Znaczy najfajniejsza by byla Sigmowa 580 w cenie 420tkiZamieszczone przez Cichy
Tylko czy Sigma potrafi rozgryzc jak body przekazuje wielkosc swojego cropa do lampy? Albo jak lampa ma przekazac do body swoja temperature swiatla?
Znaczy najfajniejsza by byla Sigmowa 580 w cenie 420tkiZamieszczone przez Cichy
Tylko czy Sigma potrafi rozgryzc jak body przekazuje wielkosc swojego cropa do lampy? Albo jak lampa ma przekazac do body swoja temperature swiatla?
hmm chyba jednak na to wpadna... w koncu nie tylko canon ma specjalistow..
tylko mi chodzi o to zeby cena byla blizsza 420 niz 580![]()
350D
No właśnie mam. Muszę przemyśleć wszystko raz jeszczeZamieszczone przez Vitez
To nieco inna półka bo pewnikiem byłby to model pomiędzy 550 a 580, ale na pewno było by ciekawiej, zwłaszcza cenowo.Zamieszczone przez Cichy
Podpowiem ci... mam 580tke juz dosc dlugo, uzywam amatorsko do roznego rodzaju swiecenia. Z manuala i strobo korzystalem raz - pierwszego dnia po zakupie jak sie nia bawilem.Zamieszczone przez Yablon
Z dopasowania do cropa korzystam caly czas.
Oszczednosc energii blogoslawie - na jednym komplecie 2400mAh Forever zrobilem ponad 2 tysiace zdjec (ze 3 miesiace pstrykania) !![]()
Szybsze ladowanie - rowniez blogoslawie bo pozwala bez obaw robic dluuuugie serie z lampa (dla mnie wazne gdy wale serie w kota a paskud dopiero przy 8mym zdjeciu raczy spojrzec w obiektyw albo zrobic ladniejsza mine/poze).
Japuńce nie wymyślą ? No co ty.. Przecież oni nic innego nie robią, tylko siedzą i myślą jak bidnych poloczków zadowolić..Zamieszczone przez Vitez
O obiektywach wiem prawie wszystko
A ja mam pytanie dotyczące tych wszystkich lamp (Sigmy, i canonowskich 420 i 580):
Jak wygląda wspomaganie autofocusa w tych lampach? To jest wzorek, czy po prostu podświetlenie diodą LED?
Kiedyś miałem EOSa 350d z kitem...
Dzięki za radę. Nie znam jeszcze szczegółow zalet manuala w lampie. Muszę się jeszcze dokształcić w tym temacie. Na razie w grę wchodzą EF500, 550EX no i teraz 430EX bo na 580 to się narazie nie szarpnę. Chociaż może dłużej troche pooszczędzam... heh... Zależy od ceny 430.Zamieszczone przez Vitez