Strona 1 z 3 123 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 1 do 10 z 30

Wątek: Uwaga vbstudio.pl

Dopiero zaczyna Awatar sluks86
    Miasto
    Lublin

Domyślnie Uwaga vbstudio.pl

witam chciałem was ostrzec przed tym sklepem i użytkownikiem allegro, 16 maja zakupiłem u nich kabel synchro do lamp błyskowych który miał współpracować z 30d+380ex kiedy tylko kabel przyszedł zgłosiłem sprzedawcy że nie współpracuje prawidłowo a wręcz dzieje się coś dziwnego kabel na trybach automatycznych działał prawidłowo natomiast na półautomatycznych i manualnym błysk lampy strasznie prześwietlał w dodatku pokazując w exifie zdjęcia -6ev i jeszcze mniejsze wartości dla błysku lampy, po zgłoszeniu sprzedawca prosił mnie abym kabel odesłał z adnotacją od razu do producenta a on zwróci mi koszty przesyłki, co zrobiłem w wierze dobrej woli sprzedającego. po jakimś tygodniu kabel dostałem spowrotem dokładnie tak zapakowany jak sam go wysłałem tylko w paczuszce bombelkowej producenta, kabel oczywiście nadal źle współpracował. znowu zgłosiłem to sprzedawcy na co on rzekł abym wysłał mu zdjęcia zrobione przy użyciu lampy i kabla, oglądając zdjęcia stwierdził abym mu wysłał kabel łącznie z lampą, zgodziłem się zastrzegając abym uzyskał zwrot pieniędzy za paczkę, a na te słowa usłyszałem że zwrotu pieniędzy nie dostane bo sprzedawcy to się nie opłaca i abym odesłał sam kabe. odesłałem ponownie tym razem do sklepu, czekałem bardzo długo wysłuchując słów sprzedawcy że kabel wysyła lada dzień, przed wczoraj przyszedł jednak bez paragonu, niby nowy przynajmniej tak mówił sprzedawca, jednak z tą samą wadą. sprzedawca mówił że robi gest dobrej woli wysyłając mi nowy kabel bo tamten stary sprawdzał na lampie 430ex i wszystko było ok. o tym zę nowy nie działa prawidłowo od razu zgłosiłem tak samo jak brak paragonu, na co sprzedawca odpowiedział ze jak będę w warszawie to żebym wstąpił po paragon:/dziś spotkałem się ze znajomym aby sprawdzić kabelek razem z jego lampami (430ex oraz jakiś sunpak oznaczenia nie pamiętam) oraz z jego puszką 5d kabel na jego lampach nawet nie wyzwalał błysku, a na 430ex również nie zmieniał ogniskowania lampy podczas zmiany ogniskowej. zmagam się już z tym sklepem prawie 2 miesiące i mimo że to nieduże pieniądze jednak chciałbym je odzyskać ponieważ studiuje i pracuje i nawet na takie drobiazgi nie jest mi wcale tak łatwo zapracować...

chciałem się również was spytać czy kiedykolwiek mieliście do czynienia z tym sklepem i panem wojtkiem z vbstudio
    uważajcie na ten sklep!!!
    http://foto-luk.blogspot.com http://lukaszsuchorab.carbonmade.com/

eos30d-kiev60+ 50/1,8 + 18-55is + 580exII + YongNuo YN460II +wiadro filmów

Pełne uzależnienie Awatar enter
    Miasto
    wioskawawa

Domyślnie

Witam
    byłem u nich osobiście
    zakup statyw/pokrowiec/mocowanie/parasolka
    bez problemów dobry kontakt telef. i osob.

Początki nałogu Awatar Hellfire
    Miasto
    Koniaków

Domyślnie

Mi się wydaje, że kabel jest ok, tylko źle jest zapięty do aparatu/lampy.

Bywalec
    Miasto
    Kamienna Góra/Wawa

Domyślnie

Generalnie nie ma szans że coś źle będzie działać , prześwietlać itp.

W canonie cała komunikacja jest cyfrowa np. aparat wysyła info do lampy o ISO i czeka aż lampa to potwierdzi i tak po kolei

Sekwencja wyzwalania lampy oraz pre-flash też leci po magistrali, dodatkowo jest jeszcze podawana masa na ten duży pin w stopce do wyzwolenia zwykłych lamp.
    Całą transmisja jest na tyle szybka że mało prawdopodobne jest wycięcie tylko jakiś instrukcji, przez chwilowy brak styku - zresztą jak to się stanie zostanie komenda powtórzona. Jedyna szansa że nie komunikuje się po E-TTL wcale...

To jest tylko kabel po prostu działa, albo nie działa...
    Może coś źle kontaktuje, poprawność połączenia można sprawdzić byle miernikiem za 5zł.

Miasto
    Lublin

Domyślnie

wiem że w kablu właściwie niema co się popsuć, ui kabel przesyła dane, przesyła je prawidłowo na moim sprzęcie w trybach automatycznych niestety tryby półautomatyczne i manualny na aparacie działają nieprawidłowo... nosiłem kabel do dystrybutora canona na lublin to goście na początku nie wierzyli w to co mówię i stwierdzili zę coś źle muszę mieć poustawiane w aparacie jednak po resecie ustawień i sprawdzaniu kabla stwierdzili że musi powodować jakieś spięcie przez co również w exifie są nieprawidłowe zapiski... osobiście sam sprawdzałem kabel na 2 puszkach i 3 lampach jak pisałem wyżej no i co się okazało tylko na mojej lampie kabel jakoś działał tzn wyzwalał błysk... na 2 innych nawet to nie działało... wystawiłem sprzedawcy negatyw na allegro po czym następnego dnia dostałem od niego wiadomość z prośbą o usunięcie jego i wiadomością że zwróci mi pieniądze powiedziałem że usunę jak zwrot pieniędzy razem z kosztami przesyłek znajdzie się na moim koncie ale to się okaże w najbliższych dniach jak sie zachowa sprzedawca....

Miasto
    Lublin

Domyślnie

no niestety sklep okazał się jedynie zbiorowiskiem złodziei jak kabel odesłałem 17 lipca tak do tej pory codziennie męczę ich o pieniądze słysząc odpowiedzi że zaraz wysyłają przelew albo że to sobota a w soboty "pan" wojtek przecież niepracuje:/ to jest już przegięcie... powiedzcie mi gdzie mógłbym tą sprawę zgłosić aby w przyszłości nikt więcej nie nacią sie na tych złodziei

Pełne uzależnienie Awatar gietrzy

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez sluks86 Zobacz posta
    no niestety sklep okazał się jedynie zbiorowiskiem jak kabel odesłałem 17 lipca tak do tej pory codziennie męczę ich o pieniądze słysząc odpowiedzi że zaraz wysyłają przelew albo że to sobota a w soboty "pan" wojtek przecież niepracuje:/ to jest już przegięcie... powiedzcie mi gdzie mógłbym tą sprawę zgłosić aby w przyszłości nikt więcej nie nacią sie na tych
    No, to ktoś może sobie niezły lens sprawić jak nie wyedytujesz posta.
    the silence is deafening

Domyślnie

Także nie polecam tego sklepu. Wysłałem w rano zapytanie o wycenę i dostępność zestawu. Dzwonię następnego dnia po południu z zapytaniem co i jak. Na co otrzymuję odpowiedź: "mamy wiele zapytań, na większość nie odpowiadamy i jak Panu nie pasuje to niech Pan kupuje gdzie indziej". Więc idę gdzie indziej... a ze sklepem radzę uważać, przy takim podejściu przed sprzedażą to po niej lepiej nie będzie.

vbstudio
    Guest

Domyślnie odpowiedź sklepu

Niestety nie każdego użytkownika można zadowolić. Kabli delty sprzedaliśmy bardzo dużo i ten który otrzymał użytkownik sluks86 był sprawny mamy ekspertyzę z zewnętrznego serwisu. Mimo to klient otrzymał zwrot.Co do wiarygodności sklepu proszę się nie obawiać. Posiadamy sklep stacjonarny w Warszawie, gdzie może każdy klient dotknąć przymierzyć interesujący towar.

pozdrawiam
    PM Wojciech Baranowski

Miasto
    Warszawa/Tarnów

Domyślnie

Spotkałem się z tym sklepem całkiem niedawno, pierwszy raz... Nie jestem zbytnio wymagającym klientem, dokonałem u nich zakupu po raz pierwszy, nie interesując się ich przeszłością, bez zawahania zrobiłem zakup interesującego mnie towaru. Przyjechałem, odebrałem i mogę powiedzieć tak: Jeszcze nikt, w żadnym sklepie nie obsłużył mnie tak sympatycznie i rzeczowo ;-))) Jeżeli będę w przyszłości czegoś potrzebował, bądź ktoś z moich znajomych, to pierwszym sklepem jaki będę mógł polecić, będzie to vbstudio!

Pozdrawiam
    PS. Sam jestem/pracuję na stanowisku sprzedawca, może troszeczkę w innej branży, mam wielu stałych i zadowolonych klientów, lecz czasami jeden nie zadowolony "OSIOŁ" potrafi zrobić taką aferę że... Brak słów!

Strona 1 z 3 123 OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów