Strona 3 z 12 PierwszyPierwszy 12345 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 21 do 30 z 127

Wątek: SNS-Resizer

Mieszany widok

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez smelbo Zobacz posta
    Podanie ścieżki gdy wybiera się opcje "kopiowanie obrazów do osobnego katalogu"
    Opcja byłaby przydatna, ale nie da się jej zapisać w nazwie pliku.
    Można by się zastanowić, nad przechowywaniem tego w zewnętrznych zasobach, ale trudno będzie utrzymać parametru z programem w przypadku gdy plik programu będzie przemieszczany.

[Edit]
    A czy wystarczyłaby podopcja - "Lokalizacja katalogu w folderze programu"? Wtedy lokalizacja pliku exe, mogłaby decydować o lokalizacji katalogu docelowego. Dodatkowo, pomocne będą systemowe skróty do programu, bo w nich można określić katalog roboczy aplikacji, czyli lokalizację takiego katalogu docelowego.
    !!! Łączenie podwójnego wpisu !!!
    Cytat Zamieszczone przez tantal Zobacz posta
    Zadawanie limitu wagi pliku wyjściowego w kB, no i może większa ingerencja w ostrzenia, w tym wspomniany przeze mnie masking. Inaczej ostrzę drzewo z liśćmi a inaczej bez liści :-)
    Limit wagi nie będzie problemem, dodam w następnej wersji.
    Co do kontroli ostrzenia, to jedynym parametrem jaki mogę udostępnić, jest siła ostrzenia (obecnie ustawiona na max).
    Ostatnio edytowane przez Pebal ; 10-07-2009 o 17:14 Powód: Automerged Doublepost

Coś już napisał Awatar smelbo
    Miasto
    Kraków

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Pebal Zobacz posta
    A czy wystarczyłaby podopcja - "Lokalizacja katalogu w folderze programu"? Wtedy lokalizacja pliku exe, mogłaby decydować o lokalizacji katalogu docelowego. Dodatkowo, pomocne będą systemowe skróty do programu, bo w nich można określić katalog roboczy aplikacji, czyli lokalizację takiego katalogu docelowego.
    Mniej więcej o to mi chodziło. Tworzysz sobie katalog, kopiujesz program do nowo utworzonego katalogu, rzucasz na program fotki i zachowują się w katalogu w którym jest program. Po skończonej operacji kasujesz program.
    C 40D / T 17-50 F2.8 / C 580EX II / C EF 50mm 1.8 II / Jupiter 135mm F3.5 MC

Początki nałogu

Domyślnie

Zadawanie limitu wagi pliku wyjściowego w kB, no i może większa ingerencja w parametry ostrzenia, w tym wspomniany przeze mnie masking. Inaczej ostrzę drzewo z liśćmi a inaczej bez liści :-)

Domyślnie

Udostępniłem nową wersję programu.

Zmiany w wersji 1.2.0:
    1. Dodałem możliwość określania, maksymalnej wielkości pliku docelowego (współczynnik kompresji wyznaczany jest automatycznie a pliki niemieszczące się w limicie są pomijane).
    2. Dodałem możliwość zapisywania zdjęć w katalogu z plikiem programu.

Link do programu.

Początki nałogu

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Pebal Zobacz posta
    Udostępniłem nową wersję programu.

Zmiany w wersji 1.2.0:
    1. Dodałem możliwość określania, maksymalnej wielkości pliku docelowego (współczynnik kompresji wyznaczany jest automatycznie a pliki niemieszczące się w limicie są pomijane).
    Tej opcji nie mogę znaleźć w świeżo pobranej wersji

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez tantal Zobacz posta
    Tej opcji nie mogę znaleźć w świeżo pobranej wersji
    Na liście z której można wybrać jakość obrazu, jest pozycja "Limit (KB)".
    Wybierz ją i podaj limit wielkości zdjęcia w kilobajtach.

Domyślnie

świetny programik, ma wszystko co potrzeba

Początki nałogu

Domyślnie

Super sprawa, dzięki. Na tyle odpowiada mi efekt Twojego algorytmu ostrzenia, że odpadnie mi dodatkowa robota związana z obróbką osobno dla webu.

Coś już napisał Awatar tiroy

Domyślnie

Bardzo dobry soft, pozycja w menu "Wyślij do..." dodana. Gratuluję pomysłu i wykonania.
    40D, chiński grip, Tokina 12-24/4, Tamron 28-75/2.8, 50/1,8, 85/1.8, Speedlite 580EX,
    Capture One 5, GIMP, Machinery

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez tiroy Zobacz posta
    Bardzo dobry soft, pozycja w menu "Wyślij do..." dodana. Gratuluję pomysłu i wykonania.
    Dzięki, choć z pomysłów oryginalny jest tylko ten na algorytm ostrzenia i wykonanie.
    Pomysł z zapisem parametrów w nazwie pliku, podpatrzyłem w innym programie ;-)

Udostępniłem nową wersję programu (1.2.1). W wersji tej usunąłem błąd, który mógł występować w przypadku zmniejszania zdjęć do zadanej wielkości ramki.

Strona 3 z 12 PierwszyPierwszy 12345 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów