Pokaż wyniki od 1 do 8 z 8

Wątek: METZ 36 AF problem z wyzwoleniem przez 350d HELP

mario1400
    Guest

Domyślnie METZ 36 AF problem z wyzwoleniem przez 350d HELP

witam

jak w tytule mam 350D i metza aparat nie wyzwala błysku działa za to wspomaganie AF. manualne wyzwalanie błysku na lampie działa do momentu gdy zapali sie lampka E-TTL a taka zaświeca sie gdy mocuje lampe na aparacie...
    da się temu zaradzić?
    czy ma to coś wspólnego z tym ze aparat pracuje w E-TTL II a lampa ma tylko E-TTL? - moim zdaniem to nie to ale wole sie upewnić.

Proszę o możliwie szybką odpowiedź ;]]

z góry THANX

Coś już napisał
    Miasto
    Namysłów

Domyślnie

zdaje się, że nie obsługuje ona aparatów cyfrowych, o ile nie jest w wersji digital. jak mniemam, zakupiłeś tą lampę do analogowego Canona?

Uzależniony Awatar miklo
    Miasto
    Warszawa

Domyślnie

ETTL2, to funkcjonalność puszki, nie lampy. Wystarczy, że lampa ETTL obsługuje. Zobacz, czy w CF nie wyłączyłeś błyskania lampą. Jest możliwość, żeby to właśnie zablokować. Wtedy lampa wykorzystywana jest tylko do wspomagania AF.

mario1400
    Guest

Domyślnie

problem w tym ze jak podpinałem do EOS 500n [analog] też nie wyzwalała błysku :/

a niby jest dedykowana do canona ://

zaraz zobaczę jak jest z tym Custom Function ale chyba to zmieniałem na oba ustawienia i nadal kicha była...

BTW dodam ze jeśli na lampie świeci sie dioda E-TTL to nie mogę nawet manualnie wyzwolić błysku... już nic z tego nie rozumiem...
    czy to moze być uszkodzenie?

Coś już napisał
    Miasto
    Namysłów

Domyślnie

a masz ją od nowości czy kupiłeś jako używkę? czy ten problem występuje od początku jej posiadania? czy pojawił się później? nie znam się na , ale może warto się skontaktować z serwisem. z tego co pamiętam, to autoryzowanym serwisem jest Foto-Technika. napisz tam albo zadzwoń, zobaczysz co powiedzą. moim zdaniem nie obejdzie się bez wizyty w serwisie.

mario1400
    Guest

Domyślnie

nabyłem ją niedawno na allegro to uzywka - "z wystawy"

tak od samego początku mam ten problem

dzięki za radę poszukam kontaktu ;] choć na wszelki wypadek jaśli masz jakies namiary to podrzuć mi z góry dzięki

w ostateczności mam jeszce 1mies gwarancji ze sklepu [mimo ze to uzywka]

Dziękuje bardzo wszystkim za pomoc

Pozdrawiam, Mariusz.

mario1400
    Guest

Domyślnie

A ma ktoś moze insrukcje obsługi do tego metza albo spokrewnione? Bardzo bym sie ucieszył gdybym dostał instrukcje PL
    niestety w googlach znalazłem tylko po hiszpańsku...

Dopiero zaczyna Awatar Smile
    Miasto
    Łódź

Uprawnienia umieszczania postów