Strona 6 z 6 PierwszyPierwszy ... 456
Pokaż wyniki od 51 do 56 z 56

Wątek: Dobry fotolab we wrocławiu...

Domyślnie *tani* fotolab we wrocławiu

Podbijając wątek, zadam pytanie -gdzie tanio we Wrocławiu wydrukuję zdjęcia w formacie 13x18 -cena mile widziana poniżej 1 zł(y)/szt. do wydrukowania mam między 40, a 50 zdjęć i przewidziane fundusze 50-60 złych.
    Zależy mi na tym zdjęcia wyglądały przynajmniej przyzwoicie(nie muszą być super-hiper dobre jak na wystawę) czyt. żeby laborant/operator drukarki rzucił na nie okiem i w razie potrzeby poprawił kolory bo monitor mam nie skalibrowany i może przekłamywać...

Tak informacyjnie w nawiązaniu do tego postu zdjęcie VIP'a wydrukowałem w CH Borek w kodaku -jak na moje oczy dobrze się prezentuje z autografem w ramce...
    drukowałem tam też inne zdjęcie pół roku później -może nie było tak ładnie poprawione jak bym chciał, ale też nie narzekam

Odradziłbym jednak znajdującego się nieopodal Fotojokera, w którym to film wywołali mi średnio, a skanowanie to już mi spartolili koncertowo (nieusunięte rysy, szumy, zdjęcia nagrane na płytę "do góry nogami" -skorzystałem z ich usług aż raz i mi już wystarczy...
    Ostatnio edytowane przez Patryk_mirek ; 04-09-2009 o 23:18
    C 50D, C 350D, C 50E. Słoiki: kit, S 10-20 f/4-5,6, T 28-75 f/2.8, C 50mm f/1.8, C 85mm 1.8, Sigma 70-200 f/2.8, 580EX

Regulamin pkt 8.

Domyślnie

Cóż, odkopuję wątek ponieważ jakoś usług stale się zmienia jak widać. W sprawie agfy:

Zachęcony pozytywnymi opiniami dotyczącymi fotolabu agfa na jedności narodowej skorzystałem z ich usług raz. Pierwszy i ostatni. Choć do odbitek nie mam zastrzeżeń, nie wrócę tam z powodu koszmarnej obsługi klienta, a obsługiwany byłem przez kierownika (znać po krawacie).
    Krótko i zwięźle – „rozmowa” na temat papieru, na jakim wykonywane są odbitki (chciałem zobaczyć odbitki silk luzem/na czymś innym niż fotoksiążka, którą uparcie pokazywał mi kierownik), zakończyła się na moim drugim pytaniu o same odbitki, po którym usłyszałem „A czy ja mówię po chińsku?”. Przyznam, że aż mnie zatkało. Po wymianie kilku zdań na temat odnoszenia się do klienta moja dziewczyna usłyszała m.in., że jako gówniara powinna słuchać się starszych i mądrzejszych [sic!]. I na takim właśnie poziomie przebiegła rozmowa.
    Cóż, szybko opuściliśmy lokal, żeby więcej nie wrócić. Jeżeli ktoś chce porozmawiać przed kupnem albo liczy na dobrą obsługę – odradzam agfę, chyba, że będziecie mieli szczęście i obsłuży was ktoś inny. Ja tam już nie zajrzę, są inne laby

PS. Dobrze byłoby odświeżyć listę polecanych labów. Ja następnym razem udam się na Lwowską.

