Strona 7 z 26 PierwszyPierwszy ... 5678917 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 61 do 70 z 257

Wątek: [Kaasik91] Makro i cała reszta

Awatar Dark
    Miasto
    Warszawa

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez xsardas Zobacz posta
    A że tak nieskromnie zapytam... te owady w studio są jeszcze żywe ?
    Hi, hi... a po co fotografować trupy owadów? Nigdy (dobra może raz lub dwa) nie fotografuję martwych owadów. To trochę bez sensu... choć pewnie zależy od tematu zdjęcia
    Niepoprawny politycznie, WysokoSzumiący na każdym ISO aparat, z bandingiem, dead- i hotpikselami oraz odklejającymi się gumami. Kilka słoików po musztardzie i akcesoriów

Uzależniony Awatar xsardas
    Miasto
    Wrocław / Szczecin / Świnoujście

Domyślnie

To jak je do studia przenosisz ?:P

Awatar Kaasik91
    Miasto
    Warszawa

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez xsardas Zobacz posta
    To jak je do studia przenosisz ?:P
    Zakładam, że w plener bierze jakieś pojemniki na owady
    makro na CB - zapraszam!

Awatar Dark
    Miasto
    Warszawa

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Kaasik91 Zobacz posta
    Zakładam, że w plener bierze jakieś pojemniki na owady
    Dokładnie. Nigdy nie ruszam się przynajmniej bez kilku probówek w kieszeni. Zboczenie zawodowe

Ok. Ale już offtop się zrobił, a to temat fotograficzny Kaasik91. Powinien służyć trochę innym celom
    Niepoprawny politycznie, WysokoSzumiący na każdym ISO aparat, z bandingiem, dead- i hotpikselami oraz odklejającymi się gumami. Kilka słoików po musztardzie i akcesoriów

Awatar Kaasik91
    Miasto
    Warszawa

Domyślnie

Pajączek wyskrobany spod kory:
    24.
    Zdjęcie było robione odwróconym 18-55. Spisuje się nawet nieźle chociaż zapomniałam już jak się pracuję z tak małą GO
    makro na CB - zapraszam!

Uzależniony Awatar xsardas
    Miasto
    Wrocław / Szczecin / Świnoujście

Domyślnie

Trochę nazbyt mała Go niestety a szkoda bo przy większej byłoby to bardzo ciekawe foto

Awatar Dark
    Miasto
    Warszawa

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Kaasik91 Zobacz posta
    Pajączek wyskrobany spod kory:
    24.
    Zdjęcie było robione odwróconym 18-55. Spisuje się nawet nieźle chociaż zapomniałam już jak się pracuję z tak małą GO
    Spróbowałbym jeszcze lekko przymknąć obiektyw (nie wiem jakie "f" wybrałaś). Przy takim temacie, poszukałbym też innego kąta, z którego uzyskałbym większy obszar trafiony w GO. Myślę, że patrząc na pająka lekko z góry, będzie tego wtedy więcej.

Awatar Kaasik91
    Miasto
    Warszawa

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Dark Zobacz posta
    Spróbowałbym jeszcze lekko przymknąć obiektyw (nie wiem jakie "f" wybrałaś). Przy takim temacie, poszukałbym też innego kąta, z którego uzyskałbym większy obszar trafiony w GO. Myślę, że patrząc na pająka lekko z góry, będzie tego wtedy więcej.
    To było robione gdzieś ok. f16-f20. Jak będę miała trochę czasu to jeszcze pokombinuje.
    A tu skakunik na f29
    25.
    makro na CB - zapraszam!

Coś już napisał Awatar astroadamo
    Miasto
    Poznań

Domyślnie

Ja bym tak nie przymykał szkiełek tylko zrobił stacka 5-6 fotek. Na mniejszym F. Na F22 jakość fotek już spada.

Zdjęcie bardzo ładne.
    Canon 5D, Canon 40D, C 17-40 L, C 85/1,8, C 50/1.8, Soligor 100/3.5, Raynox DCR 250, Hitech Cokin i inne

Awatar Kaasik91
    Miasto
    Warszawa

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez astroadamo Zobacz posta
    Ja bym tak nie przymykał szkiełek tylko zrobił stacka 5-6 fotek. Na mniejszym F. Na F22 jakość fotek już spada.

Zdjęcie bardzo ładne.
    Nigdy nie bawiłam się w sklejkę z kilku fotek i przy tym modelu na pewno się tego nie podejmę (nie usiedzi chwili w jednym miejscy skubaniec jeden ). Można by było tego spróbować z pajączkiem z poprzedniego zdjęcia ale jakoś ta technika mnie nie kusi.
    Odwróconego kita użyłam zaledwie 2 razy. Jeszcze nawet go nie wyczułam . Jak zaczną się ferie to po testuje go jeszcze trochę, porównam z moim dotychczasowym zestawem i zobaczę co z tego będzie .
    makro na CB - zapraszam!

Strona 7 z 26 PierwszyPierwszy ... 5678917 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów