Strona 1 z 2 12 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 1 do 10 z 13

Wątek: Hiszpania [ekonom]

Mieszany widok

Domyślnie Hiszpania [ekonom]

Witam,
    postanowilem podzielic sie swoimi z wyprawy do Hiszpani,
    zapraszam, komentarze mile widziane
    1
    2
    3
    4
    Ostatnio edytowane przez ekonom ; 04-07-2009 o 01:36 Powód: jeden watek w jednym podforum planowalem wiecej
    Canony
    "Staraj się pokazać to, czego bez ciebie nikt by nie zobaczył." - Robert Bresson
    WWW : http://www.fotosy.net

Początki nałogu Awatar x-mac
    Miasto
    Wrocław

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez ekonom Zobacz posta
    [...]z wyprawy do Hiszpani,
    zapraszam
    A dziękuję, tam jeszcze nie byłem.

W oczy rzuca się motyw przewodni Muchomorka - a gdzie Żwirek?
    Odnoszę wrażenie, że foty są niedopracowane pod względem kadrowania, jakby "pstryki wakacyjne z balkonu" - oczywiście bez urazy, to jeden ze "stylów" dokumentowania wypraw urlopowych, omawiany już na forum.
    Przyznam, że nie rozpoznaję obiektu, choć styl mauretański, Alhambra to nie jest na pewno!
    #4 pierwszy plan przytłacza masą bryły, a najciekawsze jest tak naprawdę zwieńczenie kopuły - i to bym widział wykadrowane. Tło fajne, bo na poprzednich średnio interesujące i chaotyczne, jak to u południowców. Krzywizn dużo, dorzucona jeszcze fotograficzna

W podsumowaniu - obiekt ciekawy ale kadry niestety nietrafione. Jeśli masz jakieś inne, chętnie bym zobaczył.
    marcin
    forma wynika z funkcji (ls) - mniej znaczy więcej (mvdr) - ornament to zbrodnia (al)

szukaj: 1 2 3

Domyślnie

dzieki za komentarze
    fotki sa z Barcelony - Park Guell , Gaudiego.

Prawda, to pstryki wakacyjne, ograniczenie czasowe, robia swoje.
    Niedlugo wrzuce jeszcze kilka fotek.
    Canony
    "Staraj się pokazać to, czego bez ciebie nikt by nie zobaczył." - Robert Bresson

Domyślnie

5 - Granada : Alhambra
    6 - Granada : Alhambra
    7 - Granada : Albacin
    8 - Granada : Cyganka tanczaca flamenco
    Canony

Początki nałogu Awatar x-mac
    Miasto
    Wrocław

Domyślnie

Park Guell , Gaudiego.
    Prawda, to pstryki wakacyjne, ograniczenie czasowe, robia swoje.
    Tak sobie myślałem dzisiaj podczas spaceru w Parku Szczytnickim, że to mogło być "coś z Gaudiego", ale obiektu nie znałem.
    Pamiętam jak nas przegonili na tzw. wycieczce zorganizowanej po Thessalonikach - aparat ledwie parę razy zdążyłem wyciągnąć... Następnego dnia do wypożyczalni po skuter i z żonką zwiedzaliśmy co trzeba i we właściwym tempie
    No rzeczywiście Alhambra jak z widokówki (#5), dobre i to (bo pstryk własny), choć niedosyt zostaje, zwłaszcza światło za ostre. Rano pewnie by mi się nie chciało wstawać, ale wieczorem/nocą?... musi być pięknie! Po Bałkanach, których i tak lepiej nie obfotografuję niż Oskarkowy (ale zawsze to będą własne wypociny), Granada jest jednym z pierwszych miejsc, które chciałbym na żywo zobaczyć - i to na pewno nie w ramach "przepędu"!
    #6 ciekawy detal małej architektury, ale symetria trochę leży, o ostrym świetle już było.
    #7 podoba mi się to ujęcie lokalnego bazaru
    #8 ...to miasto czy architektura???8) - jakby przenieść całość do działu "Podróże", bardziej by się wpisywało, bo nawet fajne!
    MSZ, fotki z drugiego zestawu znacznie ciekawsze.
    marcin
    forma wynika z funkcji (ls) - mniej znaczy więcej (mvdr) - ornament to zbrodnia (al)

szukaj: 1 2 3

Pełne uzależnienie Awatar allxages

Domyślnie

dzieki za komentarze
    fotki sa z Barcelony - Park Guell , Gaudiego.
    Cholera, byłem pare dni temu w Barcelonie na parę dni i ostatniego miałem tam skoczyć, ale zbyt dobrą knajpkę wyczaiłem i jakoś nie wyszło...no cóż, pewnie idzie żałować ;-)

Pełne uzależnienie

Domyślnie

Z calej seri tylko 4 z budynkiem Gaudi'ego mi sie podoba (w miare) reszta jakos nie ciekawa (sam nie wiem dlaczego). Mam ten sam problem co Ty (na przyklad 5 -Alhambra) - wale tak zeby bylo widac cos - a potem patrze i widze dokumentacje katalogowa - potem zaluje ze nie pstryknalem jakiegos fajnego ujecia (na ogol jak juz jestem w domu i przegladam zdjecia)

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez mor_feusz Zobacz posta
    Z calej seri tylko 4 z Gaudi'ego mi sie podoba (w miare) reszta jakos nie ciekawa (sam nie wiem dlaczego). Mam ten sam problem co Ty (na przyklad 5 -Alhambra) - wale tak zeby bylo widac cos - a potem patrze i widze dokumentacje katalogowa - potem zaluje ze nie pstryknalem jakiegos fajnego ujecia (na ogol jak juz jestem w domu i przegladam zdjecia)
    Wiem, 5 na pewno bylaby ciekawsza gdyby to bylo robione troche przed zachodem slonca, albo w nocy, podobno ladnie jest oswietlona.
    Niestety wycieczki maja to do siebie, ze nie ma sie wplywu na czas focenia.
    dzieki za komentarze.
    Canony

Pełne uzależnienie

Domyślnie

Wiem, 5 na pewno bylaby ciekawsza gdyby to bylo robione troche przed zachodem slonca, albo w nocy, podobno ladnie jest .
    Niestety wycieczki maja to do siebie, ze nie ma sie wplywu na czas focenia.
    dzieki za komentarze.
    W nocy wyglada pieknie. Niestety zorganizowane wycieczki maja to do siebie ze trzeba sie zmiescic w ramowkach czasowych.

Początki nałogu
    Miasto
    Gdańsk

Domyślnie

A ja właśnie godzinę temu wróciłem z Barcy . Poważnie. W Parku Guell byłem, a jakże, ale kompletnie nie przypadł mi do gustu i nie mam stamtąd żadnych ciekawych zdjęć. Tzn. nic ciekawszego, niż pierwsze cztery.
    Ale tej Grenady, czy innej Alhambry nie kojarzę.

Strona 1 z 2 12 OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów