Pokaż wyniki od 1 do 10 z 18

Wątek: stalka, zoom czy megazoom do fotografowania dzieci

Widok wątkowy

Pełne uzależnienie Awatar _igi
    Miasto
    Warszawa

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez jacksun Zobacz posta
    Problem w tym ze sama 50 to troche za wasko. Bralem pod rozwage jeszcze taki zestaw:
    28/1.8 + 50/1,4 + 85/1,8 - tyle ze to nie jest komfortowe.
    Ehh.. mialem ci ja dynaxa 7 z sigma 28-70/2.8, nie bylo tematu aberracji, dystorsji czy takich tam. Przesiadlem sie na cyfre i same problemy...
    Dlaczego, po prostu do każdych "polowań" na brzdąca zapinasz inny obiektyw, zależnie od tego jak bardzo będzie szaleć. Jak biega, itp. to i 18mm z KIT'a jest za wąskie, non stop podbiega do aparatu i się dobrać próbuje. Normalnie z 50mm też można, ale już latać do tyłu non stop trzeba. 28 niestety nie mam (po UWA kolejne szkiełko, zaczynam się utwierdzać w przekonaniu, że do syfry to mus jest) ale z krótszym tele (jak 85mm czy 70-200mm) w sytuacjach innych jak śpi, czy jest trzymane przez kogoś innego nie ma mowy bo zanim przyłożysz aparat do oka to dzieciak ma już w nim palce swe Chyba że o nieco starszym mówimy, moja siostra ma jak na razie prawie rok, więc głównie na jej przykładzie się wyćwiczyłem
    !!! Łączenie podwójnego wpisu !!!
    Cytat Zamieszczone przez zaitsev Zobacz posta
    Stałka to frajda.
    Jeśli chcesz fotografować w to 85/1.8 będzie raczej ciężko. 50/1.4 godny uwagi, a jeśli szerzej to jakaśtam Sigma 30/1.4 jest. No ale to Canon i jest jeszcze 28/1.8.
    A megazoomy to jakieś ciemne, ciężkie i mydlane dla mnie.

@Edit: _igi mnie wyprzedził.
    Mi na crop'a koszmarnie brakuje odpowiednika 28/1,8 na FF. Nie ma, po prostu nie ma a w tym przypadku (strzelam że też młode dziecię) to jedna z fajniejszych ogniskowych.
    Ostatnio edytowane przez _igi ; 09-07-2009 o 22:50 Powód: Automerged Doublepost
    5D4, 1D4, 1Ds3 + TS-E 17L, TS-E 24mk2L, 24L, 35L, 50L, 135L, 24-105L, 100-400L, + 6x manfrotto

Uprawnienia umieszczania postów