Strona 1 z 2 12 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 1 do 10 z 18

Wątek: Problem

Lewy91
    Guest

Domyślnie Problem

Witam mam kolejny problem...W aparacie canon a590 podczas użytkowania rozlała mi się bateria alkaliczna i teraz aparat ciągle pokazuje,że jest rozładowany i nie działają żadne przyciski oprócz tego do robienia i usuwania zdjęć,co mam w takiej sytuacji robić?

Uzależniony Awatar poszukiwacz2006
    Miasto
    dawna stolica

Domyślnie

Jak potrafisz to rozkręć i wyczyść, a jak nie to serwis. Pozdrawiam.
    Do pracy - 50d, 6d, 135 2.0, 85 1.8, 35 1.4, 24-70 is, DJI Phantom 3, + lampy, wyzwalacze, gripy, rigy, statywy....
    hobbystycznie - brak czasu niestety :-(

Lewy91
    Guest

Domyślnie

A bardzo to skomplikowane i czy na pewno zadziała?:P
    Ostatnio edytowane przez Lewy91 ; 10-07-2009 o 15:41

Dopiero zaczyna Awatar Dominik K
    Miasto
    Sucha Beskidzka

Domyślnie

To jest skomplikowane i nie jest pewne, że zadziała. Polecam wysłąnie do serwisu...
    NIE WAŻNE CZYM SIĘ ROBI, LICZY SIĘ EFEKT

Lewy91
    Guest

Domyślnie

No już tylko to mi zostało,a można +/- stwierdzić koszt takiej naprawy?Aha i on ma 3 tyg,jeśli oddałbym na gwarancji to mam szansę,że mi ją uznają?
    Ostatnio edytowane przez Lewy91 ; 10-07-2009 o 18:48

Początki nałogu
    Miasto
    Wrocław

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Lewy91
    on ma 3 tyg
    Trochę dziwne, że w przeciągu trzech tygodni zdążyła Ci się rozlać bateria w aparacie... :-?
    Zwolennik ekumenizmu sprzętowego

Uzależniony Awatar Yoshitaka
    Miasto
    Kraków/Jarosław

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez HenrykG Zobacz posta
    Trochę dziwne, że w przeciągu trzech tygodni zdążyła Ci się rozlać w aparacie... :-?
    Nie dolewaj oliwy, bo zaraz zacznie się kolejna wojna
    Canon 50D + dodatki

Pełne uzależnienie Awatar Mellan
    Miasto
    Poznań

Domyślnie

W ramach gwarancji raczej Ci tego nie zrobią, bo to ewidentna wina użytkownika/producenta baterii, nie wady aparatu. Na twoim miejscu skontaktowałbym się z serwisem i zapytał o możliwe koszta. Dopiero wtedy, gdy naprawa nie byłaby opłacalna brałbym się za samodzielne czyszczenie (duże ryzyko uszkodzenia i małe szanse na powodzenie, ale "a nuż zadziała" skoro i tak potencjalnie do wyrzucenia...).
    Nieciekawie...3 tyg. Baterie zawierają substancje przewodzące prąd więc ryzyko powstania niekontrolowanych zwarć w elektronice duże. Ale to gdybanie, fachowcem nie jestem.
    C-F-K - forever

Lewy91
    Guest

Domyślnie

Ostatnio raz zadziałało mi przybliżenie,ale aparat zaczął sam robić zdjęcia.A jeśli oddał bym go na gwarancję i nie napisał,że rozlała się bateria,tylko po prostu napisał,że przestał działać,to czy by się skapnęli,bo pewnie robią wszystko tak,żeby tylko nie uznać gwarancji,a przecież to nie moja wina...

Początki nałogu Awatar Bogdan56_Ch
    Miasto
    Chrzanów

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Lewy91 Zobacz posta
    Ostatnio raz zadziałało mi przybliżenie,ale aparat zaczął sam robić zdjęcia.A jeśli oddał bym go na gwarancję i nie napisał,że rozlała się bateria,tylko po prostu napisał,że przestał działać,to czy by się skapnęli,bo pewnie robią wszystko tak,żeby tylko nie uznać gwarancji,a przecież to nie moja wina...
    Tego nie da się ukryć. Bateria ma środki żrące które skutecznie potrafią wypalić obwody el. Możliwe że ciecz spowodowała zwarcie i wystarczy tylko przeczyścić ale nie liczyłbym na to za bardzo.

Strona 1 z 2 12 OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów