Strona 4 z 4 PierwszyPierwszy ... 234
Pokaż wyniki od 31 do 40 z 40

Wątek: Canon 420 EX vS. Sigma EF-500 DG Super EO-ETTL

zło konieczne Awatar Vitez
    Miasto
    Warszawa

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Cichy
    Chyba, że sigma da odpowiedź dla 580
    Znaczy najfajniejsza by byla Sigmowa 580 w cenie 420tki
    Tylko czy Sigma potrafi rozgryzc jak body przekazuje wielkosc swojego cropa do lampy? Albo jak lampa ma przekazac do body swoja temperature swiatla?

Uzależniony
    Miasto
    Rzeszów

Domyślnie

hmm chyba jednak na to wpadna... w koncu nie tylko canon ma specjalistow..

tylko mi chodzi o to zeby cena byla blizsza 420 niz 580
    350D

Coś już napisał
    Miasto
    Gliwice

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Vitez
    Dokladnie tak bo nie ma manuala ani strobo, ale za to ma dopasowanie do wielkosci matrycy co przy niektorych ogniskowych ma spore znaczenie.

I to bedzie dopiero dylemat (juz widze te posty na forum ) - bo trzeba bedzie wybrac wlasnie albo kilka zalet Sigmy 500 Super (manual, strobo), albo kilka zalet 430EX (szybsze ladowanie, oszczednosc energii, dopasowanie do cropa
    No właśnie mam. Muszę przemyśleć wszystko raz jeszcze

Chyba, że sigma da odpowiedź dla 580
    To nieco inna półka bo pewnikiem byłby to model pomiędzy 550 a 580, ale na pewno było by ciekawiej, zwłaszcza cenowo.

Miasto
    Warszawa

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Yablon
    No właśnie mam. Muszę przemyśleć wszystko raz jeszcze
    Podpowiem ci... mam 580tke juz dosc dlugo, uzywam amatorsko do roznego rodzaju swiecenia. Z manuala i strobo korzystalem raz - pierwszego dnia po zakupie jak sie nia bawilem.
    Z dopasowania do cropa korzystam caly czas.
    Oszczednosc energii blogoslawie - na jednym komplecie 2400mAh Forever zrobilem ponad 2 tysiace zdjec (ze 3 miesiace pstrykania) !
    Szybsze ladowanie - rowniez blogoslawie bo pozwala bez obaw robic dluuuugie serie z lampa (dla mnie wazne gdy wale serie w kota a paskud dopiero przy 8mym zdjeciu raczy spojrzec w obiektyw albo zrobic ladniejsza mine/poze).

Pełne uzależnienie
    Miasto
    Poznań

Domyślnie

Znaczy najfajniejsza by byla Sigmowa 580 w cenie 420tki
    Tylko czy Sigma potrafi rozgryzc jak body przekazuje wielkosc swojego cropa do lampy? Albo jak lampa ma przekazac do body swoja temperature swiatla?
    Japuńce nie wymyślą ? No co ty.. Przecież oni nic innego nie robią, tylko siedzą i myślą jak bidnych poloczków zadowolić..
    O obiektywach wiem prawie wszystko

Pełne uzależnienie

Domyślnie

Japuńce nie wymyślą ? No co ty.. Przecież oni nic innego nie robią, tylko siedzą i myślą jak bidnych poloczków zadowolić..
    Oni pewno nie wymyślą, tylko wymyślą Amerykanie, Japońce to kupią (patent znaczy się), udoskonalą i już.
    Ot japońska innowacyjność

Bywalec Awatar feder
    Miasto
    Gdańsk

Domyślnie

A ja mam pytanie dotyczące tych wszystkich lamp (Sigmy, i canonowskich 420 i 580):
    Jak wygląda wspomaganie autofocusa w tych lampach? To jest wzorek, czy po prostu podświetlenie diodą LED?
    Kiedyś miałem EOSa 350d z kitem...

Miasto
    Warszawa

Domyślnie

W 420,550 i 580EX to na pewno wzorek.

Coś już napisał
    Miasto
    Gliwice

Domyślnie

Podpowiem ci... mam 580tke juz dosc dlugo, uzywam amatorsko do roznego rodzaju swiecenia. Z manuala i strobo korzystalem raz - pierwszego dnia po zakupie jak sie nia bawilem.
    Z dopasowania do cropa korzystam caly czas.
    Oszczednosc energii blogoslawie - na jednym komplecie 2400mAh Forever zrobilem ponad 2 tysiace zdjec (ze 3 miesiace pstrykania) !
    Szybsze ladowanie - rowniez blogoslawie bo pozwala bez obaw robic dluuuugie serie z lampa (dla mnie wazne gdy wale serie w kota a paskud dopiero przy 8mym zdjeciu raczy spojrzec w obiektyw albo zrobic ladniejsza mine/poze).
    Dzięki za radę. Nie znam jeszcze szczegółow zalet manuala w lampie. Muszę się jeszcze dokształcić w tym temacie. Na razie w grę wchodzą EF500, 550EX no i teraz 430EX bo na 580 to się narazie nie szarpnę. Chociaż może dłużej troche pooszczędzam... heh... Zależy od ceny 430.

Pełne uzależnienie Awatar KuchateK
    Miasto
    USA

Domyślnie

Sigma tez ma wzorek...
    ...

Strona 4 z 4 PierwszyPierwszy ... 234

Uprawnienia umieszczania postów