Kup sobie szklaną osłonę na LCD przyklejaną na ekranik. Koszt niewiele większy niż folia i masz problem z głowy, np:
http://www.e-cyfrowe.pl/szklana-oslo...0d-p-8456.html
http://www.sklep.fotoabc.com/?nav=0&...tow=3,107,1171
Kup sobie szklaną osłonę na LCD przyklejaną na ekranik. Koszt niewiele większy niż folia i masz problem z głowy, np:
http://www.e-cyfrowe.pl/szklana-oslo...0d-p-8456.html
http://www.sklep.fotoabc.com/?nav=0&...tow=3,107,1171
40D + S3IS
Kolejny, ktory tak szanuje poglady innych, ze az sie z nich smieje. Czy ktos kto uzywa jakichkolwiek oslon smieje z Ciebie, ze Ty ich nie uzywasz?
Kolejna wypowiedz nic nie wnoszaca do tematu i zasmiecajaca watek. Czy kolega sie pyta czy jest sens uzywania tego typu wynalazkow czy moze pyta o mozliwosc szybkiego zakupu i cos wartego polecenia?
Ostatnio edytowane przez Merauder ; 06-07-2009 o 14:01
7D | 450D | C10-22 3.5-4.5 | S8 3.5 Fish | C28 1.8 | C50 1.4 | C85 1.8 | 430EX II | Phottix|
"Imagination is more important than knowledge." - szkoda, że brak mi tego pierwszego ...
... mój zestaw...
Ale kto tu sie obraza, nie przesadzasz? Poprostu zamiast powiedziec cos sensownego i pomoc koledze wysmiewales w ogole sens stosowania takiej oslony, gdzie on sie nie pytal nawet czy jest sens czy nie tylko prosil o rade, gdzie mozna kupic.
Dla mnie tez EOT tyle tylko, ze coraz wiecej takiego trolowania sie spotyka na forach, byle cos napisac, a czy to w ogole cos wniesie do watku nieistotne.
7D | 450D | C10-22 3.5-4.5 | S8 3.5 Fish | C28 1.8 | C50 1.4 | C85 1.8 | 430EX II | Phottix|
to miales jakis niefart, mi żadne guziki nie porysowały ekranu, suwak tez nie, a generalnie nie pieszcze sie z aparatem bo on jest od tego zeby robic zdjecia a nie ladnie wygladac. zwlaszcza ze jakakolwiek rysa nie jest przeciez widoczna po włączeniu ekranika. chyba ze jakimś dłutem sie zaharata to moze :]
no ale ok .. co kto lubi. :]
dla mnie to po prostu zbędne machinacje, rownie dobrze mozesz kupic sobie zbroje gumową bo przeciez jak ci upadnie albo ktos stuknie..
swoją droga fajnei wygladają aparaty w tych zbrojach
no to akurat jest jakiś argument. dla estetów i onanistów :]
ale jest.
ale o czym ty mowisz człowieku. jakie śmiej,. komuś innemu też zarzuciłeś ze wyśmiał mimo ze tylko wyraził swoje zdanie. nie dopowiadaj sobie, bo nie było żadnych 'szyderczych uśmiechow'.
jak ktoś kupuje auto do oglądania nie jezdzenia to moze i go wkurzają.
póki cos nie umozliwia lub nie utrudnia mi robienia zdjec nie widze powopdu zeby sie tym przejmowac. kolega miał malutką ryskę na szkle obiektywu. ojeeeej ile on sie napłakał ze niby JAK TO WYGLĄDA. no jak? kto mu tam zagląda i sie przygląda? na zdjeciach tego nei było widac NIC A NIC. ale wielki lament bo popsute i do niczego sie nie nadaje.
no błagam..
kurde czasami niektorzy z was zachowują sie tak jakby w ogole najlepiej zeby aparat lezal w szklanej gablotce i nikt go nie dotykal po odcisk zostawi albo plamke.
ja rozumiem ze trzeba dbać ale wszystko z umiarem i pienienie sie ze ktos wysmiewa folijki to jakiś przesadyzm.
chcesz to sobie naklejaj, na 99% za godzine odkleisz i tak.
ja nie naklejam i piszę co o tym myślę.
można sie zgadzac z tym lub nie, po to jest forum zeby kolega z problemem pozbierał sobie opinie i sam podjął decyzje czy warto jednak zawracac sobie głowe takimi pierdołami.
jesli kupi mimo kilku konkretnych 'odradzen' to znaczy ze jest mu to faktycznei potrzebne i będzie miał spokoj. psychiczny tez.
jesli nie to nie.
w czym problem.
"Współczesnego człowieka niszczy pośpiech. Nigdy się nie zatrzymuje. A przecież tajemnicą szczęścia jest umieć czasem przystanąć.." i zrobić zdjęcie
Fotoblog (:
Jak ktos lubi jak sprzet za pare k wyglada jak pol **** za krzaka to niech nawet ora nim po kamieniach, ktos dba to kupuje folie itp Osobiscie lubie dbac o wszystkie rzeczy, ktore mam i cieszy mnie widok jak sprzet wyglada jak nowka nawet po kilku latach uzytkowania. Widze tez sprzety znajomych, ktore po 3 miesiacach wygladaja gorzej niz moj po 2 latach. Ludzie sprzet fotograficzny to nie krysztal, ale tez i nie wiertarka.
Powracajac do sedna, to popatrz co Ty napisales w pierwszym swoim poscie tutaj, gosc pytal o to gdzie szybko mozna kupic jakis dobry ochraniacz na LCD, a Ty mu trujesz o sensie jego uzytkowania. Czytaj ze zrozumieniem, on nie pytal o sens uzytkowania.
Dla mnie EOT.
no napisał, napisał również tak jakby był w mega desparacji bo jak nie kupi tej ochronki to nie bedzie mógł pojechać na wycieczke i zabrac aparatu bo sie popsuje ...
i jakie pol **** zza krzaka. jak sie dba i normalnie uzytkuje to żadne ochraniacze nie są potrzebne. równie dobrze można sie spierać czy nakręcać filtr UV 'bo szkło mi sie porysuje lub pęknie jak przywale.'
:]
"Współczesnego człowieka niszczy pośpiech. Nigdy się nie zatrzymuje. A przecież tajemnicą szczęścia jest umieć czasem przystanąć.." i zrobić zdjęcie
Fotoblog (: