Strona 1 z 2 12 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 1 do 10 z 19

Wątek: Protektor na LCD do 450D

Mieszany widok

Post Protektor na LCD do 450D

Czy ktos wie gdzie moge kupic protektor na LCD do 450D w okolicach Bielska-Białej i Pszczyny (górny sląsk) ? Wypadl mi nagly wyjazd za 3 dni i nie jestem w stanie kupic nic wysylkowo a musze zabezpieczyc moj aparat przed wyjazdem.

Domyślnie

ale po co ...
    na wojne jedziesz?
    te ekraniki naprawde ciezko jest porysowac, nawet jak dynda aparat na pasku i ociera sie ciągle o suwak ..
    kompletnie nie dbam o ekranik, czy mi sie porysuje czy nie, wsuwam na scisk w torbe, ocieram o ciuchy i NIC. normalnie jak na złość zero rys.
    moim zdaniem to totalnie zbędny wydatek, w dodatku ty przedstawiles to tak jakby to byla sprawa zycia lub smierci
    "Współczesnego człowieka niszczy pośpiech. Nigdy się nie zatrzymuje. A przecież tajemnicą szczęścia jest umieć czasem przystanąć.." i zrobić zdjęcie
    Fotoblog (:

Domyślnie

Problem w tym ze po wyprawie do hiszpanii mam juz troche porysowany, wlasnie przez dyndanie na szyi, zwykly niewinny guzik na koszuli go zalatwil...

Pełne uzależnienie Awatar Krzychu
    Miasto
    Ambush Country

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Bert Zobacz posta
    Problem w tym ze po wyprawie do hiszpanii mam juz troche porysowany, wlasnie przez dyndanie na szyi, zwykly niewinny guzik na koszuli go zalatwil...
    I nie się już zdjęć robić ? Aparat do wyrzucenia ?
    Pozdrowienia,
    KZ
    KZ Aviation Photography

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Bert Zobacz posta
    zwykly niewinny guzik na koszuli go zalatwil...
    to miales jakis niefart, mi żadne guziki nie porysowały ekranu, suwak tez nie, a generalnie nie pieszcze sie z aparatem bo on jest od tego zeby robic zdjecia a nie ladnie wygladac. zwlaszcza ze jakakolwiek rysa nie jest przeciez widoczna po włączeniu ekranika. chyba ze jakimś dłutem sie zaharata to moze :]
    no ale ok .. co kto lubi. :]
    dla mnie to po prostu zbędne machinacje, rownie dobrze mozesz kupic sobie zbroje gumową bo przeciez jak ci upadnie albo ktos stuknie..
    swoją droga fajnei wygladają aparaty w tych zbrojach

Cytat Zamieszczone przez Merauder Zobacz posta
    ale tez kwestia pozniejszej odsprzedazy gdzie ludzie potem marudza, a bo to porysowane etc.
    .
    no to akurat jest jakiś argument. dla estetów i onanistów :]
    ale jest.

Nie rozumie po co te szydercze usmeichy, nie uzywasz to nie uzywaj, wyglos swoj poglad, a nie smiej sie z innych.
    .
    ale o czym ty mowisz człowieku. jakie śmiej,. komuś innemu też zarzuciłeś ze wyśmiał mimo ze tylko wyraził swoje zdanie. nie dopowiadaj sobie, bo nie było żadnych 'szyderczych uśmiechow'.

Tak, auto tez jezdzi jak ma rysy, ale nie wkrurzaja cie one?
    .
    jak ktoś kupuje auto do oglądania nie jezdzenia to moze i go wkurzają.
    póki cos nie umozliwia lub nie utrudnia mi robienia zdjec nie widze powopdu zeby sie tym przejmowac. kolega miał malutką ryskę na szkle obiektywu. ojeeeej ile on sie napłakał ze niby JAK TO WYGLĄDA. no jak? kto mu tam zagląda i sie przygląda? na zdjeciach tego nei było widac NIC A NIC. ale wielki lament bo popsute i do niczego sie nie nadaje.
    no błagam..

kurde czasami niektorzy z was zachowują sie tak jakby w ogole najlepiej zeby aparat lezal w szklanej gablotce i nikt go nie dotykal po odcisk zostawi albo plamke.
    ja rozumiem ze trzeba dbać ale wszystko z umiarem i pienienie sie ze ktos wysmiewa folijki to jakiś przesadyzm.
    chcesz to sobie naklejaj, na 99% za godzine odkleisz i tak.
    ja nie naklejam i piszę co o tym myślę.
    można sie zgadzac z tym lub nie, po to jest forum zeby kolega z problemem pozbierał sobie opinie i sam podjął decyzje czy warto jednak zawracac sobie głowe takimi pierdołami.
    jesli kupi mimo kilku konkretnych 'odradzen' to znaczy ze jest mu to faktycznei potrzebne i będzie miał spokoj. psychiczny tez.
    jesli nie to nie.
    w czym problem.
    "Współczesnego człowieka niszczy pośpiech. Nigdy się nie zatrzymuje. A przecież tajemnicą szczęścia jest umieć czasem przystanąć.." i zrobić zdjęcie
    Fotoblog (:

Pełne uzależnienie Awatar Merauder
    Miasto
    Myslovitz

Domyślnie

Jak ktos lubi jak sprzet za pare k wyglada jak pol **** za krzaka to niech nawet ora nim po kamieniach, ktos dba to kupuje folie itp Osobiscie lubie dbac o wszystkie rzeczy, ktore mam i cieszy mnie widok jak sprzet wyglada jak nowka nawet po kilku latach uzytkowania. Widze tez sprzety znajomych, ktore po 3 miesiacach wygladaja gorzej niz moj po 2 latach. Ludzie sprzet fotograficzny to nie krysztal, ale tez i nie wiertarka.

Powracajac do sedna, to popatrz co Ty napisales w pierwszym swoim poscie tutaj, gosc pytal o to gdzie szybko mozna kupic jakis dobry ochraniacz na LCD, a Ty mu trujesz o sensie jego uzytkowania. Czytaj ze zrozumieniem, on nie pytal o sens uzytkowania.

Dla mnie EOT.
    7D | 450D | C10-22 3.5-4.5 | S8 3.5 Fish | C28 1.8 | C50 1.4 | C85 1.8 | 430EX II | Phottix|

Domyślnie

Nie tak dawno kupilem nowke skuter, za prawie 10tys, po tygodniu zaliczyl szlify (nozka zle postawiona) i caly bok porysowany. Jezdzic jezdzi ale jak to wyglada.... moze aparat to nie to samo, ale akurat psuje mi to humor jak patrze na takie rysy Nie zeby bylo ze jestem jakims maniakiem co komorki nosi w koszulkach, to nie, ale jakos wiekszy sentyment mam do aparatu...

Początki nałogu Awatar jacapa
    Miasto
    Radom

Domyślnie

Jak kupiłem nówkę 40d to sobie od razu zamówiłem folię na wyświetlacz. Z przyklejaniem zeszło mi dłużej niż to używałem. Może taki szajs mi się trafił że nie mogłem patrzeć na to co robiło się z obrazem na wyświetlaczu. No i w efekcie mam od roku 40d bez ochrony , a wyświetlacz jest jak nowy.
    Jacek Paduszyński
    40D c 17-55/2,8, C 100/2,8L , C 70-300 IS 580 EXII, 2 x 420EX, Raynox , Kenko , WilliamOptics APO 660/6 , WilliamOptics APO 400/6 etc. astro

Pełne uzależnienie Awatar Merauder
    Miasto
    Myslovitz

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez LISU Zobacz posta
    ale po co ...
    na wojne jedziesz?
    te ekraniki naprawde ciezko jest porysowac, nawet jak dynda aparat na pasku i ociera sie ciągle o suwak ..
    kompletnie nie dbam o ekranik, czy mi sie porysuje czy nie, wsuwam na scisk w torbe, ocieram o ciuchy i NIC. normalnie jak na złość zero rys.
    moim zdaniem to totalnie zbędny wydatek, w dodatku ty przedstawiles to tak jakby to byla sprawa zycia lub smierci
    No widzisz,ja mam od grudnia 2008 450-tke i tez juz mam jedna ryse, ktora moze nie dziala mi na nerwy, ale jak bedzie ich wiecej to zacznie.. Body caly czas w plecaku foto tylko jak uzywam to poza. Zaluje, ze wczes niej nie kupilem

I nie jest to tylko kwestia komfortu psychicznego, ale tez kwestia pozniejszej odsprzedazy gdzie ludzie potem marudza, a bo to porysowane etc.

Nie rozumie po co te szydercze usmeichy, nie uzywasz to nie uzywaj, wyglos swoj poglad, a nie smiej sie z innych.
    Cytat Zamieszczone przez Krzychu Zobacz posta
    I nie się już zdjęć robić ? Aparat do wyrzucenia ?

A co do tematu to poszukaj na allegro folii ochronnych nalepianych bezklejowo, tylko nie kuppuj najtanszych folii za 10 zl. Nie wiem jak do aparatow, ale do komorek dosc popularna i dobra (sam przetestowalem dwukrotnie) jest firma Brando.
    Ostatnio edytowane przez Merauder ; 06-07-2009 o 09:16
    7D | 450D | C10-22 3.5-4.5 | S8 3.5 Fish | C28 1.8 | C50 1.4 | C85 1.8 | 430EX II | Phottix|

Pełne uzależnienie Awatar Krzychu
    Miasto
    Ambush Country

Domyślnie

Pudło maksymalne Od stycznia mam lekko pęknięty zderzak w prawie nowym samochodzie i za cholerę nie mogę się zebrać do naprawienia - właśnie dlatego że auto jeździ i to jeździ bardzo dobrze
    Pozdrowienia,
    KZ
    KZ Aviation Photography

Strona 1 z 2 12 OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów