-
jeżeli planujesz zawodowo zająć sie grafiką i potrzebujesz od razu mionitora ze sprzętową kalibracją to polecam minitory Barco Reference 21 (kineskop) lub Nec Spectra View 2180 (TFT), z tym że wersje 21 cali kosztują odpowiednio 9500 pln i 7600 PLN netto. pozatym Nec wypuścił Spectrę w wersji WideGammut czyli podświetlana nie świetlówkami a diodami LED co gwarantuje odwzorowanie przestrzeni CMYK w 100%. wiem bo pracuje na takim sprzęcie tzn. SpectraView 2180 niestety nie w wersji Z diodami LED, ale raz w tygodniu rekalibracja (Eye One 2 pro - to kolejne 2 -3 tys. pln) i jest zajebiście. To do super prfesjonalnego zastosowania. w domu mam natomiast Panel NEC MultiSync 1980 (około 4 tys.) i też jest OK. deltea E <3. za te 4 tysiaki, no może 4700 możesz kupic też dziewiętnastkę Spectra wiev i też bedzie OK. w końcu to ponad 50 cm powierzchni roboczej !!!! Polecam. a na dokładke link do firmy która między innymi nam (mojej firmie) sprzedała system Proofingu z tymi monitorami. http://system.perfekt.pl/
Uprawnienia umieszczania postów