Zobacz wyniki ankiety: Obiektyw?

Głosujących
73. Nie możesz głosować w tej sondzie
Pokaż wyniki od 1 do 10 z 28

Wątek: jako taki fajny obiektyw ... !?

Widok wątkowy

Dopiero zaczyna Awatar Desperado
    Miasto
    Warszawa

Question

Cytat Zamieszczone przez fotomih Zobacz posta
    Ja z Sigmy 24-70 mm f/2.8 EX DG Macro nie byłem zadowolony.
    dobre ale AF czasem nie trafiał. Jest duża i ciężka. Mam cropa więc jest za wąska. Teraz chodzi mi po głowie tamron 17-50 i chciałbym przetestować sigmę 17-70.
    No właśnie....

Odnośnie zakresu, dla mnie w sumie b. dobrze ( i tak jakiś szeroki kąt mam kupić w ), Ale przede wszystkim światło! 2,8 !
    natomiast co do AF to w optyczne.pl test na af wyszedł wyjątkowo dobrze. Jak czytałem opinie na innych forach, to w sumie wychodziło, że ten AF nawet jeszcze będzie, ale...
    czy masz może jakieś doświadczenia z dziurą 2,8? właśnie to jest to co mnie zmartwiło najbardziej, bo podobno dość mocno mydli... A jeśli mydli na 2,8 (i to podobno przy szerszym końcu), to po co mi światło 2,8? którego w sumie nie ma po co używać. Gdzieś ktoś napisał, że dopiero 4-5,6 daje radę i to nieźle już wtedy.

BTW Tamron jak na razie górą...
    ale jeszcze poczekamy

A może jeszcze ktoś o > Canon EF 24-85 mm f/3.5-4.5 USM <
    Szcerze mówiąc to dość mocno mnie zainteresowało to szkiełko. Z tego co do tej pory znalazłem to baaardzo wyraźne, ostre...a jak do tej pory na "-" to po kilku latach niestety luzy i traci ostrość (w sumie zależy u kogo).
    Tylko światło... ? Wie ktoś czy daje radę?
    Ostatnio edytowane przez Desperado ; 06-07-2009 o 13:03

Uprawnienia umieszczania postów