Strona 5 z 6 PierwszyPierwszy ... 3456 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 41 do 50 z 56

Wątek: Dobry fotolab we wrocławiu...

Domyślnie Gdzie druki/odbitki "na wczoraj" we Wrocławiu

Witam!
    Za kilka dni przyjdzie mi zrobić trochę zdjęć z czego będę chciał mieć kilka sztuk druków/odbitek (2-3 zdjecia, po kilka sztuk każde) jeszcze tego samego dnia lub następnego w godzinach porannych.
    Chciałbym z góry zaznaczyć, że będzie to format 18x24 (lub 20x30)(bo 10x15 to wszedzie zrobią na drukareczce termicznej za ~2zł) i fajnie by było w dobrej jakości i chciałbym przy okazji nie zbankrutować na tym.

Polecicie coś we Wrocławiu? mile widziane okolice centrum miasta.
    Z góry dzięki
    C 50D, C 350D, C 50E. Słoiki: kit, S 10-20 f/4-5,6, T 28-75 f/2.8, C 50mm f/1.8, C 85mm 1.8, Sigma 70-200 f/2.8, 580EX

Regulamin pkt 8.

Pełne uzależnienie Awatar najeli
    Miasto
    Gdańsk

Domyślnie

Nie wiem jak bardzo profi potrzebujesz tych zdjęć, ale mi się zdarza robić w empikfoto. W salonach oznaczonych EX robią w 6 godzin, czasem nawet i szybciej.

Odbitka 13x18 1,39 PLN
    Odbitka 15x21 1,99 PLN
    15x21 metalic NOWOŚĆ! 3,99 PLN
    Odbitka 20x30 7,99 PLN

Jakoś jak dla mnie w porządku, nie zauważyłam jakiś różnic w kolorach itp.
    Fakt też ze nigdy az tak mi na tym nie zalezało ;-)

Bywalec
    Miasto
    Wrocław

Domyślnie

No a Wrocław? Też zamierzam powierzyć taką misję fotolabowi i nie wiem, gdzie się udać.

Pełne uzależnienie Awatar najeli
    Miasto
    Gdańsk

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez mamiski Zobacz posta
    No a Wrocław? Też zamierzam powierzyć taką misję fotolabowi i nie wiem, gdzie się udać.
    Cały wątek jest o Wrocławiu, ja się wypowiedziałam, bo empik jest ogólnopolski ;-)

Cenzor Awatar MacGyver
    Miasto
    Wrocław
    Cztery czarne eosy, pół-eos i pentax... a dokładniej to tutaj

Domyślnie

Więc tak:
    W końcu (bo na dzień przed terminem w którym mi były potrzebne odbitki) skorzystałem z usług Kodaka w carefourze i nie narzekam (bo nie mam z czym porównać :P ) - ładne kolory, kontrast i nawet dość tanio (~20zł za 3szt 20x30, coś koło matowego -może pół-matowy jeśli istnieje taka nazwa) - a co ważniejsze, ważny gość złożył mi autograf na tym (i wygląda całkiem ładnie)
    C 50D, C 350D, C 50E. Słoiki: kit, S 10-20 f/4-5,6, T 28-75 f/2.8, C 50mm f/1.8, C 85mm 1.8, Sigma 70-200 f/2.8, 580EX

Regulamin pkt 8.

krzychor
    Guest

Domyślnie a propo fotolabów

Moge powiedzieć gdzie nie warto iść. Nie idzcie na Żeromskiego. Rządzi tam kobieta, której wydaje się, że jest niepodważalnym guru fotografii. Robiłem, tam fotografie do dokumentów i zdjęcia wyszły zbyt jaskrawe przez co wyglądałem jakbym miał puder na twarzy. Jednak jej wydawało się, że jej opinia jest niepodważalna i na tym się skończyło. Na dodatek te zdjecia widział ktoś kto na codzień zajmuje się fotografią portretową i stwierdził to samo.

Dopiero zaczyna Awatar enkoder
    Miasto
    Wrocław

Domyślnie

Pozwoliłem sobie odgrzebać wątek.
    FotoJoker we Wrocławiu na Hallera i coś takiego wyszło.

Film Kodak Gold 200, aparat Canon AV-1 i 50mm/f:1,8.
    Czy moglibyście się wypowiedzieć? Czy to ziarno, to wina skanu, filmu czy aparatu? To ostatnie prawdopodobnie odpada...
    W ogóle nie podoba mi się ta odbitka. Co o tym sądzicie?

http://tinyurl.com/mcab83

bubblefactory
    Guest

Domyślnie

Przeprowadziłyśmy się do Wrocławia i szukamy dobrego labu Temat na Forum zgłębiłam, ale odpowiedzi nie znalazłam, bo przy każdym wymienionym punkcie były jakieś "ale" i żale.

Więc może zapytam inaczej, gdzie wywołujecie i z jakiego punktu foto jesteście zadowoleni?

pozdrawiam
    Villk

Początki nałogu

Domyślnie

Ja najczęściej korzystałem z d-2lab w agfaimage center na Jedności Narodowej, wg mnie calkiem profesjonalny lab i gość, który nim kieruje jest ok, umie doradzić i podagać o fotach. czasami trzeba uważać na laborantów, ale są (byli )ok. Byłem z nich bardzo zadowolony. teraz zaglądam tam od wielkiego święta.
    Do plusów dodam też frontierę (obecnie chyba 370) w saturnie w Galerii Grunwaldzkiej.Parę razy tam robiłem (zawsze z zaznaczeniem bez korekcji i było całkiem miło). Teraz na Psiaku otworzył się lab z frontierą 350 i też robią bardzo OK ).
    Niemniej zawsze muszę powtórzyć ze dwa razy ,że bez korekcji.
    Oba laby agfa i fuji dawały nieco inne obrazki z tych samych ujęć, ale radzę sprawdzić ci samemu co każdy z nich oferuje jakościowo i co ci bardziej leży.
    pozdrawiam

Strona 5 z 6 PierwszyPierwszy ... 3456 OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów