Cytat Zamieszczone przez pn_
Watpie, zeby przy tej cenie 5D byl konkurencja dla D2X. Parametry puszki raczej takie sobie, nikt nie wybierze 5D tylko dla FF.
bynajmniej nie "tylko FF". to jest "az FF" i co sie z tym wiaze: ***... duzy wizjer. cos, co nareszcie pozwala zobaczyc co sie fotografuje, a nie tylko zgrubne zarysy. to jest ogromna zaleta w praktyce - dla kogos kto robi zdjecia.

ja wiem, ze tanie cyfrowe Nikony ucza pod tym wzgledem pokory, ale maly g... tunelik to nie jest sposob na fotografie :-) dobry, jasny, duzy celownik to cos bardzo cennego. na pewno nie wartego 3,5k$ ale jesli to pojdzie w parze ze znakomita matryca (z czym w przypadku matrycy Sony w D2X nie jest tak rozowo) to 5D jest to jak najbardziej rozsadna propozycja dla takich fotografow jak ja - przyrodnikow, landszafciarzy. jakbym mial te pieniadze to bym sie jak najbardziej zastanawial ktory z tych aparatow wybrac.

wszystko zalezy od testow i tego jak sie sprawuje matryca. po zdjeciach przykladowych na stronie Canona widac, ze to nie sa zarty i ze ta matryca moze duzo. na ile jest to konkurencja do D2X - sie okaze.