Pokaż wyniki od 11 do 19 z 19

Wątek: Wyjazd-USA

Widok wątkowy

Początki nałogu Awatar quail
    Miasto
    Warszawa

Domyślnie

Statyw, kable, , baterie, przejściówki, czytniki, ewentualnie filtry do walizki, reszta do plecaka ze sobą. Jak coś uszkodzą w nadanym bagażu, to płacą najwyżej od masy zniszczonego sprzętu (chyba kilkanaście dolców za 1 kg).

Cytat Zamieszczone przez chrislab Zobacz posta
    itp. itd. - założyłem zakupy w sklepie B&H z podatkiem lokalnym i kurs USD 3.3.
    Wszystko fajnie, ale robiłem 3 razy wysyłkowe zakupy w B&H i nikomu nie życzę takiej walki. Adres dostarczenia różny niż adres z karty kredytowej => kłopoty ze złożeniem zamówienia. Za drugim razem zamawiałem na 4500 USD i nawet raczyli sprawdzić w książce telefonicznej, że pod wskazanym adresem mieszka ktoś inny. Procedurę udało mi się przejść po 4 dniach, dopiero jak włączył sie w to mój bank i polski oddział visa. Od tamtego czasu sprawdzam ceny na amazon.com. Poza tym ciągle kwestia ważności ich gwarancji w PL.

Cytat Zamieszczone przez gietrzy Zobacz posta
    ROTFL, w USA podawane ceny są cenami netto, do których należy doliczyć podatek stanowy w wysokości zależnej od stanu, w którym kupujesz. Sklep B&H jest zarejestrowany w stanie NYC więc podatek stanowy to ~9%. Wejdź na ich stronkę i poczytaj.
    Jeśli kupujesz wysyłkowo do innego stanu niż Nowy Jork, to nie płacisz żadnego podatku.
    Ostatnio edytowane przez quail ; 16-07-2009 o 23:16 Powód: Automerged Doublepost

Uprawnienia umieszczania postów