tak tak, moze przesadzilem. zgadzam sie. ale zauwaz, ze ludzie czesciej wola rozmawiac o sprzecie niz o fotografiito "troszke" mi sie nie podoba. wiem o tym, ze sprzet odgrywa bardzo wazna role, ale nie dajmy sie zwariowac.
tak tak, moze przesadzilem. zgadzam sie. ale zauwaz, ze ludzie czesciej wola rozmawiac o sprzecie niz o fotografiito "troszke" mi sie nie podoba. wiem o tym, ze sprzet odgrywa bardzo wazna role, ale nie dajmy sie zwariowac.
C A1 + C 40d +...
13
C A1 + C 40d +...
Ostatni trojpak jak najbardziej na tak. 16 dynamiczne, ciekawe ujecie. Troche wiecej z cieni moglbys wyciagnac, bo widze czarna plame (chyba ze to moj monitor). 17 ladna konwersja do b/w. 18 swiatlo, kolorystyka, ostrosc. Za jednym z poprzednikow doczepie sie do dowolnosci formatu zdjec. Ja wychowalem sie na analogu i tam za duzo mozliwosci nie bylo. Z tego powodu trzymam sie jakichs ogolnie przyjetych formatow rowniez w cyfrowej fotografii.
Pozdrawiam, Szymon Zdziabek
Blog: http://szymon.zdziabek.net/blog
Simon- masz racje jesli chodzi o format, to musi wejsc mi w nawyk.
C A1 + C 40d +...
Jakbau, powiedz Ty mi którędy Ty chadzasz, ze tak oryginalnych ludzi spotykasz??:-D 13 to takie w moich klimatachJedna obróbka podoba mi się mniej druga może bardziej, ale ogólnie zdjęcia ciekawe. Do niektórych wkrada mi się nutka reportażu, co mnie tym bardziej cieszy - gdzie portret to nie tylko "twarz", ale też to co poza nim: kontekst, tło, obraz społeczny, jakaś historia.
Zdaje mi się, że zaczynam rozumieć, jak należy malować...
100-letni Tycjan
400D kit S10-20 C70-200 4f
dzieki, zawsze mialem swoje sciezki, idz za mna to zobaczysz![]()
C A1 + C 40d +...
16...Bardzo fajny klimat ...
19
C A1 + C 40d +...