Strona 2 z 8 PierwszyPierwszy 1234 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 11 do 20 z 80

Wątek: sigma 50mm 1.4 EX prośba o ocene ostrośi

Pełne uzależnienie
    Miasto
    Śląsk

Domyślnie

ja wywolywalem swoje zdjecia z raw'ow wiec tam parametry takie jak ostrosc i tak sie nie licza :-)

zrob jeszcze jakies "zwykle" zdjecie ale wydaje mi sie ze po prostu trafil Ci sie mniej ostry egzemplarz :neutral:

Pełne uzależnienie Awatar trampek
    Miasto
    Rzeszow, Poland

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Kubak82 Zobacz posta
    pisalem kiedys na forum ze szczena mi opadla kiedy na 1,4 ostrosc byla porownywalna do tego co 50'tka 1,4 canona produkowala na f4/5,6 ..
    Nie jest to mozliwe....
    R5, R6,RF10-20, RF1535, RF2870, RF50L, RF85L, RF70200 2.8, M1 Max

Pełne uzależnienie
    Miasto
    Śląsk

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez trampek Zobacz posta
    Nie jest to mozliwe....
    w takim razie jestem slepy ;-)

wybacz, ale nie trzymam kazdego testowego zdjecia jakie robie - inaczej chetnie bym je tu wkleil.. szybko tez sprzedalem 50'tke canona - wierz mi ze bez waznego powodu bym tego nie robil.. tak wygladalo porownanie tych szkiel - nie mialem w tym zadnego "interesu" :-)
    Ostatnio edytowane przez Kubak82 ; 07-07-2009 o 11:23

Pełne uzależnienie Awatar trampek
    Miasto
    Rzeszow, Poland

Domyślnie

w takim razie jestem slepy ;-)

wybacz, ale nie trzymam kazdego testowego zdjecia jakie robie - inaczej chetnie bym je tu wkleil.. szybko tez sprzedalem 50'tke canona - wierz mi ze bez waznego powodu bym tego nie robil..
    na dziurach ktore podales C50 robi zdjecia o ostrosci ktora nie jest osiagalna na pelnej dziurze w zadnym obiektywie.
    R5, R6,RF10-20, RF1535, RF2870, RF50L, RF85L, RF70200 2.8, M1 Max

Pełne uzależnienie
    Miasto
    Śląsk

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez trampek Zobacz posta
    na dziurach ktore podales C50 robi zdjecia o ostrosci ktora nie jest osiagalna na pelnej dziurze w zadnym obiektywie.
    ja nie mierzylem linii na mm jesli o to Ci chodzi :-)

oceniałem jakosc i ostrosc chocby na rogach zdjecia.. fotografowalem np. budynki po drugiej stronie ulicy i w rogu kazdy detal byl wyrazny i ostry.. w przypadku 50'tki canona podobna jakosc osiagalem wlasnie przy f4/5,6 :-) .. zestawilem cropy z obydwu tych szkiel - gdyby ktos mi o tym napisal tez pewnie bym nie uwierzyl.. ale miałem to "czarno na bialym" na wlasnym monitorze :-)

Początki nałogu
    Miasto
    gdańsk

Domyślnie

ja wywolywalem swoje zdjecia z raw'ow wiec tam takie jak ostrosc i tak sie nie licza :-)

zrob jeszcze jakies "zwykle" zdjecie ale wydaje mi sie ze po prostu trafil Ci sie mniej ostry egzemplarz :neutral:
    no coz szkoda... juz dzwonilem do serwisu sigma... jutro maja udzielic mi odpowiedzi...
    moze ktos jeszcze sie wypowie na temat ostrosci ??
    nie wiem dlaczego sigma ma az tak duze problemy z powtarzalnością optyczna i co wiecej w najwyzszej swojej serii EX....
    Pkt 8 regulaminu forum
    plutophoto.blogspot.com

Początki nałogu Awatar x-mac
    Miasto
    Wrocław

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez sirgerwazy Zobacz posta
    moze ktos jeszcze sie wypowie na temat ostrosci ??
    Aktualnie chyba nikt więcej:
    Error
    This file is neither allocated to a Premium Account, or a Collector's Account, and can therefore only be downloaded 10 times.
    This limit is reached.
    Wrzucaj na jakiś inny serwer, RS ma spore ograniczenia.

Kubak82, S50 testowałeś na swoim 40D (chodzi o te brzegi kadru)? Przy f/1.4 to na pewno Sigma jest w stanie przebić C, ale żeby porównać to z f/4-5.6... Też mi się wierzyć nie chce, że aż tak słabe C50 miałeś - jak nie trafi AF to może:wink: Wniosek: najlepiej na własne oczy się przekonywać do szkieł, a nie czytać testy.
    marcin
    forma wynika z funkcji (ls) - mniej znaczy więcej (mvdr) - ornament to zbrodnia (al)

szukaj: 1 2 3

Początki nałogu
    Miasto
    gdańsk

Domyślnie

http://rapidshare.com/files/25318048..._2002.JPG.html

tak na szybkiego jeszcze raz wrzucilem.
    Pkt 8 regulaminu forum
    plutophoto.blogspot.com

Uzależniony Awatar xsardas
    Miasto
    Wrocław / Szczecin / Świnoujście

Domyślnie

Jeszcze jakby można było te zdjęcia pobrać ...

Pełne uzależnienie
    Miasto
    Śląsk

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez x-mac Zobacz posta
    Kubak82, S50 testowałeś na swoim 40D (chodzi o te brzegi kadru)? Przy f/1.4 to na pewno Sigma jest w stanie przebić C, ale żeby porównać to z f/4-5.6... Też mi się wierzyć nie chce, że aż tak słabe C50 miałeś - jak nie trafi AF to może:wink: Wniosek: najlepiej na własne oczy się przekonywać do szkieł, a nie czytać testy.
    wydawalo mi sie ze moj C byl ok - uzywalem go na 1,4 ale glownie w centrum kadru :-) .. ale Sigma byla po prostu o wiele lepsza :-) .. miala wszakze jeden problem - z wiekszej odleglosci trafiala w punkt, z bliska byl ogromny FF

najlepiej jak kazdy przetestuje szklo przed zakupem i sam oceni.. mnie takie porownanie zmotywowalo do sprzedania canona, 50'tki sigmy nie kupilem ze wzgledu na FF przy bliskich kadrach i koniec koncow - zsostalem z 30'tka sigmy ktora chyba najbardziej mi lezy pod wzgledem ogniskowej :-)

Strona 2 z 8 PierwszyPierwszy 1234 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów