Strona 1 z 2 12 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 1 do 10 z 19

Wątek: Wyjazd-USA

Bywalec Awatar Fotograf1995
    Miasto
    Poznań

Domyślnie Wyjazd-USA

Totalnie nie wiem do jakiego działu to wrzucić, więc jeśli popełniłem błąd to prosiłbym adminów o poprawienie No dobrze, a teraz do rzeczy. W połowie lipca wyjeżdżam do USA, bez rodziców, sam, więc troszkę jestem pogubiony. Mógłby mi ktoś powiedzieć :
    1.Czy taki sprzęt jak w podpisie +OC-E3+2 karty po 2 GB wystarczy do landsztaftów, skejtbordingu i takich tam pierdół wystarczy czy może coś dokupić ? Przyda się trajpod ?
    2. Czy (wylatuję z Berlina) brać foto torbę ze sobą, jako bagaż podręczny czy dać Niemcom na pożarcie ?
    Fotoreporter

"Nauczyłem się, że nie da się fotografować ludzi, jeśli się ich choć trochę nie kocha i nie potrafi się dostrzec [...] ich światów."

Pełne uzależnienie Awatar Krzychu
    Miasto
    Ambush Country

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Fotograf1995 Zobacz posta
    2. Czy (wylatuję z Berlina) brać foto torbę ze sobą, jako bagaż podręczny czy dać Niemcom na pożarcie ?
    Ty tak poważnie ?
    Pozdrowienia,
    KZ
    KZ Aviation Photography

Miasto
    Poznań

Domyślnie

Rozumiem, że to oczywiste, żeby nie dawać lotniskowym ?
    Fotoreporter

"Nauczyłem się, że nie da się fotografować ludzi, jeśli się ich choć trochę nie kocha i nie potrafi się dostrzec [...] ich światów."

Pełne uzależnienie

Domyślnie

...chyba, że lubisz jak Twój sprzęt foto wkręca się w taśmociąg albo spada z kilku metrów.

Miasto
    Poznań

Domyślnie

Ok. Dzięki A na resztę pytań ktoś odpowie ? :P
    Fotoreporter

Uzależniony Awatar comatus
    Miasto
    Wybrzeże Pucyfiku

Domyślnie

1.Czy taki sprzęt jak w podpisie +OC-E3+2 karty po 2 GB wystarczy do landsztaftów, skejtbordingu i takich tam pierdół wystarczy czy może coś dokupić ? Przyda się trajpod ?
    Jeśli starczał Ci w Polsce to nie wiem czemu miałby nie starczyć w USA?

Miasto
    Poznań

Domyślnie

Bo w Polsce mam kompa, na który mogę zrzucać fotki, a tam nie. Wystarczą te 2 karty? Jadę na 3 tyg.
    Fotoreporter

Bywalec Awatar MarcinG
    Miasto
    Łódź

Domyślnie

Nie powiemy Ci ile zamierzasz zrobić zdjęć albo ile zrobisz...
    Możesz wypstrykać obie karty w jedno przedpołudnie albo nawet nie zapełnisz połowy jednej z nich przez te 3 tygodnie. Nie jesteśmy jasnowidzami.

btw w stanach nie ma komputerów?

Pełne uzależnienie Awatar Slider

Domyślnie

Bo w Polsce mam kompa, na który mogę zrzucać fotki, a tam nie. Wystarczą te 2 karty? Jadę na 3 tyg.
    Co jak to, ale na takie pytania powinieneś sobie odpowiedzieć sam:-) Jak sie napalisz na zdjęcia to i 6 GB moze być mało. ja z 6-megowej matrycy w JPEG'ach na zeszłorocznych wakacjach przez 2 tyg natrzepałem, prawie 2GB, ale to tylko mój przypadek i z lustrem w RAW'ach mogłoby być inaczej:-)
    Jak Ci miejsca nie starczy, zawsze można włączyć JPEG'i z silną kompresją(), a wogóle to w USA sklepów z kartami nie mają?
    Co do trajpoda.. to samo, przydać, się przyda zawsze, ale czy bedziesz korzystał to Twój wybór

Pozdrawiam
    Canon PowerShot S3 IS, Canon Lens 36-432mm f/2.7-f/3.5 IS USM, dekieLek na obiektyw, pasek, Lampa wbudowana SpeedLite, VeLbon CX200, Literatura, Karty pamięci SanDisk uLtra III 2.0 GB, Adapter, CoreL Paint Shop Pro Photo X2, Lenspen mini Pro.

Pełne uzależnienie Awatar Mad_Mac
    Miasto
    UK

Domyślnie

A po co wiezc drzewo do lasu?!!! :-?
    Stary jedziesz do stanow! Tanie sprzet to juz chyba tylko w Azii. Bierz kase ze soba i tam sprzetu nakupuj.

5DmkIII | BG-E11 |5DmkII | BG-E6 | 16 | 24-35 F2 | 50 | 85 | 135L | 2x430 EX II | 2xJ360 AFD | YN662C | NX2000 | 16-50 | 30 | 50-200
    Google: Precious-moment photography UK

Strona 1 z 2 12 OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów