witam chciałem was ostrzec przed tym sklepem i użytkownikiem allegro, 16 maja zakupiłem u nich kabel synchro do lamp błyskowych który miał współpracować z 30d+380ex kiedy tylko kabel przyszedł zgłosiłem sprzedawcy że nie współpracuje prawidłowo a wręcz dzieje się coś dziwnego kabel na trybach automatycznych działał prawidłowo natomiast na półautomatycznych i manualnym błysk lampy strasznie prześwietlał w dodatku pokazując w exifie zdjęcia -6ev i jeszcze mniejsze wartości dla błysku lampy, po zgłoszeniu sprzedawca prosił mnie abym kabel odesłał z adnotacją od razu do producenta a on zwróci mi koszty przesyłki, co zrobiłem w wierze dobrej woli sprzedającego. po jakimś tygodniu kabel dostałem spowrotem dokładnie tak zapakowany jak sam go wysłałem tylko w paczuszce bombelkowej producenta, kabel oczywiście nadal źle współpracował. znowu zgłosiłem to sprzedawcy na co on rzekł abym wysłał mu zdjęcia zrobione przy użyciu lampy i kabla, oglądając zdjęcia stwierdził abym mu wysłał kabel łącznie z lampą, zgodziłem się zastrzegając abym uzyskał zwrot pieniędzy za paczkę, a na te słowa usłyszałem że zwrotu pieniędzy nie dostane bo sprzedawcy to się nie opłaca i abym odesłał sam kabe. odesłałem ponownie tym razem do sklepu, czekałem bardzo długo wysłuchując słów sprzedawcy że kabel wysyła lada dzień, przed wczoraj przyszedł jednak bez paragonu, niby nowy przynajmniej tak mówił sprzedawca, jednak z tą samą wadą. sprzedawca mówił że robi gest dobrej woli wysyłając mi nowy kabel bo tamten stary sprawdzał na lampie 430ex i wszystko było ok. o tym zę nowy nie działa prawidłowo od razu zgłosiłem tak samo jak brak paragonu, na co sprzedawca odpowiedział ze jak będę w warszawie to żebym wstąpił po paragon:/dziś spotkałem się ze znajomym aby sprawdzić kabelek razem z jego lampami (430ex oraz jakiś sunpak oznaczenia nie pamiętam) oraz z jego puszką 5d kabel na jego lampach nawet nie wyzwalał błysku, a na 430ex również nie zmieniał ogniskowania lampy podczas zmiany ogniskowej. zmagam się już z tym sklepem prawie 2 miesiące i mimo że to nieduże pieniądze jednak chciałbym je odzyskać ponieważ studiuje i pracuje i nawet na takie drobiazgi nie jest mi wcale tak łatwo zapracować...
chciałem się również was spytać czy kiedykolwiek mieliście do czynienia z tym sklepem i panem wojtkiem z vbstudio
uważajcie na ten sklep!!!