Strona 6 z 9 PierwszyPierwszy ... 45678 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 51 do 60 z 90

Wątek: Fotografowanie kapiących kropel...

Bywalec Awatar lukaszr
    Miasto
    PL

Domyślnie

Mi wyszło coś TAKIEGO :wink:

Domyślnie

Witaj,

całkiem fajnie, chyba pierwszy zrobiłeś tutaj kropelki seyjnie, nawet 3 naraz, ciekawe

Ale chyba rzydałoby się trochę koloru, bo ta woda taka smutna, szara ...

Ale to tylko moje prywatne zdanie.

Pozdrawiam,

J.

Bywalec Awatar lukaszr
    Miasto
    PL

Domyślnie

Jacek, brak koloru wynika bardziej z takiego mojego upodobania do tych barw - jakoś tak częściej przemawiają do mnie :wink: Ale w wolnym czasie spróbuję się pobawić w ubarwienie tego i zobaczymy co z tego wyjdzie.

Co do 3 kropel - nie wiem jak udało im się kapnąć, bo jako źródło używałem foliowej rękawiczki (takiej jak są na stacjach benzynowych) - zrobiłem tylko 2 dziurki więc jakoś się w powietrzu musiały podzielić i akurat udało mi się to złapać 2 razy - jak ja to nazywam 3 korony oraz wybicie strumienia :-D

A przy okazji - sprawdziła się fajnie ta foliowa rękawiczka - przy dobrym kombinowaniu można uzyskać kilka źródeł kropelek. Kombinowałem też z butelką (dziurki od szpilki) - też dawała w miarę sensowne rezultaty.

Domyślnie

witam
    wiem ze to tylko zabawa ale wciąga szczególnie jak oglądasz innych prace

- gabor z mlekiem lub atramentem to super sprawa , muszę mojej miskę szklana zakosić to może tez tak zostanie doświetlone.
    Na razie po 2 godzinach zabawy i uprowadzenia blachy do ciasta mi wyszło coś takiego.
    Szalu nie ma bo muszę wymyślić jak się pozbyć krawędzi wody / blachy do pieczenia

pozdrawiam Darek
    pare sloikow i jedno body ......... ostatnio uzywane 9 lat temu czas nanowo zaczac przygode ....

Domyślnie

Witaj,

nr 3 z tym czerwony kolorem jest bardzo ładny

Pozdrawiam,

J

Bywalec Awatar lukaszr
    Miasto
    PL

Domyślnie

Z tyłu zamiast ustawiać tło poza blachą można wstawić je na końcu do wody - najlepiej dół kartki zalaminować na wysokość wody - najprawdopodobniej będzie delikatnie widać zarysowanie łączenia wody z kartką, ale na pewno mniej niż krawędź blachy.

Coś już napisał
    Miasto
    Warszawa

Domyślnie

To i ja coś zapodam.

Co o tym myślicie?
    !!! Łączenie podwójnego wpisu !!!
    No tak, oczywiście brak możliwości edycji...

Ostatnio edytowane przez Krzysiek27 ; 09-12-2010 o 17:20 Powód: Automerged Doublepost

Początki nałogu
    Miasto
    Rumia

Domyślnie

Niezłe.
    W pierwszej chwili myślałem że to jakiś kieliszek jest.
    Konserwy: Canon 450D + Canon 70D i kilka słoiczków: Canon 28-70 + Canon 50 1.8 + Tokina 12-24 + Sigma 18-50 2.8
    www.wszedzieinigdzie.pl - blog podróżniczy, zapraszam

Bywalec

Domyślnie

Kiedyś też się bawiłem w kropelki, niestety nie robiłem wtedy rawów ale od razu JPG z puszki, widać na zdjęciach przeostrzenia ale nie były dodykane PS-em - po prostu tak fatalne miałem ustawienia w aparacie - 350D + M42
    z mlekiem uzyskuje się ciekawe efekty, miałem w planach jeszcze inne kombinacje płynów np. benzynę w celu uzyskania tęczy w cieczy ale ... znudziło mi się

pozdrawiam
    Tomek

Dopiero zaczyna
    Miasto
    Kalisz

Domyślnie

Trochę czasu dziś miałem więc również wrzucam swoją "próbę".
    Jpegi na szybko dla zabawy
    Zsaturowane do 0 w LR, gdyż miałem dwa punkty żółtego światła z lamp w mieszkaniu, a nie mogłem wyłączyć.

ISO 100
    1/250 dla synchro z lampą

1. f/3.2 80mm 3:2
    2. f/3.2 80mm 3:2 crop

C 350D + BG-E3 | S 8mm f/3.5 CS MC | C 18-55mm f/3.5-5.6 IS | C 50mm f/1.8 II | Pentacon 135mm f/2.8 MC | lampy Metz 36 C-2 | Phottix Tetra II Wireless Flash | Softbox, Parasolki, Statywy..

Strona 6 z 9 PierwszyPierwszy ... 45678 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów