Strona 5 z 5 PierwszyPierwszy ... 345
Pokaż wyniki od 41 do 46 z 46

Wątek: wysyp nowosci canona na dpreview.com

Pełne uzależnienie Awatar gonzo44
    Miasto
    był Kraków, był Gdańsk, jest Kraków :-)

Domyślnie

"The flash head can be moved left from 0 – 180degrees (7 settings) and right from 0 – 90degrees (4 settings)"
    Jezeli ich left jest patrzac od tylu lampy to nic nie kumam po co wiekszy obrot w lewo niz w prawo. Przeciez robiac pionowo i odbijajac od sufitu obracamy lampe w prawo. No chociaz moze tak jest po hamerykansku, ale wtedy spust migawki tez jest po lewej stronie...wrrryy ja wole miec po swojemu ;-)

Pełne uzależnienie Awatar KuchateK
    Miasto
    USA

Domyślnie

Po to wiekszy zebys mogl se odbijac od czola, a co niektorzy od lysiny
    A na serio i w praktyce mozna odbijac od sufitu majac aparat obiektywem w dol.
    ...

zło konieczne Awatar Vitez
    Miasto
    Warszawa

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez gonzo44
    "The flash head can be moved left from 0 – 180degrees (7 settings) and right from 0 – 90degrees (4 settings)"
    Jezeli ich left jest patrzac od tylu lampy to nic nie kumam po co wiekszy obrot w lewo niz w prawo. Przeciez robiac pionowo i odbijajac od sufitu obracamy lampe w prawo.
    Ustawiales ty kiedys lampy w systemie wyzwalania Slave?

Czujnik wyzwalania taka 420 czy 430 ma z przodu... a co gdy ty z lampa wyzwalajaca (550/580) stoisz za lampa Slave a chcesz nia blyskac do przodu? (czyli czujnik z przodu lampy Slave cie nie widzi i nie wyzwoli)
    Obracasz palnik o 180 stopni, wtedy czujnik jest z tylu lampy (czyli przodem do ciebie) a palnik z przodu.
    Dlaczego w obie strony nie jest o 180 stopni? To dobre pytanie... ale pewnie jakies ograniczenie konstrukcyjne (mocowanie blokad czy cus) jest.

Zablokowany Awatar pn_
    Miasto
    Wiesbaden

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Vitez
    Moglbys zeskanowac/sfotografowac?
    W sobote, jak bede w bibliotece.

Bo dla mnie 9,50 euro nawet za wydanie specjalne miesiecznika fot. to troche przesada i korzystam z czytelni. :-)

Pełne uzależnienie Awatar gonzo44
    Miasto
    był Kraków, był Gdańsk, jest Kraków :-)

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Vitez
    Ustawiales ty kiedys lampy w systemie wyzwalania Slave?
    Nie, nie ustawialem i nie o to pytalem. A odpowiedz nie wiem do czego przypiac Przeciez wyraznie zastanawia mnie dlaczego obrot lampy jest wiekszy w lewo (jezeli jest to domyslne "lewo"), czyli w dol przy robieniu zdjec pionowo. Chyba lepiej zeby mozna bylo ustawic blysk za siebie w gore - tak teoretycznie :-)
    Byc moze jest to po prostu blad w opisie, byc moze moje ograniczenia umyslowe ;-)

zło konieczne Awatar Vitez
    Miasto
    Warszawa

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez gonzo44
    A odpowiedz nie wiem do czego przypiac Przeciez wyraznie zastanawia mnie dlaczego obrot lampy jest wiekszy w lewo (jezeli jest to domyslne "lewo"), czyli w dol przy robieniu zdjec pionowo. Chyba lepiej zeby mozna bylo ustawic blysk za siebie w gore - tak teoretycznie :-)
    Byc moze jest to po prostu blad w opisie, byc moze moje ograniczenia umyslowe ;-)
    To nie jest blad w opisie. Napisalem ci wyraznie po co takie ustawienie - nie do zdjec w pionie a gdy lampa stoi jako wolnostojaca sobie na podstawce i jest wyzwalana inna lampa - wtedy mozesz obrocic jej palnik (stoi poziomo) "do tylu" .
    A "do tylu lampy" palnik po to by lampe czujnikiem (to duze czerwone z przodu) do siebie a palnikiem w cel.

Strona 5 z 5 PierwszyPierwszy ... 345

Uprawnienia umieszczania postów