Strona 9 z 13 PierwszyPierwszy ... 7891011 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 81 do 90 z 127

Wątek: SNS-Resizer

Coś już napisał Awatar tiroy

Domyślnie

My pleasure
    Dlaczego zdecydowałeś się na niezakrywanie ramką treści zdjęcia tylko dla nieprzezroczystej ramki? IMHO checkbox "nie zasłaniaj ramką zdjęcia" dla każdej wartości przezroczystości byłby elastyczniejszym rozwiązaniem.
    40D, chiński grip, Tokina 12-24/4, Tamron 28-75/2.8, 50/1,8, 85/1.8, Speedlite 580EX,
    Capture One 5, GIMP, Machinery

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez tiroy Zobacz posta
    Dlaczego zdecydowałeś się na niezakrywanie ramką treści zdjęcia tylko dla nieprzezroczystej ramki? IMHO checkbox "nie zasłaniaj ramką zdjęcia" dla każdej wartości przezroczystości byłby elastyczniejszym rozwiązaniem.
    A co mam pokazać pod ramką w przypadku przeźroczystej ramki?

Coś już napisał Awatar tiroy

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Pebal Zobacz posta
    A co mam pokazać pod ramką w przypadku przeźroczystej ramki?
    Czy dałoby się umieścić w ramce rozmyte brzegi zdjęcia, a wewnątrz samo nieprzycięte zdjęcie?
    40D, chiński grip, Tokina 12-24/4, Tamron 28-75/2.8, 50/1,8, 85/1.8, Speedlite 580EX,
    Capture One 5, GIMP, Machinery

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez tiroy Zobacz posta
    Czy dałoby się umieścić w ramce rozmyte brzegi zdjęcia, a wewnątrz samo nieprzycięte zdjęcie?
    Nie wygląda to źle, można to tak zrealizować. Jak będę miał chwile czasu, to zmienię ramkę na taką.
    Nie będę jednak dodawał dodatkowej opcji w programie, niech cała treść zdjęcia będzie zawsze widoczna.

Domyślnie

Udostępniłem wersję 1.7.1 programu.

1. Dodałem mechanizm integracji znaku wodnego z plikiem programu (umożliwia to korzystanie ze znaku wodnego, także z poziomu systemowego menu kontekstowego).
    Ostatnio edytowane przez Pebal ; 18-08-2009 o 17:52

Uzależniony

Domyślnie

Ciekawy program - trzeba przyznać że algorytm wyostrzania się ładnie sprawdza.

Mam tylko jedną uwagę - brakuje mi w nim jednej funkcji: skalowania obrazów do przeglądu na monitorze. Powinno to działać tak że wybieram rozdzielczość docelową, np 1280x1024 i w efekcie obrazek w poziomie może mieć maks 1280 a w pionie 1024. Czyli zawsze mieści się na ekranie i podczas przeglądania nie trzeba już nic skalować.

Przykładowo obrazek (o proporcjach 2x3) poziomy w efekcie miałby np 1280x853, a pionowy 683x1024 (a np kwadratowy 1024x1024).

Jest funkcja skalowania "rozmiar ramki", ale ona działa inaczej, bo przycina obrazek...

Dałoby się coś takiego dorobić?
    C7D | S30 1,4 | C17-55 2,8 | S50-150 2,8

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Sober Zobacz posta
    brakuje mi w nim jednej funkcji: skalowania obrazów do przeglądu na monitorze.
    Udostępniłem wersje 1.7.2 programu.

1. Dodałem opcję skalowania obrazu do rozmiaru ekranu. Opcja ta jest podobna do opcji skalowania do rozmiaru ramki, jednak istnieją dwie zasadnicze różnice:
    a) zdjęcia nigdy nie są przycinane,
    b) zadane wymiary nigdy nie są zamieniane miejscami (szerokość z wysokością).

Uzależniony

Domyślnie

Wow, szybki jesteś Sprawdziłem - działa tak jak chciałem. Dzięki!!
    C7D | S30 1,4 | C17-55 2,8 | S50-150 2,8

Domyślnie

Zaktualizowałem wersję 1.7.2(.3) programu.

Okazało się, że program tworzy jedynie szare znaki wodne i jedynie z kanału niebieskiego.
    Ponieważ dzięki opcji znaku wodnego, można do zdjęć dodawać napisy i loga, niezwłocznie poprawiłem zauważony błąd.

Domyślnie

Program świetny.

Przydałaby się możliwość wyłączenia (ewentualnie edycji koloru) obwoluty między zdjęciem a samą ramką (obecnie 1px biała).

Strona 9 z 13 PierwszyPierwszy ... 7891011 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów