Wiecie może jak wpłynie pojawienie się 5d na cene 20d?? nie ukrywam sie ze ucieszył bym sie na obnizenie ceny...![]()
Wiecie może jak wpłynie pojawienie się 5d na cene 20d?? nie ukrywam sie ze ucieszył bym sie na obnizenie ceny...![]()
50d + Canon 24-105 f4 IS |Reszta bubli i kompletnie brak czasu...
raczej nieznacznie bo 5d to polka wyzej od 20d
z pewnością cena 20D nie wzrośnie...:-)Zamieszczone przez kartel
5DmkII, Canon 24-70 f/2.8, Canon 85 f/1.8, Canon 70-200 f/4, 430 EX
:: Banki Zdjęć - sprzedaż zdjęć w agencjach microstock
:: Motywy wordpress
A ja jestem ciekaw jak "nowa" jedynka wpłynie na cenę (i dostepność) starej...
No ciekaw jestem skutków twojego oporu wobec żony.... 8) Oby nie doszło do rękoczynów.... :grin:Zamieszczone przez akustyk
Rozumiem że produkcja 5D będzie niezależna od 20D czyli 20D będzie nadal w sprzedaży...?
No i pieknie! Mamy "piatke" a to wlasciwie wszystko co potrzebuje (Idealnie byloby miec jeszcze 5 fps w 5D...)
Zeby tylko byl troche tanszy niz $3000 to byloby jeszcze fajniej, ale trend zostal zapoczatkowany i widac ze w przyszlosci mozemy sie spodziewac FF dla mas za jakies rozsadne pieniadze.
20D na pewno zostanie w produkcji bo to zupelnie inny model, dla innych ludzi.
Canon wyzylowal sie na maksa, zeby zaimponowac FF, ale za to przywalil cena za korpus, ktorego parametry nie sa niczym ciekawym.
Jezeli teraz Nikon wypusci D200 w korpusie porownywalnym z F100, z uszczelnieniami, matryca z 10-12mpx i 4-5klatek na sek. za jakies 1900-2000 Euro, to powtorzy sie historia D2X i 1Ds mkII, tzn. Nikon mimo mniejszej matrycy bedzie sie sprzedawal bez porownania lepiej niz Canon...
Ostatnio edytowane przez pn_ ; 22-08-2005 o 13:42
A gdzie tak się sprzedaje? Chyba tylko w salonie firmowym NikonaZamieszczone przez pn_
![]()
przeciez to sa zupelnie inne aparaty. 5D to tani FF. ze wszystkimi tego konsekwencjami. a konsekwencje sa takie, ze ten duzo mniej wypasiony korpus bedzie pod wzgledem jakosci obrazu konkurowal z D2X, a poziomu szumow mozna spodziewac sie zdecydowanie nizszegoZamieszczone przez pn_
ale to nadal inne aparaty. D2X - pro z lepsza "aparatowoscia", 5D - semi-pro z lepsza "cyfrowoscia". zupelnie rozne rodzaje klientow.