Pokaż wyniki od 1 do 3 z 3

Wątek: tamron 17-50 problem z "zoom-pierscieniem"

Mieszany widok

Bywalec

Domyślnie tamron 17-50 problem z "zoom-pierscieniem"

mam problem z tamronem 17-50. podczas zoomowania pierscien mozna krecic w jedna i druga strone bez ograniczen (360+ stopni). czyli krotko mowiac - wychodzi on poza zakres, w którym powinien się poruszać. AF chodzi bez problemu, a zoom czasami lapie, czasami nie. i tak mozna krecic pierscieniem w nieskonczonosc. mial ktos podobny problem ?

na gwarancję to raczej nie podlega. polecono mi http://www.zumi.pl/1311021,Naprawa_A...awa,firma.html i http://www.zumi.pl/463598,Pracownia_...awa,firma.html .. miał ktoś do czynienia z tymi serwisami ?
    Ostatnio edytowane przez root ; 09-07-2009 o 15:47
    :}

Bywalec Awatar OsMax
    Miasto
    śląsk

Domyślnie

Dlaczego niemialoby to podlegac gwarancji ? Co w srodku sie oberwalo lub krecisz guma (ale to chyba bys wyczul?) Ja wyslalbym do naprawy gwarancyjnej.
    Najlepszą metodą do zainspirowania odkrywczych myśli, jest zaklejenie koperty.

Bywalec

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez OsMax Zobacz posta
    Dlaczego niemialoby to podlegac gwarancji ? Co w srodku sie oberwalo lub krecisz guma (ale to chyba bys wyczul?) Ja wyslalbym do naprawy gwarancyjnej.
    uważam, że wysyłanie tego na gwarancję mija się z celem z tego względu, że po pierwsze stracę czas, a po drugie dostanę w odmowie "uszkodzenie mechaniczne", nie podlegające gwarancji.

kręci się cały pierścień, nie tylko guma. gdyby kręciła się tylko i wyłącznie guma to wskaźnik za zdjęciu nie przesunąłby się poza zakres liczb wydrukowanych na obiektywie.
    :}

Uprawnienia umieszczania postów