Uzależniony Awatar Viracocha
    Miasto
    Wrocław

Domyślnie

[QUOTE=kreciu;899641]
    Krótko i zwięźle – „rozmowa” na temat papieru, na jakim wykonywane są odbitki (chciałem zobaczyć odbitki silk luzem/na czymś innym niż fotoksiążka, którą uparcie pokazywał mi kierownik), zakończyła się na moim drugim pytaniu o same odbitki, po którym usłyszałem „A czy ja mówię po chińsku?”. Przyznam, że aż mnie zatkało. Po wymianie kilku zdań na temat odnoszenia się do klienta moja dziewczyna usłyszała m.in., że jako gówniara powinna słuchać się starszych i mądrzejszych [sic!]. I na takim właśnie poziomie przebiegła rozmowa.
    Cóż, szybko opuściliśmy lokal, żeby więcej nie wrócić. Jeżeli ktoś chce porozmawiać przed kupnem albo liczy na dobrą obsługę – odradzam agfę, chyba, że będziecie mieli szczęście i obsłuży was ktoś inny. Ja tam już nie zajrzę, są inne laby
    /QUOTE]
    Ja znam jeszcze ten lab z czasów, gdy szukali klientów i obsługa była wręcz wzorcowa, w przeciwieństwie do pobliskiego Olecha z ul. Żeromskiego, którym przysłowiowa woda sodowa do głowy uderzyła. Cóż - jak widać - przyszedł i czas na Agfę z Jedności Narodowej.
    !!! Łączenie podwójnego wpisu !!!
    Wcięło mi jeden nawias i proszę jak wygląda post. wkurzający jest ten brak możliwości edycji...
    Ostatnio edytowane przez Viracocha ; 26-11-2010 o 21:28 Powód: Automerged Doublepost

Coś już napisał
    Miasto
    Wrocław / Warszawa

Domyślnie

Chciałbym zauważyć, że jeśli chodzi o FOTOJOKER, to wszystkie punkty z całego dolnośląskiego drukują, wywołują etc etc w tym samym miejscu. Z tego co pamiętam to w Kędz-Koź. Jest to robota hurtowa, wiec nie dziwcie się moi mili, że nikt się nie przykłada.
    Tam liczy się niska cena, najczęściej kosztem jakości. Nikt nie zwraca uwagi czy są to zdjęcia 'artystyczne' czy cioci z imienin.
    Maszyna jest bezduszna.
    przechodzę na ciemną stronę mocy. I Can.

Domyślnie Odp: Dobry fotolab we wrocławiu...

Cytat Zamieszczone przez marko-wroclaw Zobacz posta
    Nie wiedziałem gdzie posta umieścić wiec umieszczam go tu..
    Czy ktoś może mi podpowiedzieć gdzie mogę oddać fotki z cyfraka we wrocławiu aby porządnie zrobili? Wiem, że odbitki z analoga całkiem fajnie robili na ul. Ruskiej ale nie orientuję się jak sprawa się ma z odbitkami z cyfry.
    Pozdrawiam

PS. Może przekornie MM? :P albo inne takie??
    Jak miałbym polecić dobry fotolab we Wrocławiu to polecam HQ Fotolab Laboratorium Fotografii Cyfrowej Fujifilm na ulicy Bajana w Hali Tęcza. Pracują tam na nowej technologii fujifilm na tzw. suchym minilabie. W odróżnieniu od tradycyjnego mini laba chemicznego suchy lab oferuje o 20% większą rozpiętość tonalną i ponad 2x większa rozdzielczość wywołanego zdjęcia. Tradycyjne laby pracują z jakością 300dpi a maszyna Frontier S DX-100 z jakością 720dpi. Polecam zajrzeć na ich stronę HQ Fotolab Laboratorium Fotografii Cyfrowej Fujifilm Można tam pobrać profil maszyny oraz odbitkę testową zdjęcia. W tej chwili jest to najnowsza i najnowocześniejsza maszyna do wywoływania zdjęć we Wrocławiu. HQ Fotolab jest autoryzowany laboratorium przez Fujifilm Polska.

Coś już napisał
    Miasto
    Wrocław

Domyślnie Odp: Dobry fotolab we wrocławiu...

Polecam: Twój sklep fotolaser.pl! | Zamów najtańsze odbitki i kalendarze przez internet <-- ceny mają konkurencyjne, a jakość przyzwoitą.

Strona 6 z 6 PierwszyPierwszy ... 456

Uprawnienia umieszczania postów