz z kitem też ma sens, jeśli już ci się podoba i wiesz, że to jest to, czego chcesz to kupujesz, doklejasz pierwszy z brzegu tani obiektyw i pstrykasz, poznasz puszkę, oraz swoje potrzeby. po 'kilku' fotkach cie oświeca i wiesz już czy bardziej kochasz krajobrazy i szerokie szkiełka czy lubisz z większej odegłości pstrykać jakieś konkretne elementy przyrody, albo autka na rajdach, bo nie lujbisz zapachu paliwa rajdowego
    a może wolisz pójść na łąkę i trafić jakąś jaszczurkę w makro, za chwilę robala, a wracając do domu kwiatek.
    Naturalnie, że dobre szkło to fajna sprawa i nad tym się nie dyskutuje ale z umiarem i rozwagą zastanów się jak zorganizować zakupy. Potem lampa, filtry, więcej słoików... i uzbiera się na jakiś używany 5 letni samochód :] Kasy wydasz sporo jak w to wpadniesz, także tu spokojnie.
    Z T-shirt'ów to noszę XL, ale ze szkieł to i L wejdzie

Domyślnie 450D - zamiennik

Byłam nastawiona na kupno Canona 450D z kitem, ale okazało się, że ostatni aparat poszedł wczoraj i w żadnych sklepach nie będzie można już go dostać.
    W związku z tym szukam jakiegoś zamiennika o podobnych, nie wiem jak to nazwać - "parametrach" (?), gdzie cena nie przekracza 2100zł.
    Kompletnie nie wiem co by mogło się nadawać, a niestety decyzję muszę podjąć szybko
    I oczywiście aparat z obiektywem, najlepiej kitem, bo na innego mnie nie stać. Do tego, z pewnych względów, nie kupię używki.

(Gdyby znowu temat musiałby być zamknięty, to jednak proszę przenieść moje posty do innego, bo troszkę zdziwiłam się po zamknięciu poprzedniego mojego tematu, który rzekomo naruszał regulamin...Ale nie kwestionuję, ja po prostu nie potrafię określić, czy problemowi należy się nowy temat, czy też trzeba się podpiąć do innego. Do mojego starego nie mogę, bo został zamknięty...)

Canon 500D by się nadawał?

Pełne uzależnienie Awatar MariuszJ
    Miasto
    Łódź

Domyślnie

A może jednak rzutem na taśmę uzbierasz do 2400 zł?
    http://www.lider24.media.pl/go/_info...6fea97420cd885
    Entuzjastyczny Neofita

Cenzor Awatar MacGyver
    Miasto
    Wrocław

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Kilche Zobacz posta
    Canon 500D by się nadawał?
    500D to bezpośredni następca 450D, bardzo podobny ale ma kilka nowych funkcji (np. nagrywanie video), coś tam poprawione i większą rozdzielczość matrycy. Gorszy nie będzie. W drugą stronę masz 1000D ale to już trochę słabsza puszeczka, wyszła trzy miesiące po 450D, jako tańsza alternatywa.
    http://www.canon.pl/for_home/compare...s/digital_slr/
    Cztery czarne eosy, pół-eos i pentax... a dokładniej to tutaj

Dopiero zaczyna

Domyślnie

też myślałem nad tym nikonem ,ale sterowanie ....! C 1000/450/500 ma mnóstwo guziczków , a w N 3100 większośc funkcji schowana w menu .
    W fotojokerze D3100 z kitem 17-55 ok 1800zł , canon 500d z kitem 17-55is -2222zł ( cholera podrożał )
    aha byłem na forum nikona - też biadolą nad AF D3100

Miasto
    Łódź

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez wagant Zobacz posta
    też myślałem nad tym nikonem ,ale sterowanie ....! C 1000/450/500 ma mnóstwo guziczków , a w N 3100 większośc funkcji schowana w menu .
    W fotojokerze D3100 z kitem 17-55 ok 1800zł , canon 500d z kitem 17-55is -2222zł ( cholera podrożał )
    aha byłem na forum nikona - też biadolą nad AF D3100
    Mówisz o obiektywach 18-55 (nie 17-55). Zwykle szybko wymienianych lub doposażanych w "długość".

A ja proponuję zestaw z uniwersalnym obiektywem spacerowym, który zostanie póki nie zdradzisz rozmiaru sensora/systemu. Jeżeli udało by Ci się dozbierać później kilka stówek na 35/1.8DX, a potem w przypływie gotówki na 60/2.8 macro - masz amatorski zestaw kompletny. Z tego zestawu obiektywów Canon może zaproponować Ci jedynie EFs 60 na porównywalnym poziomie.
    Entuzjastyczny Neofita

Domyślnie

Niestety nie wydukam tych 300zł, ale poważniej zastanowię się nad 500D.
    Dzięki bardzo

Miasto
    Łódź

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Kilche Zobacz posta
    Niestety nie wydukam tych 300zł
    Tylko że potem wydukasz sporo więcej. Ale może się znudzi
    !!! Łączenie podwójnego wpisu !!!
    .
    Przemyśl bezlusterkowce: Samsung NX100 z kitem, Pen - są naprawdę tanie i przyszłościowe.
    Ostatnio edytowane przez MariuszJ ; 19-01-2011 o 19:24 Powód: Automerged Doublepost
    Entuzjastyczny Neofita

Strona 10 z 11 PierwszyPierwszy ... 891011 OstatniOstatni

Tagi dla tego wątku

Uprawnienia umieszczania postów