makro na CB - zapraszam!
Niby GO na 4 i 5 za małe, ale dzięki temu wyszło bardzo lekko i zwiewnie, co w przypadku tych "modeli" jak najbardziej im służy. Bardzo ładne!
ps: coś numeracja zachwiana, chodziło oczywiście o poprzednie 4 i 5![]()
Upss, pomyliłam numeracjeno cóż nikt nie jest idealny
Fotki z dzisiaj:
7.
8.
9. To chyba bujanka ale jaka?
Wszystkie fotki zrobione zestawem kit + raynox + światło naturalne. Bujanka lepiej by wyszła jakbym zamiast kit'a użyła 70-200 ale to było moje ostatnie zdjęcie i już mi się nie chciało zmieniać obiektywu... a szkoda![]()
makro na CB - zapraszam!
Chyba niezbyt się ostatnie zdjęcia podobałyto może chociaż motylek się spodoba:
10.
makro na CB - zapraszam!
O własnie! Nie wiesz co to jest 8? W niedzielę takiego zrobiłem i nie wiem czy to motyl czy ćma czy jeszcze coś innego![]()
Tryton
--------------------------------------------------------------
5DmkIII, 40D, 17-40L f4, 24-105L f4 IS, 50 f1.8 II, 85 f1.8, 100 f2.8L IS macro, 100-400L f4.5-5.6 IS
Wydaje mi się że jest to Kraśnik sześcioplamek (Zygaena filipendulae) - motyl![]()
makro na CB - zapraszam!
Ja teżtakie spotkałem
Dzięki za link do opisu. Fajne te Twoje makrofotki
![]()
.
makro na CB - zapraszam!
ostatnie mi sie nie podoba,tak jakby ostrosc poleciala,za to dwa pierwsze,bardzo zacne! zwlaszcza 12...podobaja mi sie kolorki...
Oooo... skądś znam to zdjęcie. Jak widzę sporo fajnej twórczości, która jakoś na TCP mi umknęła (jeśli się pojawiła)
To przy okazji:
22 - Pisaura mirabilis
19 - Erophrys frontalis
20 - Dermacentor reticulatus
12(skakun) - E. arcuata
12-13(prostoskrzydły) - Meconema sp.
10 - jakiś modraszek
9 - tak, bujanka. Gatunku nie oznaczę.
8 - raczej ok
7 - Adscita sp.
6 - Ochlodes sp.
Do oznaczeń motyli, ważek i innych owadów polecam www.entomo.pl Jest tam spore grono specjalistów.