Strona 2 z 2 PierwszyPierwszy 12
Pokaż wyniki od 11 do 17 z 17

Wątek: grip do 350d

Domyślnie

A co ma piernik do wiatraka?
    Owszem, kiedyś jak się zapięło gripa do aparatu to miał więcej prądu i szybciej obracał silniczkiem od przesuwania filmu... ale teraz to aparat jest tylko cięższy i nie trzeba wymieniać akumulatora...

Grip jest dobrą rzeczą -umożliwia mi trzymanie 350d (imho bez gripa nie da się tego porządnie złapać, a szczególnie z zapiętym czymś cięższym i dłuższym)
    mam gripa bodajże Delta -nie jest to może szczyt myśli technicznej ale swoje zadanie spełnia. Poza tym odniosłem subiektywne wrażenie (bo tylko kilka razy miałem 2 akumulatory w gripie i odniosłem wrażenie, że więcej zdjęć udało mi się zrobić na 1x2 niż na 2x1 aku).
    C 50D, C 350D, C 50E. Słoiki: kit, S 10-20 f/4-5,6, T 28-75 f/2.8, C 50mm f/1.8, C 85mm 1.8, Sigma 70-200 f/2.8, 580EX

Regulamin pkt 8.

Bigbaldandbad
    Guest

Domyślnie

To ja dopiszę się tutaj. Znalazłem w sieci sprzeczne informacje co do gripa do 350D. Jedni oferują do niego BG-E1 a inni BG-E3. Czy oba pasują??

Dopiero zaczyna

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Bigbaldandbad Zobacz posta
    To ja dopiszę się tutaj. Znalazłem w sieci sprzeczne informacje co do gripa do 350D. Jedni oferują do niego BG-E1 a inni BG-E3. Czy oba pasują??
    Ja mam BG-E3 do 350d, nie sądzę żeby BG-E1 pasował, ponieważ BG-E1 jest do c 300d, a w 300d są inne aku. niż w 350d. Pozdro

Pełne uzależnienie Awatar axk
    Miasto
    SK

Domyślnie

Znalazłem w sieci sprzeczne informacje co do gripa do 350D. Jedni oferują do niego BG-E1 a inni BG-E3. Czy oba pasują??
    Model BG-E1 dedykowany jest tylko do modelu 300D.
    EOS + Speedlite

Bigbaldandbad
    Guest

Domyślnie

Dzięki za pomoc. W międzyczasie odpisał mi gość który wystawia tą aukcję: link
    Twierdzi że będzie pasował. Mało brakło i bym zalicytował

Domyślnie

Dzięki za pomoc. W międzyczasie odpisał mi gość który wystawia tą aukcję: link
    Twierdzi że będzie pasował. Mało brakło i bym zalicytował

Nie ma co się przejmować,niezgodność towaru z opisem,musiał by ci kasę zwrócić a ty byś odesłał na jego koszt
    30D + 17-40L+ Plástico Fantástico

Dopiero zaczyna

Domyślnie

Używałem gripa przez pewien czas (miałem pożyczony od kolegi) i mam pewne zastrzeżenia. Grip jest może wygodny, bo można wygodniej chwycić aparat w pozycji pionowej, ale robiąc zdjęcia z gripem i bez, dziwnym trafem trochę lekko nieostrych wychodziło mi właśnie z gripem. Czytałem kiedyś zresztą artykuł na ten temat w Foto-Video i się z tym zgadzam, że mocowanie gripa za pomocą jednej śruby może powodować drobne drgania korpusu w stosunku do gripa. Większe drgania generują podróby niż oryginalne gripy z Canona.
    350d + kit 18-55 + Tamron 28-75 2,8 + Taron 55-200 4-5,6 + Tumax 386 AFZ

Strona 2 z 2 PierwszyPierwszy 12

Uprawnienia umieszczania postów